Zacinanie płyt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KyLo
    Classic
    • 2008
    • 37

Zacinanie płyt

właśnie
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

Zacinanie płyt

Witam,

sporo zostało już o tym radiu napisane, ale takiego problemu nie znalazłem na Forum.
    Mianowicie chodzi o to, że radio bardzo często przerywa podczas odtwarzania płyt (zwłaszcza nieorginalnych). Czy miał ktoś może podobny problem? Pozdrawiam

Komentarz

• eR_
      Rider
      • 2005
      • 411

Moze nie bedzie to wprost dotyczyc radia stream, ale w pewnym radiu Sony, ktore kiedys wydaje mi sie dobrze odtwarzalo wszystko - teraz juz nie odtwarza tych najbardziej szajsowych plytek. Inne dorozdze/mniej przeswiecajace czyta bez problemu (to samo cdrw)
      Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
      Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• lonerr
        Rider
        • 2006
        • 402

A moj stream pare razy mi nie chcial oddać płytki ;/ tez nie oryginał, normalnie nie wiem czy sa jakieś cieńsze, czy mu rolki sie wyrobily czy co ;|

wydaje mi sie ze z tym przerywaniem to mu antishock cos nie teges, albo laserek zjechany, albo poprostu gowniana plyta za 0.49 gr w pudelku :szeroki_usmiech, albo zabrudzone, moze być wiele podowów dlaczego przerywa. Najlepiej sprawdzać pokolei i eliminowaćprzyczyny.
        Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
        Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• fernando
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1890

płytka nawet nowa, ale przegrywana przerywa, co zupełnie nie zależy od nawierzchni i wstrząsów. kupuję normalne płyty sony lub lg, więc to chyba nie to...

Komentarz

• TomekH
            Drive
            • 2004
            • 47

Witam wszystkich i proszę o podpowiedz

OII radio STREAM po włorzeniu nieorginalnej płyty z odtwarzaniem nie ma problemu ale jest problem z jej wyjęciem wyświetla się komunikat CD ERROR. Czy istnieje sposób wyjęcia płyty podopny do tego zastosowanego w PC-tach?

POzdrawiam
            OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
            www.cb-radio.pl

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

TomekH, Hehe, to stalo Ci sie to samo co komus tu na forum Pewnie wlozyles plyte z MP3. Nie wiem jak tam sie skonczylo, ale radio wyjeli w serwisie i gdzies wyslali. Czyli jak rozlozysz radio to pewnie plyta wyjdzie :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• TomekH
                Drive
                • 2004
                • 47

płyta (CD) odbiera bez problemu morzesz zmieniać kawałki, przewijać tylko wyjść nie chce cholera

[ Dodano: Nie 21 Sty, 07 20:20 ]
                ups wpadka "możesz" - oczywiście ops:
                OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
                www.cb-radio.pl

Komentarz

• -Piotr-
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1018
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Pozostaje odłączenie zasilania od radia (bezpiecznik). Po ponownym włączniu, mechanizm może wypluje płytę.
                  O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                  KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                  O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Superbman
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 208

Re: Zacinanie płyt

Zamieszczone przez fernando
                    Witam,

sporo zostało już o tym radiu napisane, ale takiego problemu nie znalazłem na Forum.
                    Mianowicie chodzi o to, że radio bardzo często przerywa podczas odtwarzania płyt (zwłaszcza nieorginalnych). Czy miał ktoś może podobny problem? Pozdrawiam
                    Na moje oko laser dogorywa,niestety seria radii Stream/Audience do Octy II jest marnej jakosci :roll:

Co do problemu niemoznosci wyjecia plyty,to jedeny sposob na moje oko to wyciagniecie radia, torx w łapkę i rozbieramy radyjko
                    252/555

Komentarz

• lonerr
                      Rider
                      • 2006
                      • 402

No mi juz tak 3 x się z płytą stalo że nie chciało mi jej oddać ;(, ale byłem uparty i ciagle klikalem na wysuń wysuń no i za ktorymś tam wysuń oddało, nie musiałem rozkręcać. Nie wiem jaka jest tego przyczyna i co zrobić zeby się to nie powtorzylo ;(.

