wygląda ze jest ok!
SKODA OCTAVIA PROSZE O PORADY I WYJASNIENIA- CAR AUDIO !
Zwiń
X
-
wlasnie musze sprobowac ... myslisz ze zamiana w wooferze i gwizdkach o 360 stopni tzn odwrotnie dala by cos i czy nic sie nie stanie z glosnikami !? bo sprobowac moge ale chyba sens jest zamiana tego i tego jednoczesnie bo sa podlaczone tak samo tzn do tych samych kabelkow... drzwi wytlumione narazie od strony pasazeraRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
OK SPROBUJE DZISIAJ CHOCIAZ POGODA DO D... BEDE MUSIAL TO ROBIC W GARAZU) ANYWAY ZABRAKLO MI MAT TZN NIE DAM RADY Z TEGO CO ZOSTALO WYGLUSZYC DRZWI Z LEWEJ STRONY MUSZE PARE DOKUPIC ZAPEWNE PRZELOZY SIE TO NA PONIEDZIALEK ALE ZALOZYC GLOSNIKI MOZNA I DYSTANS
DZIS ZAKOMBINUJE Z TYMI 180 STOPNIAMI
:twisted: 8) POZDRO !
Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
nom wlaczyl sie wlaczyltweeterki z tylu zamontowane
i zauwazylem ze mam na samym tyle w bagazniku 2 glosniki srednioniskotonowe ... ktore chyba odlacze co Ty na to ? tweeterki sie zamontowaly bez problemow
) w przyszlosci bede wyciszal takze tylne drzwi i bagaznik ale to chyba na wiosne ... w poniedzialek biore sie za lewe drzwi tzn za wygluszenie bo prawdopodobnie jutro wycisze wewnetrzna strone drzwi a zewnetrzna w poniedzialek
dodam ze wyciszenie prawych dalo swietny efekt bas jest glebszy i nie szumi tak przy wiekszych predkosciachaaa i sprawdzalem jak na zewnatrz i strona niewytlumiona strasznie brzmi na zewnatrz tzn blacha strasznie skrzeczy czy jak to nazwac ale prawa ok... a co do tweeterow to przy cichym sluchaniu jakos tak cicho graja a przy glosniejszym poziom zaczyna sie wyrownywac z srednioniskotonowymi ! pozdro
Komentarz
-
-
to odlacze narazie myslalem nad tylnymi tweeterami bo czesto z tylu jezdza zemna ludzie ... w przyszlosci planuje jeszcze zakup wzmacniacza a jeszcze pozniej chce zrobic skrzynie basowa ... nie wiem jaki wzmacniacz bylby odpowiedni do tego zestawu i jaki glosnik do tuby tak zeby gralo to w miare sensownie
jakbys mi poradzil to zapewne bede wiedzial w przyszlosci w ktorym kierunku sie udac w audio
Komentarz
-
-
ziutsane, od jakiegos czasu polecam takie klocki: http://www.ground-zero-audio.com/eng...ntry_level.htm
użytkownicy u których to gra są zadowoleni (albo nie chcą powiedzieć że coś jest nie tak) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
rozumiem a w polsce mozna je dostac ? jak tak to w jakich cenach !? interesowal by mnie jakis 4 kanalowy zeby podlaczyc rowniez pod niego te hertze co mam z przodu ... jak juz wiele razy czytalem hertze to pewnie nie byl najlepszy wybor (czytam od wczoraj posty) ale w przyszlosci pewnie zmienie na cos innego lecz jak narazie kombinuje z tym co mam jak juz w miare doprowadze moje audio do porzadku i ustatkuje sie wszystko ze bedzie mnie zadowalalo to bede myslal nad przerobkami
pozdrawiam ! jak skoncze przod to zrobie fotki jak to wyszlo wszystko
ogolnie kable prowadze ponad matami zeby przy ewentualnych zmianach nie bylo problemu z wymontowaniem
aaa posiadacie jakies pomysly (zdjecia)? na temat zamontowania tweeterow z przodu w miare sensownie bo narazie jest to montowane prowizorycznie
P.S. przygladales sie moze schamatowi w jakim zamontowalem glosniki czy jest poprawnie !?!?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsanerozumiem a w polsce mozna je dostac ? jak tak to w jakich cenach !?
