Zamieszczone przez 2pac
Jaki palmtop do nawigacji??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodano i dobrze, masz za grube sciany
mój tylko w kuchni dziala a to i tak tylko wieczorem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez szkodano i dobrze, masz za grube sciany
mój tylko w kuchni dziala a to i tak tylko wieczoremsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tak byc powinno...
Hot Fix i Cold Fix...
Jak GPS był długo nie uzywany lub tez wyłączamy go w wawie i
potem odpalamy w mińsku mazowieckim to mamy doczynienie z Cold Fixem... GPS musi na nowo odszukac satelity i wyliczyc połozenie... Czasami minuta ... dwie... a czasami 10... Gdy GPS jest w ruchu to dodatkowe utrudnienie dla niego...
Jak odpalamy go po krótkim czasie w w okolicach miejsca gdzie ostatni raz miał sygnał to mamy Hot Fix... GPS po czesci wie gdzie powinien szukać satelity oraz w jakich okolicach się znajduje...
Czasami moze tez pojawic sie start od zera... wtedy GPS moze uruchamiac sie do pół godziny:/
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Odgrzeje kotleta.
Co lepiej zakupic ( zaznaczam, ze bedzie mi to takze mialo sluzyc jako komorka - musi miec mp3 - bo nie zawsze jezdze autem .... )
Zastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Zestaw N70(nowka czarna ) plus karta plus nadajnik Nokii GPS + uchwyt do auta to koszt kolo : 750+60zl(1gb kingston)+250+130 czyli 1190 zl. W tej cenie mam zestaw ktory w miare bedzie spelnial zadanie jako GPS i rowniez jako komorka multimedialna ( muzyka + jakies fajne dzwonki )
Wiem tylko ze to stary symbian i tomtom 6.0+ nie pojdzie. Sa jakies alternatywne sposoby, mieszczace sie w tej granicy cenowej? ( Fajnie by bylo jakby mialy mp3 i aparat te 2.0 vga ;D )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
desmo
Zamieszczone przez misiek^wroZastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Komentarz
-
Zamieszczone przez misiek^wroOdgrzeje kotleta.
Co lepiej zakupic ( zaznaczam, ze bedzie mi to takze mialo sluzyc jako komorka - musi miec mp3 - bo nie zawsze jezdze autem .... )
Zastanawiam sie pomiedzy N70 i wlasnie ... jest cos alternatywnego jeszcze?
Zestaw N70(nowka czarna ) plus karta plus nadajnik Nokii GPS + uchwyt do auta to koszt kolo : 750+60zl(1gb kingston)+250+130 czyli 1190 zl. W tej cenie mam zestaw ktory w miare bedzie spelnial zadanie jako GPS i rowniez jako komorka multimedialna ( muzyka + jakies fajne dzwonki )
Wiem tylko ze to stary symbian i tomtom 6.0+ nie pojdzie. Sa jakies alternatywne sposoby, mieszczace sie w tej granicy cenowej? ( Fajnie by bylo jakby mialy mp3 i aparat te 2.0 vga ;D )
podsumowujac moje 3 czy 4 miesiace z ETEN glofiish M700:
N70 ktora mialem przed nim była bez wątpienia lepszym i wygodniejszym telefonem, który miał całkiem porządny (jak na telefon) aparat, tu niby tez jest 2MPix ale wystarczy ze reka chocby drgnie i nie ma ostrosci :? brak w niej było WIFI
Mio A201 którego miałem jako palma wczesniej miał ładniejszą i dużo porządniejszą obudowę, większy i dużo lepszy wyświetlacz, doskwierał mi brak WIFI.
ETEN ma gorszy wyswietlacz od Mio, gorszy zasieg i aparat od Nokii, ma WIFI i taki sam typ GPSa jak Mio (SIRF Star III), w prędkości działania GPS nie widzę różnick Ma tez wysuwana klawiature QWERTY, ktora ulepsza pisanie smsow na palmie o kilka klas
k
Ma ona tylko jedna wade - nie podswietlone symbole dodatkowe, zupelnie bez sensu :roll:
ETEN ma tez bez porownania lepsza niz Mio baterie, nie wiem czy nie porownywalna z N70, pomimo duzo wiekszej funkcjonalnosci :idea:
Jego podstawową zaletą jest to, że ma to wszystko w jednej obudowie i mam to zawsze pod ręką, teraz jak potrzebuje cos sprawdzić na mapie nie okazuje sie że palmtop lezy w domu, wyciagam telefon i mam.