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A z moich obserwacji wynika, że Stream po pierwsze faktycznie nie bardzo trawi płyty CD-R/RW, a po drugie ważne jest jak najwolniejsze nagranie kawałków jako CD-Audio - najlepiej x4 (niestety wtedy oczekiwanie na nagranie trwa wieczność :wink:, dlatego ja puszczam nagrywanie na noc i daję auto shut down w Nero - wtedy nawet Stream jako tako radzi sobie z takimi "nieoryginalnymi" cdi-kami...

Marka płyt też ma znaczenie - na Verbatimach strzelał fochy - teraz jadę na TDK i jakoś daje radę... :wink:

Komentarz

• mariobros
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 551

Zamieszczone przez Maicroft
                          TomekH, Hehe, to stalo Ci sie to samo co komus tu na forum Pewnie wlozyles plyte z MP3. Nie wiem jak tam sie skonczylo, ale radio wyjeli w serwisie i gdzies wyslali. Czyli jak rozlozysz radio to pewnie plyta wyjdzie :diabelski_usmiech
                          To byłem ja Niestety, w ASO nawet jak wymontowali już radio z mojej skodziny, to nie umieli podejść, żeby wyjąć płytę. Skończyło się na wysłaniu Streama do serwisu autoryzowanego gdzieś bodaj do Krakowa. Skasowali mnie na ponad 170PLN o ile pamiętam. :roll:
                          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• kowal 2002
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 5161

Zamieszczone przez mariobros
                            Zamieszczone przez Maicroft
                            To byłem ja Niestety, w ASO nawet jak wymontowali już radio z mojej skodziny, to nie umieli podejść, żeby wyjąć płytę. Skończyło się na wysłaniu Streama do serwisu autoryzowanego gdzieś bodaj do Krakowa. Skasowali mnie na ponad 170PLN o ile pamiętam. :roll:
                            Wcale się nie dziwię, że w ASO odesłali, dobrze, że chociaż wiedzą jak wyjąć radio :lol:. Mój STREAM jak na razie nie przerywa ( nagrywam x 8 na TDK/Verbatim ) i oddaje wszystkie płyty, nawet z MP3 ( wyświetla wtedy CD ROM ).
                            Co do wyjęcia zablokowanej płyty ze STREAM-a, to potrzeba na to ok. 15-20 minut ( wyciągnięcie radia z samochodu, rozłożenie radia, wyjęcie płyty, złożenie radia, montaż w samochodzie ). 170 pln to daje ok. 500 pln za roboczogodzinę :shock: ! Czemu ja nie zarabiam 4000 pln / dziennie!

PS.
                            I żeby potem nie było, to od razu mówie, że nie wyciągałem jeszcze płyty ze STREAM-a, ale rozbierałem go już kilka razy na części pierwsze i zajmuje to dosłownie kilkanaście minut; żeby wyjąć płytę nie trzeba nawet dobierać się do elektroniki ( jest pod napędem ).
                            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mariobros
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 551

No to dodam żeby było śmiesznie (choć był gdzieś chyba taki osobny wątek o śmiesznych rzeczach w ASO), że jak już wyciągnięto moje radio z auta, to potem "MISTRZ" (tak go określi) przekazał radio z rąk do rąk panom mechanikom, a potem panom z obługi klienta. Każdy radiem potrząsał w nadziei, że płyta wypadnie, tudzież zaglądał we wszystkie otwory, próbowali paluszkiem wygrzebać płytę... W końcu jeden zwrócił się do mnie w te słowa:
                              - Domyślam się, że Pan nie popatrzył i nie zauważył, że już jedna płyta tam była i włożył następną. Teraz w kieszeni jest więcej niż jedna płyta i dlatego nic nie chce wyjść :shock:
                              Bardzo zaskoczony tą wnikliwą i brawurową diagnozą dopiero po chwili byłem w stanie zaprzeczyć, że to się z całą pewnością nie zdarzyło. Potem, kiedy już radio wróciło z naprawy oddano mi tę płytę, która się zacięła. Jedną
                              Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                              Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Zamieszczone przez mariobros
                                ...
                                - Domyślam się, że Pan nie popatrzył i nie zauważył, że już jedna płyta tam była i włożył następną. Teraz w kieszeni jest więcej niż jedna płyta i dlatego nic nie chce wyjść :shock:
                                ...
                                Fajnie... Następnym razem jak będę miał STREAM-a na wierzchu to sprawdzę, czy wogóle jest fizycznie taka możliwość, żeby włożyć drugą płytę :diabelski_usmiech.