Zamieszczone przez ziutsaneaaa posiadacie jakies pomysly (zdjecia)? na temat zamontowania tweeterow z przodu w miare sensownie bo narazie jest to montowane prowizorycznie
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6użytkownicy u których to gra są zadowoleni (albo nie chcą powiedzieć że coś jest nie tak) :diabelski_usmiechJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
to niedrogo w sumie
OK! pochwale sie tym co dzis zrobilem dla moich glosniczkowmianowicie zamontowalem daszek nad glosniczkiem w srodku drzwi zeby woda sobie spokojnie splywala bokiem
oto fotki
[ Dodano: Pią 19 Sty, 07 20:15 ]
co myslicie o tym kablu moze byc do poprowadzenia przez auto tj do glosnikow http://www.allegro.pl/item156713353_...glosnikow.htmlRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Nexus, czy wzmacniacz (moc przykladowa) musi miec mozliwosc konfiguracji z posiadanej np. 4 * 50 na 2*50 + 1*75 sub, zapewnione specjalnie technicznie, czy z kazdego wzmacniacza 4*50 da sie zrobic jw. bez wiekszych problemow i stracie jakosci czy mocy ?? Chodzi mi o to, ze niektore sa opisywane jak 4*50 i nie ma wspomnianej mozliwosci zmiany konfiguracji na 2 +1 sub, a inne maja zaznaczone ze jest taka opcja. Jak to jest ?? musi miec opisane, czy jest to pomijane przez producentow, a da sie tak zrobic, byle wzmacniacz byl 4 kanalowy ??Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
mi sie wydaje ze powinna byc zaznaczona taka opcja ... osobiscie zastanawiam sie teraz czy nie pojde bardziej w strone 2 piecykow jeden 2 kanalowy na napedzenie przodu a drugi monoblok tylko i wylacznie do suba tylko jaka bedzie roznica cenowa ? i nie wiem czym mozna napedzic te hertze esk 165 (100w rms) zeby graly w miare fajnie ;DRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Dig Dug, wzmacniacz 4-ch musi mieć zapewnioną możliwość mostkowania kanałów. producent zazwyczaj podaje moce przy danej impedancji np
4x50W RMS przy 4 ohmach (moce przykładowe wymyślone, nie wiem czy jakiś wzmak ma takie)
4x75W RMS przy 2 ohmach
2x100 RMS przy 4 ohmach - można mostkować!
bedzie 2x50 na przód + 1x100W na suba ale tylko 4ohm.
producent może podać również jawnie że wzmak jest mostkowalny,
np GZ TA 4.1200 MK2
4 x 75 WRMS @ 4 Ohm
4 x 120 WRMS @ 2 Ohm
500 watt maximum output power
2 ohm stable
bridgeable
mosfet power supply
adjustable lowpass 50 - 250 Hz
adjustable highpass 50 - 250 Hz
bass boost
jednak w tym przypadku nie wiemy czy wzmak jest mostkowalny i stabliny w 2 ohmach w mostku. trzeba przejrzeć instrukcję.
inny przykład.
u-dimension 5.4x
Ilość kanałów: 4
Moc wyj. RMS/4Ω: 4x50W
Moc wyj. RMS/2Ω: 4x75W
Moc wyj. RMS/4Ω mostek: 2x150W
jest mostkowalny ale dla impedancji głośnika 4 ohm, niższa może go uszkodzić. (a na pewno wyłączać)
pozdro
ps z tego co się orientuje to wszystkie szanujące się czterokanałówki można mostkować.
Komentarz
-
-
Adamu, wiesz jak sie zastanawialem, wlasnie, czy np. ten u-dimention 5.4 da sie zmostkowac na 2*50W + 1*100W (moce przykladowe) z posiadanych 4*50W.
Bo wg. idei tu panusacej uzywamy tylko przodu + sub ewentualnie, to 4 kanaly sa niepotrzebne. Chociaz nexus ma kombinowane, ze przednie kanaly obsluguja woffery, a tylne wysokie (lub na odwrot) i jeszcze pomieszal czasami opoznien, o ile dobrze pamietam. Zastanawiam sie czy by nie dolozyc suba i dodatkowo uzyc do tego wzmaka z opcja 2+1, bo moj odtwarzacz ma opcje wylaczenia wbudowanego wzmacniacza. Wtedy powinienem cos zyskac na jakosciByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugBo wg. idei tu panusacej uzywamy tylko przodu + sub ewentualnie, to 4 kanaly sa niepotrzebne.
Komentarz
-
-
Dig Dug, są możliwe różne kombinacje, proponowana przez Ciebie jest OK! bedziesz miał 2x50 + 1x150W przy 4 ohm.
moje audio wyglądało kiedyś tak:
u-dim => kanały 1 i 2 system przedni + zwrotnice (podział pasywny) kanały 3+4 zmostkowane na suba JL10W0 i dawało radę. (przez pół roku)
później
u-dim >kanały 1 i 3 tweetery, kanały 2 i 4 woofery (podział aktywny z radia) + DLS A2 w mostku na suba (kolejne pół roku)
obenie mam trójkanałówkę, pasywnie.
a teraz planuję tak
wzmacniacz 3 kanałowy dla suba i wooferów,
wzmacniacz 2 kanałowy dla tweeterów
bi-wiring i biamping (osobne zwrotnice dla tweeterów (filtr HP), osobne dla wooferów (filtr LP)) podłączone do osobnych wzmacniaczy :diabelski_usmiech
z tego co widać na forum Nexus6 ma bi-amping, z wykorzystaniem zwrotnicy w radioodtwarzaczu. (podział aktywny)
Komentarz
-
Komentarz