witam chciałem zainstalować tweetery na drzwiach(tylna kanapa) pytanie jest czy wystarczy kupić tweety i podłączyć ? chodzi mi o to czy kable są już podprowadzone czy nie ?
Bartek.K, ori czesto siadaja po dluzszym czasie, u mnie wysraly sie prawie wszystkie w krotkim czasie. buldoggg, sciag oslonki i zerknij, instalacja powinna byc, chodz nie dam sobie glowy uciac (nie znam ambiente). Pozatym musisz dopasowac tweetery bo kratki maja wypustki w ktore ori tweeter wchodzi i albo podpasujesz podobnego, albo musisz przerobic jakos (odcinajac/skracajac wypustki), jest tam nie za duzo miejsca jeszcze ciegno od rygla przechodzi.
[ Dodano: Sob 01 Lut, 14 09:42 ]
aha jeszcze cos, ja tam mam tweetery, ale szczerze to wolalbym porzadne z przodu, tylko ze tam najlepiej przerobic oslony jak niektorzy to robia by zwrocic je do "sluchacza", fabryczne usytuowanie jest kiepskie. Tweeter z tylu masz zaraz kolo ucha, czasem bywa drazniacy :diabelski_usmiech
tak,mogą drażnić ale to potem wyreguluje sobie w radiu żeby było odrobinę ciszej.może ktoś wypowie się kto ma octe 1 w wersji ambiente (moj to 2004r) lub wie czy jest instalacja czy nie.
to napewno nie sa oryginalne, ale z drugiej strony oryginalnych nie polecam. w oryginalnej instalacji sa fabryczne wtyczki wiec trzeba przerabiac mniej lub bardziej inwazyjnie.
jesli chcesz regulowac, to musisz przyciszyc caly tyl w radiu.
Mam ambiente z 2003 i nie ma w tylnych drzwiach żadnych przewodów głośnikowych a rozebrałem całe drzwi bo robiłem panele na drzwi i montowałem separowany zestaw 16stek.
Komentarz