Jak coś, to mam ori włącznik tylko bez przeciwmgłowych przednich po przebiegu 10kkm :wink:
Radio Swing - montaż
Zwiń
X
-
Radio Swing - montaż
Witam,
poczytałem trochę na forum o montażu radia Swing w O2 przed FL (2005 rok). Ale ostrożności nigdy dość,
więc chciałbym się w kilku kwestiach upewnić zanim zacznę wydawać pieniądze.
1. Czy do radia na foto (czyli Swing) będzie pasować do mojej O2? czy muszę mieć jakąś dodatkową ramkę? - mam fabryczne radio Stream - czy podejdzie ta sama ramka?
2. Wiem że muszę wymienić moduł Gateway na taki z nr 1K0907530P lub AA, który będzie wyprodukowany po 2008 roku czyli po lifcie - żeby nie rozładowywał akumulatora. Najpierw muszę zczytać vagiem ustawienia na kanale 19 a poźniej je zaadaptować do nowego modułu, tak?
4. Radio Swing posiada dwa wejścia antenowe a moj Stream tylko jedno, jak się nazywa przejściówka której muszę użyć żeby podłączyć się pod dwa gniazda? Gdzie coś takiego dostać?
5. Po wszystkim powinno mi pokazywać wskaźniki klimy na radiu ?(fabrycznych czujników parkowania nie mam).
6. Ostatnie pytanie. Czy ktoś z Was robi takie rzeczy w świętokrzyskiem ? (mieszkam koło Kielc). Mam niby swojego Vaga ale takiej przeróbki jeszcze nie robiłem i może lepiej by było gdyby zrobił to ktoś doświadczony. Może ktoś z Was ma Swinga na sprzedaż? Proszę o jakieś bliższe informacje.
-
-
Zamieszczone przez Mefiu5Po wszystkim powinno mi pokazywać wskaźniki klimy na radiuZamieszczone przez Mefiu5O2 przed FL (2005 rok)
tak samo jesli nie masz parktronika fabrycznego to nie będzie pokazywać wskazań parktronikaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mefiu5Radio Swing posiada dwa wejścia antenowe a moj Stream tylko jedno, jak się nazywa przejściówka której muszę użyć żeby podłączyć się pod dwa gniazda
poza tym wymiana jest P&P + małe kodowanko pewnie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Odświeżę temat. Po długich zastanawianiach się nad radiem do auta, założyłem swinga, mam nadzieję, że czasowo. Niby miało być P&P ale po podłączeniu anteny, za pomocą przejściówki 2x1, radio nie odbiera i pokazuje obydwie anteny OFF :evil: . Czy trzeba je jakoś zakodować? CD i AUX działają bez problemu.
Komentarz
-
-
Zastanawiam się po co ludzie zakładają Swinga do OII przez liftem jak wiadomo, ze jest problem z anteną, nie wyświetla się bez zaawansowanych modów partronic i wskazania klimatronika i jeszcze są pewne perturbacje z tym radiem w powyższym samochodzie. Stream posiada takie same funkcje co Swing, czyż nie prawda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44nie wyświetla się bez zaawansowanych modów partronic
w sumie i tak wcześniej na słuch było cofanie ale skoro można by było to dlaczego nie ? :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Zamieszczone przez Wallyale skoro można by było to dlaczego nie
wiesz jak ogarnąć aby na wyświetlaczu działał parktronic czy nie ? :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallywiesz jak ogarnąć aby na wyświetlaczu działał parktronic czy nieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
i znowu koszta
ile to będzie kosztowało ? bo nie wiem czy nawet się nad tym zastanawiać :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallyile to będzie kosztowało ? bo nie wiem czy nawet się nad tym zastanawiać
parktronik, ciągnięcie kabelka do gatewaya i ... ew wymiana gatewaya?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez Wallyile to będzie kosztowało ? bo nie wiem czy nawet się nad tym zastanawiać
parktronik, ciągnięcie kabelka do gatewaya i ... ew wymiana gatewaya?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Zastanawiam się po co ludzie zakładają Swinga do OII przez liftem jak wiadomo, ze jest problem z anteną, nie wyświetla się bez zaawansowanych modów partronic i wskazania klimatronika i jeszcze są pewne perturbacje z tym radiem w powyższym samochodzie. Stream posiada takie same funkcje co Swing, czyż nie prawda?
Radio jest po to żeby grało a do parktronica i innych gadżetów są inne rzeczy.
Komentarz
-
Komentarz