Nie jestem przekonany do rozwiazan z osobnym GPSem (moze dlatego ze ich nie uzywalem) glownie dlatego ze zawsze staram sie ograniczyc ilosc rzeczy ktore musze ze soba zabrac a tu znowu bylby element ktory albo lezy w domu, albo zostal w schowku albo cokolwiek w tym stylu :roll:
Czy jestem zadowolony :?: Zdecydowanie takk ale...
Czy kupiłbym go jeszcze raz :?: :roll: nie wiem czy nie dołożyłbym troche do produktu konkurencji HTC bo jest... ladniejszyops: :lol: :lol: :lol: :szeroki_usmiech
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Jako alternatywę dla tego Etena polecam sprawdzić SPV M3000 / Qtek 9100 / Era MDA Vario. To różne nazwy dla tego samego produktu rzeczonej firmy HTC.
Z większych różnic to nie ma wbudowanego GPSa, aparat 1.3Mpix (ale ja przestałem liczyć na aparat w komórkach) i wolniejszy procek, ale daje radę, szczególnie podkręcony. Na allegro chodzą nowe po około 1300 zł, dużo taniej niż Eten.
Komentarz
-
-
MisiekWAW, wiem wiem, juz mi sporo osob polecalo Glofiisha ale ... cena :x
Niestety u mnie jest tez ten patent, ze moja komorka musi spelniac funkcje mp3 - wracam czasem z imprezy czy od dziewczyny podchmielony ... a wtedy moje auto wraz z CA zostaje w garazu ... i cos musi mi podroz umilac.
Zastnawiam sie generalnie nad N70, mialem dzis okazje sie taka pobawic, jesli chodzi o kom ma wszystko co chcialbym zeby miala. Jesli dziala rownie dobrze jako w miare dobra navi - to mi wystarczy. Co do WiFi to nie potrzebuje ... aczkolwiek fajny by byl to bajer na hotspoty darmowe ....Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMisiekWAW, wiem wiem, juz mi sporo osob polecalo Glofiisha ale ... cena :x
Niestety u mnie jest tez ten patent, ze moja komorka musi spelniac funkcje mp3 - wracam czasem z imprezy czy od dziewczyny podchmielony ... a wtedy moje auto wraz z CA zostaje w garazu ... i cos musi mi podroz umilac.
Zastnawiam sie generalnie nad N70, mialem dzis okazje sie taka pobawic, jesli chodzi o kom ma wszystko co chcialbym zeby miala. Jesli dziala rownie dobrze jako w miare dobra navi - to mi wystarczy. Co do WiFi to nie potrzebuje ... aczkolwiek fajny by byl to bajer na hotspoty darmowe ....k
jesli mialbym wskazac lepszy telefon, bez chwili wahania wskazalbym na N70k
jesli mialbym wskazac cos lepszego w funkcji nawigacji bez wahania wskazalbym na ETENa
wspomniany Qtek w opcji bez GPS przegrywa z N70 w dowolnej losowo wybranej kategorii, IMHO oczywiscie :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, czyli taki Qtek po pierwsze pozwoli mi ( lepiej od N70 )
- rozmawiac przez sluchawki ?
- sluchac mp3 przez sluchawki OFC
- robic pryzwoite zdjecia na kolokwium egzaminach itd? :twisted:
- ustawic dzwonek mp3 na polaczenia
- ustawic dowolny sygnal mp3 na wiadomosci tekstowe
- ustawic animacje podczas dzwonienia ( teledysk ? )
- przegladac strony www
- i takie tam ... ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMisiekWAW, czyli taki Qtek po pierwsze pozwoli mi ( lepiej od N70 )
- rozmawiac przez sluchawki ?
- sluchac mp3 przez sluchawki OFC
- robic pryzwoite zdjecia na kolokwium egzaminach itd? :twisted:
- ustawic dzwonek mp3 na polaczenia
- ustawic dowolny sygnal mp3 na wiadomosci tekstowe
- ustawic animacje podczas dzwonienia ( teledysk ? )
- przegladac strony www
- i takie tam ... ?
[EDIT] no moze poza przegladaniem www bo ma wiekszy wyswietlacz :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, a sorry fakt.
3 dni za soba bez snu z nauka prawa i IEU robia swoje... ;/
No to zaczynam polowac na jakas tania czarna nokie N70. Srebrnej nie chce bo wydaje mi sie taka damska siakas :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz