Aktywne wytłumienie hałasów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorr
    RS
    • 2011
    • 2110

Zamieszczone przez gieu
    Kowal, magiku, a znalazłeś jakiś patent na wyciszenie szyb? Tylko nie mów, że okleiłeś matą dekarską :lol:

Ja też tu i ówdzie położyłem różne maty, pianki i filce i za każdym razem byłem zadowolony z efektu, który koniec końców jest taki, że największy chałas słychać traz od szyb. I na to nie mam już pomysłu.
    \
    szyby czy uszczelki szyb przepuszczają hałas?
    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Zamieszczone przez Zorr
      Zamieszczone przez gieu
      ... że największy hałas słychać teraz od szyb. I na to nie mam już pomysłu.
      \

Raczej szyby. U mnie też jest taki efekt. Dlatego w lepszych furach szyby są takie jak pisał Nexus6 czyli wielowarstwowe.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• kiwal
        Drive
        • 2011
        • 98

Zamieszczone przez kowal 2002
        Zamieszczone przez Zorr
        Zamieszczone przez gieu
        ... że największy hałas słychać teraz od szyb. I na to nie mam już pomysłu.
        \

Raczej szyby. U mnie też jest taki efekt. Dlatego w lepszych furach szyby są takie jak pisał Nexus6 czyli wielowarstwowe.
        A bezpieczne szyby w OII to co to bylo, dwie szyby z folia?
        Kiwal

Komentarz

• gebek
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1214

Aktywny system ma Honda Legend,oraz nowy Civic Ufo z silnikiem 1.6 i-DTEC.
          W Civicu ma przeciwdzialac dzwiekom generowanym przez silnik diesla.
          Ale nie pytaj jak to dziala...ja znam to tylko z teorii :szeroki_usmiech
          Tato,tato...czy to auto jest chore?
          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• kapi
            L&K
            • 2009
            • 1174
            • Fabia combi

Zamieszczone przez gebek
            Ale nie pytaj jak to dziala...ja znam to tylko z teorii :szeroki_usmiech
            idee działania już powoli rozgryzłem

co do wspomnianego procesora dźwięku Alpine, pytałem firmę montującą ( mają te procki u siebie) czy byliby zainteresowani przeprowadzeniem takiego testu - czy ta funkcja RoadEQ naprawde działa .... niestety nie byli zainteresowani.... zasłaniając się duzym nakładem pracy i pytaniem : kto za to zapłaci :diabelski_usmiech
            skoro chcą TO sprzedać to odpowiedź sama się nasuwa
            OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Majowy
              Ambiente
              • 2013
              • 215

kapi system który Cię zainteresuje jest zainstalowany w Infiniti M. Jest to system harmonicznej eliminacji odgłosów silnika (EHC - Engine Harmonic Cancellation). Tu masz więcej na ten temat:

Niestety nie miałem jeszcze możliwości przejechania się takim autem, więc nie mogę ocenić skuteczności. Ponoć działa

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

kapi, Moim skromnym zdaniem lektronika która jest w S8 jest "elementem całej układanki" Za dźwięk odpowiada dokładnie wszystko i mówienie że zrobi się to tylko poprzez procesor wg mnie mija się celem. To tak jakbyś rozpoczął tuning auta od zakupu slicków...

Osobiście mam procesor alpine H650. Nie posiada on tej funkcji o której wspomniałeś, ale naprawdę podnosi jakoś odsłuchu. Jednak to tylko jeden z elementów. Fakt faktem, mojego moda robię od tyłu, ale wynika to z innych czynników. Pamiętaj że do tego procesora musisz dołożyć 2 wzmacniacze bo puszcza on sygnał po niskiej (jeden na głośniki w drzwiach a drugi na suba)

W mojej opinii procesor powinien służyć do poprawy jakości odsłuchu, opóźnień, zmiany barwy itd. a nie zastępować wyciszenie auta bo to dwie zupełnie inne rzeczy.
                Koniki są po to by je karmić

Komentarz

Pracuję...