właśnie
Zacinanie płyt
Zwiń
X
-
Moze nie bedzie to wprost dotyczyc radia stream, ale w pewnym radiu Sony, ktore kiedys wydaje mi sie dobrze odtwarzalo wszystko - teraz juz nie odtwarza tych najbardziej szajsowych plytek. Inne dorozdze/mniej przeswiecajace czyta bez problemu (to samo cdrw)Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
A moj stream pare razy mi nie chcial oddać płytki ;/ tez nie oryginał, normalnie nie wiem czy sa jakieś cieńsze, czy mu rolki sie wyrobily czy co ;|
wydaje mi sie ze z tym przerywaniem to mu antishock cos nie teges, albo laserek zjechany, albo poprostu gowniana plyta za 0.49 gr w pudelku :szeroki_usmiech, albo zabrudzone, moze być wiele podowów dlaczego przerywa. Najlepiej sprawdzać pokolei i eliminowaćprzyczyny.
Komentarz
-
-
Witam wszystkich i proszę o podpowiedz
OII radio STREAM po włorzeniu nieorginalnej płyty z odtwarzaniem nie ma problemu ale jest problem z jej wyjęciem wyświetla się komunikat CD ERROR. Czy istnieje sposób wyjęcia płyty podopny do tego zastosowanego w PC-tach?
POzdrawiamOKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
płyta (CD) odbiera bez problemu morzesz zmieniać kawałki, przewijać tylko wyjść nie chce cholera
[ Dodano: Nie 21 Sty, 07 20:20 ]
ups wpadka "możesz" - oczywiście ops:OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
Re: Zacinanie płyt
Zamieszczone przez fernandoWitam,
sporo zostało już o tym radiu napisane, ale takiego problemu nie znalazłem na Forum.
Mianowicie chodzi o to, że radio bardzo często przerywa podczas odtwarzania płyt (zwłaszcza nieorginalnych). Czy miał ktoś może podobny problem? Pozdrawiam
Co do problemu niemoznosci wyjecia plyty,to jedeny sposob na moje oko to wyciagniecie radia, torx w łapkę i rozbieramy radyjko252/555
Komentarz
-
-
A z moich obserwacji wynika, że Stream po pierwsze faktycznie nie bardzo trawi płyty CD-R/RW, a po drugie ważne jest jak najwolniejsze nagranie kawałków jako CD-Audio - najlepiej x4 (niestety wtedy oczekiwanie na nagranie trwa wieczność :wink:, dlatego ja puszczam nagrywanie na noc i daję auto shut down w Nero - wtedy nawet Stream jako tako radzi sobie z takimi "nieoryginalnymi" cdi-kami...
Marka płyt też ma znaczenie - na Verbatimach strzelał fochy - teraz jadę na TDK i jakoś daje radę... :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTomekH, Hehe, to stalo Ci sie to samo co komus tu na forum Pewnie wlozyles plyte z MP3. Nie wiem jak tam sie skonczylo, ale radio wyjeli w serwisie i gdzies wyslali. Czyli jak rozlozysz radio to pewnie plyta wyjdzie :diabelski_usmiechSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosZamieszczone przez MaicroftTomekH, Hehe, to stalo Ci sie to samo co komus tu na forum Pewnie wlozyles plyte z MP3. Nie wiem jak tam sie skonczylo, ale radio wyjeli w serwisie i gdzies wyslali. Czyli jak rozlozysz radio to pewnie plyta wyjdzie :diabelski_usmiech
Co do wyjęcia zablokowanej płyty ze STREAM-a, to potrzeba na to ok. 15-20 minut ( wyciągnięcie radia z samochodu, rozłożenie radia, wyjęcie płyty, złożenie radia, montaż w samochodzie ). 170 pln to daje ok. 500 pln za roboczogodzinę :shock: ! Czemu ja nie zarabiam 4000 pln / dziennie!
PS.
I żeby potem nie było, to od razu mówie, że nie wyciągałem jeszcze płyty ze STREAM-a, ale rozbierałem go już kilka razy na części pierwsze i zajmuje to dosłownie kilkanaście minut; żeby wyjąć płytę nie trzeba nawet dobierać się do elektroniki ( jest pod napędem ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
No to dodam żeby było śmiesznie (choć był gdzieś chyba taki osobny wątek o śmiesznych rzeczach w ASO), że jak już wyciągnięto moje radio z auta, to potem "MISTRZ" (tak go określi) przekazał radio z rąk do rąk panom mechanikom, a potem panom z obługi klienta. Każdy radiem potrząsał w nadziei, że płyta wypadnie, tudzież zaglądał we wszystkie otwory, próbowali paluszkiem wygrzebać płytę... W końcu jeden zwrócił się do mnie w te słowa:
- Domyślam się, że Pan nie popatrzył i nie zauważył, że już jedna płyta tam była i włożył następną. Teraz w kieszeni jest więcej niż jedna płyta i dlatego nic nie chce wyjść :shock:
Bardzo zaskoczony tą wnikliwą i brawurową diagnozą dopiero po chwili byłem w stanie zaprzeczyć, że to się z całą pewnością nie zdarzyło. Potem, kiedy już radio wróciło z naprawy oddano mi tę płytę, która się zacięła. JednąSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobros...
- Domyślam się, że Pan nie popatrzył i nie zauważył, że już jedna płyta tam była i włożył następną. Teraz w kieszeni jest więcej niż jedna płyta i dlatego nic nie chce wyjść :shock:
...
BTW. Może już mieli w ASO jakiś ludzików, którzy po przeczytaniu instrukcji ( bądź folderu reklamowego ) radia stwierdzili, że to wersja z wbudowaną zmieniarką 6CD :twisted:...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplważne jest jak najwolniejsze nagranie kawałków jako CD-Audio - najlepiej x4
Do swojej alpinki zawsze nagrywam CD-Audio najszybsza predkoscia i nigdy nie bylo problemow z odczytem
Komentarz
-
-
Moj STREAM jakoś też nie protestuje przy normalnym nagrywaniu ;| :szeroki_usmiech , akurat sie ciesze że tak jest, ale to ze mi 3x płyty nie chcial gnojek oddać :|, musiałem sie naklikać żeby wysunał wkoncu ;|, nie wiem dlaczego tak sie stało, co jest tego winą i jak temu zaradzić, raz oddaje a pozniej kaprys i straszy eh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lonerrale to ze mi 3x płyty nie chcial gnojek oddać :|, musiałem sie naklikać żeby wysunał wkoncu ;|, nie wiem dlaczego tak sie stało, co jest tego winą i jak temu zaradzić, raz oddaje a pozniej kaprys i straszy eh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HMPPrzecież wszystkie CD są tej samej grubości ;-) Problemem mogłoby być wyważenie płyty. po prostu Stream to szit i tyle.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
A ja mam takie pytanko jakie to fabryczne radyjo odtwarza plyty :!:
Domniewam ze to jest ten caly stream, bo dalem za niego 2 tysiace po znizkach przy zakupie auta.
Wkladalem mu EMTEC, TITANIUM, MAXEL, VAKOSS.Octa II 1,9TDI 105KM (77KW) Ambiente 2008r.
Zapraszam na => www.306team.pl
Komentarz
-
-
nagrywam je z najwieksza predkoscia tak jak zawsze, po wlozeniu plyty do radia, radio nie czyta plyty, z glosnikow nie leci muzyka. a na ekranie pisze errorOcta II 1,9TDI 105KM (77KW) Ambiente 2008r.
Zapraszam na => www.306team.pl
Komentarz
-
Komentarz