wygłuszenie drzwi - to działa !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • huwe
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 976

kowal 2002, dokładnie - soudal 15 cm szerokość i jest dobrze. sam zastanawiałem się na 30cm , ale byłaby za szeroka. 15-ką robi sie całkiem przyjemnie.
    jeśli na jedną warstwę to na dwoje drzwi idą dwie rolki 15.
    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

Kurcze jak wytlumialem drzwi, to nikt nie pisal o podwojnych warstwach na blachach. Hmm :| Ale coz. Niby mi wystarcza, ale ciekawi znowu co by bylo gdyby .......

Sprawdzalem z kolega, i mi zestaw gra lepiej niz zaglosienie orginalne Mondeo (nowy model) podnioslo mnie to na duchu. 2 zero dla Octavi. :szeroki_usmiech
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Zamieszczone przez Dig Dug
        Kurcze jak wytlumialem drzwi, to nikt nie pisal o podwojnych warstwach na blachach. Hmm :| Ale coz...
        Ogólnie im więcej tym lepiej, choć nie ma sensu przesadzać bo zwiększanie ilości ( ciężaru )powyżej pewnej granicy, powoduje tylko minimalną poprawę a dokłada nowe problemy np. z zamknięciem opuszczonych od ciężaru mat drzwi.
        Mi w poprzednim samochodzie trochę "puściło" i wykleiłem tymi taśmami cały samochód. I jak piszę "cały"to mam na myśli wszystko co dało się bezpiecznie wykleić: drzwi (zewnętrzne i wewnętrzne blachy+tapicerka), dach, podłogę, cały bagażnik, nadkola, zewnętrzne blachy błotników itd. W efekcie samochód przytył o ponad 50 kg, ale różnica w jakości dźwięku a przedewszystkim w głośności ( a właściwie "cichości" ) w czasie jazdy była tego warta...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• hubik
          Drive
          S_OCP Member
          • 2006
          • 77

Hej,
          ja w zeszłym roku wytłumiłem matami APP cały samochód (Civic Aerodeck). Drzwi (wewnętrzną blachę od środka i zewnętrzną od boczku), całe podłogi, cały bagażnik oraz tyle ile się dało przegrody między silnikiem a kabiną pasażerską.
          Wyszło tego chyba ze 22 kg mat nie pamiętam dokładnie.

Wyciszenie silnika było zauważalne, ale bez przesady. Znacznie lepiej wyciszyły się szumy opon itp, natomiast audio poprawiło się tak, że odpuściłem zakup lepszych głośników, na które byłem praktycznie gotowy.
          Czyli jeśli ktoś chce poprawić brzmienie w samochodzie - maty są super rozwiązaniem. Ale jeśli oczekuje wyciszenia silnika, to już trochę gorzej.
          DSG

Komentarz

Pracuję...