BTW. Może już mieli w ASO jakiś ludzików, którzy po przeczytaniu instrukcji ( bądź folderu reklamowego ) radia stwierdzili, że to wersja z wbudowaną zmieniarką 6CD :twisted:...

Komentarz

• Samiec
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4287
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                  ważne jest jak najwolniejsze nagranie kawałków jako CD-Audio - najlepiej x4
                                  Jak by moje radio mialo takie problemy, to wyladowlo by pewno w koszu lub na allegro :wink:
                                  Do swojej alpinki zawsze nagrywam CD-Audio najszybsza predkoscia i nigdy nie bylo problemow z odczytem
                                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• lonerr
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 402

Moj STREAM jakoś też nie protestuje przy normalnym nagrywaniu ;| :szeroki_usmiech , akurat sie ciesze że tak jest, ale to ze mi 3x płyty nie chcial gnojek oddać :|, musiałem sie naklikać żeby wysunał wkoncu ;|, nie wiem dlaczego tak sie stało, co jest tego winą i jak temu zaradzić, raz oddaje a pozniej kaprys i straszy eh

Komentarz

• Samiec
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4287
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez lonerr
                                      ale to ze mi 3x płyty nie chcial gnojek oddać :|, musiałem sie naklikać żeby wysunał wkoncu ;|, nie wiem dlaczego tak sie stało, co jest tego winą i jak temu zaradzić, raz oddaje a pozniej kaprys i straszy eh
                                      Moze to wina plyt ? :roll: W tej mojej alpince mialem taki przypadek, ze jednych plyt(nie pamietam producenta ops: ) mi nie wysowal :? wydaje mi sie ze wina lezala w ich grubosci. Moze u ciebie jest podobnie ?
                                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• lonerr
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 402

Nie wiem czy to wina grubości, być może, ale teraz dalej slucham tej płyty i oddaje ;|

Komentarz

• HMP
                                          Drive
                                          • 2006
                                          • 62

Przecież wszystkie CD są tej samej grubości ;-) Problemem mogłoby być wyważenie płyty. po prostu Stream to szit i tyle.

Komentarz

• kowal 2002
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 5161

Zamieszczone przez HMP
                                            Przecież wszystkie CD są tej samej grubości ;-) Problemem mogłoby być wyważenie płyty. po prostu Stream to szit i tyle.
                                            Niestety, nie są. Dodatkowo różnią się też powłoką niektóre są śliskie, inne chropowate ( oczywiście z wierzchu ), choć nie sądze aby problem ze STREAM-em leżał w grubości płyt.

Komentarz

• Piotras306xn
                                              Classic
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 31

A ja mam takie pytanko jakie to fabryczne radyjo odtwarza plyty :!:
                                              Domniewam ze to jest ten caly stream, bo dalem za niego 2 tysiace po znizkach przy zakupie auta.
                                              Wkladalem mu EMTEC, TITANIUM, MAXEL, VAKOSS.
                                              Octa II 1,9TDI 105KM (77KW) Ambiente 2008r.
                                              Zapraszam na => www.306team.pl

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Piotras306xn, wkładałeś mu je i nie grało? Bo z Twojego postu nic nie wynika poza tym, że zapłaciłeś za nie 2kPLN. Bo odpowiedź jest taka, że gra wszystkie. Nie zależy od firmy produkującej płyty, a od tego jak się ją nagrało.
                                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Piotras306xn
                                                  Classic
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 31

nagrywam je z najwieksza predkoscia tak jak zawsze, po wlozeniu plyty do radia, radio nie czyta plyty, z glosnikow nie leci muzyka. a na ekranie pisze error
                                                  Octa II 1,9TDI 105KM (77KW) Ambiente 2008r.
                                                  Zapraszam na => www.306team.pl

Komentarz

Pracuję...