Zamieszczone przez 2pac
Jaki palmtop do nawigacji??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodano i dobrze, masz za grube sciany
mój tylko w kuchni dziala a to i tak tylko wieczorem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez szkodano i dobrze, masz za grube sciany
mój tylko w kuchni dziala a to i tak tylko wieczoremsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tak byc powinno...
Hot Fix i Cold Fix...
Jak GPS był długo nie uzywany lub tez wyłączamy go w wawie i
potem odpalamy w mińsku mazowieckim to mamy doczynienie z Cold Fixem... GPS musi na nowo odszukac satelity i wyliczyc połozenie... Czasami minuta ... dwie... a czasami 10... Gdy GPS jest w ruchu to dodatkowe utrudnienie dla niego...
Jak odpalamy go po krótkim czasie w w okolicach miejsca gdzie ostatni raz miał sygnał to mamy Hot Fix... GPS po czesci wie gdzie powinien szukać satelity oraz w jakich okolicach się znajduje...
Czasami moze tez pojawic sie start od zera... wtedy GPS moze uruchamiac sie do pół godziny:/
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Odgrzeje kotleta.
Co lepiej zakupic ( zaznaczam, ze bedzie mi to takze mialo sluzyc jako komorka - musi miec mp3 - bo nie zawsze jezdze autem .... )
Zastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Zestaw N70(nowka czarna ) plus karta plus nadajnik Nokii GPS + uchwyt do auta to koszt kolo : 750+60zl(1gb kingston)+250+130 czyli 1190 zl. W tej cenie mam zestaw ktory w miare bedzie spelnial zadanie jako GPS i rowniez jako komorka multimedialna ( muzyka + jakies fajne dzwonki )
Wiem tylko ze to stary symbian i tomtom 6.0+ nie pojdzie. Sa jakies alternatywne sposoby, mieszczace sie w tej granicy cenowej? ( Fajnie by bylo jakby mialy mp3 i aparat te 2.0 vga ;D )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
desmo
Zamieszczone przez misiek^wroZastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Komentarz
-
Zamieszczone przez misiek^wroOdgrzeje kotleta.
Co lepiej zakupic ( zaznaczam, ze bedzie mi to takze mialo sluzyc jako komorka - musi miec mp3 - bo nie zawsze jezdze autem .... )
Zastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Zestaw N70(nowka czarna ) plus karta plus nadajnik Nokii GPS + uchwyt do auta to koszt kolo : 750+60zl(1gb kingston)+250+130 czyli 1190 zl. W tej cenie mam zestaw ktory w miare bedzie spelnial zadanie jako GPS i rowniez jako komorka multimedialna ( muzyka + jakies fajne dzwonki )
Wiem tylko ze to stary symbian i tomtom 6.0+ nie pojdzie. Sa jakies alternatywne sposoby, mieszczace sie w tej granicy cenowej? ( Fajnie by bylo jakby mialy mp3 i aparat te 2.0 vga ;D )
podsumowujac moje 3 czy 4 miesiace z ETEN glofiish M700:
N70 ktora mialem przed nim była bez wątpienia lepszym i wygodniejszym telefonem, który miał całkiem porządny (jak na telefon) aparat, tu niby tez jest 2MPix ale wystarczy ze reka chocby drgnie i nie ma ostrosci :? brak w niej było WIFI
Mio A201 którego miałem jako palma wczesniej miał ładniejszą i dużo porządniejszą obudowę, większy i dużo lepszy wyświetlacz, doskwierał mi brak WIFI.
ETEN ma gorszy wyswietlacz od Mio, gorszy zasieg i aparat od Nokii, ma WIFI i taki sam typ GPSa jak Mio (SIRF Star III), w prędkości działania GPS nie widzę różnic k Ma tez wysuwana klawiature QWERTY, ktora ulepsza pisanie smsow na palmie o kilka klas k
Ma ona tylko jedna wade - nie podswietlone symbole dodatkowe, zupelnie bez sensu :roll:
ETEN ma tez bez porownania lepsza niz Mio baterie, nie wiem czy nie porownywalna z N70, pomimo duzo wiekszej funkcjonalnosci :idea:
Jego podstawową zaletą jest to, że ma to wszystko w jednej obudowie i mam to zawsze pod ręką, teraz jak potrzebuje cos sprawdzić na mapie nie okazuje sie że palmtop lezy w domu, wyciagam telefon i mam.
Nie jestem przekonany do rozwiazan z osobnym GPSem (moze dlatego ze ich nie uzywalem) glownie dlatego ze zawsze staram sie ograniczyc ilosc rzeczy ktore musze ze soba zabrac a tu znowu bylby element ktory albo lezy w domu, albo zostal w schowku albo cokolwiek w tym stylu :roll:
Czy jestem zadowolony :?: Zdecydowanie tak k ale...
Czy kupiłbym go jeszcze raz :?: :roll: nie wiem czy nie dołożyłbym troche do produktu konkurencji HTC bo jest... ladniejszy ops: :lol: :lol: :lol: :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Jako alternatywę dla tego Etena polecam sprawdzić SPV M3000 / Qtek 9100 / Era MDA Vario. To różne nazwy dla tego samego produktu rzeczonej firmy HTC.
Z większych różnic to nie ma wbudowanego GPSa, aparat 1.3Mpix (ale ja przestałem liczyć na aparat w komórkach) i wolniejszy procek, ale daje radę, szczególnie podkręcony. Na allegro chodzą nowe po około 1300 zł, dużo taniej niż Eten.
Komentarz
-
-
MisiekWAW, wiem wiem, juz mi sporo osob polecalo Glofiisha ale ... cena :x
Niestety u mnie jest tez ten patent, ze moja komorka musi spelniac funkcje mp3 - wracam czasem z imprezy czy od dziewczyny podchmielony ... a wtedy moje auto wraz z CA zostaje w garazu ... i cos musi mi podroz umilac.
Zastnawiam sie generalnie nad N70, mialem dzis okazje sie taka pobawic, jesli chodzi o kom ma wszystko co chcialbym zeby miala. Jesli dziala rownie dobrze jako w miare dobra navi - to mi wystarczy. Co do WiFi to nie potrzebuje ... aczkolwiek fajny by byl to bajer na hotspoty darmowe ....Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMisiekWAW, wiem wiem, juz mi sporo osob polecalo Glofiisha ale ... cena :x
Niestety u mnie jest tez ten patent, ze moja komorka musi spelniac funkcje mp3 - wracam czasem z imprezy czy od dziewczyny podchmielony ... a wtedy moje auto wraz z CA zostaje w garazu ... i cos musi mi podroz umilac.
Zastnawiam sie generalnie nad N70, mialem dzis okazje sie taka pobawic, jesli chodzi o kom ma wszystko co chcialbym zeby miala. Jesli dziala rownie dobrze jako w miare dobra navi - to mi wystarczy. Co do WiFi to nie potrzebuje ... aczkolwiek fajny by byl to bajer na hotspoty darmowe ....
jesli mialbym wskazac lepszy telefon, bez chwili wahania wskazalbym na N70 k
jesli mialbym wskazac cos lepszego w funkcji nawigacji bez wahania wskazalbym na ETENa
wspomniany Qtek w opcji bez GPS przegrywa z N70 w dowolnej losowo wybranej kategorii, IMHO oczywiscie :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, czyli taki Qtek po pierwsze pozwoli mi ( lepiej od N70 )
- rozmawiac przez sluchawki ?
- sluchac mp3 przez sluchawki OFC
- robic pryzwoite zdjecia na kolokwium egzaminach itd? :twisted:
- ustawic dzwonek mp3 na polaczenia
- ustawic dowolny sygnal mp3 na wiadomosci tekstowe
- ustawic animacje podczas dzwonienia ( teledysk ? )
- przegladac strony www
- i takie tam ... ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMisiekWAW, czyli taki Qtek po pierwsze pozwoli mi ( lepiej od N70 )
- rozmawiac przez sluchawki ?
- sluchac mp3 przez sluchawki OFC
- robic pryzwoite zdjecia na kolokwium egzaminach itd? :twisted:
- ustawic dzwonek mp3 na polaczenia
- ustawic dowolny sygnal mp3 na wiadomosci tekstowe
- ustawic animacje podczas dzwonienia ( teledysk ? )
- przegladac strony www
- i takie tam ... ?
[EDIT] no moze poza przegladaniem www bo ma wiekszy wyswietlacz :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, a sorry fakt.
3 dni za soba bez snu z nauka prawa i IEU robia swoje... ;/
No to zaczynam polowac na jakas tania czarna nokie N70. Srebrnej nie chce bo wydaje mi sie taka damska siakas :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz