Radio nie dziala!!!- nie sciaga!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

NA KABLU ANTENOWYM???? NA KABLU ANTENOWYM BYLO GNIAZDKO ALE NIE PAMIETAM JUZ JAKIE A NA KABLU ZASILJACYM BYL KONEKTOR ALE TEZ CZY ZENISKI CZY MESKI TO NIE WIEM.

Komentarz

• pskosz
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 703

Zamieszczone przez marekzu
      o wlasnie o ten konektor na kablu antenowyym mi chodzi - jak wyglada
      Ja też musiałem wymienić antene bo mi nie ściągało, a zrobiło się coś takiego

Kabel zasilający to jest żeński a na antenowym masz gwint zrobiłem zdjęcie ale trochę słabo widać
      Załączone pliki
      pozdrowienia

Komentarz

• marekzu
        L&K
        • 2007
        • 1412
        • Superb II combi (3V5)

ok - czyli konektory z gwintem - oczywiscie tyl tapicerki trzeba zdemontowac ale chce zostawic stary kabel - ewentualnie nowy progiem puscic

Komentarz

• pskosz
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 703

Mozesz do stareg kabla dokręcić nową antenę i gotowe. .Pasuje od opla ale ja mam z zasilaniem i ładie ściąga.
          pozdrowienia

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

tylko zastanawia mnie jedna rzecz - po co z tej antenki na zdjeciu wychodzi ten czerwony kabel - skoro teoretycznie wzmacniacz jest zasilany kablem antenowym????

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bo IMO to jest antena dwu systemowa do FM/GSM a nie tylko FM i stad roznica. Do tego ona wzmacniacz moze miec zasilany osobno, bo to nie jest taka antena jak jest fabrycznie. Jak znajde gdzies foto mojej wyjetej to wrzuce :wink:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• ZYBI68
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 697
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

lisiaczek do nowej anteny dawales separator
                Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• lisiaczek
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 210

a zeby ciebie zdziwic powiem ze dawalem ale nie separatopr! to sie nazywa wzmacniacz antenowy!!!!!! Jeszcze raz napisze WZMACNIACZ ANTENOWY. DZIALA SUPER

Komentarz

• marekzu
                    L&K
                    • 2007
                    • 1412
                    • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez Maicroft
                    Bo IMO to jest antena dwu systemowa do FM/GSM a nie tylko FM i stad roznica. Do tego ona wzmacniacz moze miec zasilany osobno, bo to nie jest taka antena jak jest fabrycznie. Jak znajde gdzies foto mojej wyjetej to wrzuce :wink:
                    no ale ta antena od PSKOSZ wyglada na ory wyciagnieta z auta - ale czekam tez na zdjecie twojej

[ Dodano: Wto 27 Mar, 07 19:19 ]
                    Zamieszczone przez lisiaczek
                    a zeby ciebie zdziwic powiem ze dawalem ale nie separatopr! to sie nazywa wzmacniacz antenowy!!!!!! Jeszcze raz napisze WZMACNIACZ ANTENOWY. DZIALA SUPER
                    to teraz masz dwa wzmacniacze?? - ten wbudowany w stope anteny i dodatkowo przy radiu??

Komentarz

• lisiaczek
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 210

tak dokladnie ten wbudowany w stopke i ten dodatkowy co kupilem w ksztalcie pudelka od zapalek przy radiu

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

lisiaczek, I dalej gowno Ci dziala, bo tylko wzmacniasz znieksztalcenia, czyli brak sygnalu z anteny Temat walkowany juz kiedys

marekzu, Tak mozliwe ze to wyciagnieta, ale jeszcze raz mowi, po co tam 3 kable, a no po to ze jeden wkladany to FM, drugi skrecany to GSM a 3 to zasilania. Moje wrzuce jak poszukam
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• lisiaczek
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 210

Maicroft, wczesniej antena mi nie dzialala sam wzmacniacz byl zamontowany i anetna gowno co dawala chyba kabel w podsufitce robil za antene ale nie sciagalo mi stacji wogole nie wyszukiwalo, po zamontowaniu nowej anteny wszytskie stacje mi sciaga doslownie wszytkie tzn dostpene w moej okolicy ! przeciez wzmacniacz poprawia odbior sygnalu o iles decybeli juz nie pamietam o ile! wiec dlaczego ma mi ze zacytuje " gowno dzialac?"

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Mialem tak samo i dalej to nie bylo to o co chodzilo. Teraz to mi sie problem calkiem rozwiazal, bo anteny nie mam, mam od CB tam, a za FM robi jakas wewnetrzna i tez jest dobrze
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• pskosz
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 703

Wydaje mi się żę antenea była oryginalna. Ten trzeci kabel to od GSM, bo był zestaw głośnomówiący A żeby było zabawniej pod tapicerką mam 4 kabelm Wydaje mi się że od nawigacji. Ale jak patrzyłem w różnych octaviach to niektóre miały pojedyńcze kable.
                              pozdrowienia

Komentarz

• marekzu
                                L&K
                                • 2007
                                • 1412
                                • Superb II combi (3V5)

dobra - antena wyminiona - u mnie wychodzil jeden kabel z anteny - z taka smieszna szybkozlaczka - prawdopodobnie poza ASO nie do dostania - wiec wyminilem rowniez kabel - ale puscilem go prawym progiem - 4,5 metra starcza praktycznie na styk - radio gra idealnie - wychodzi na to ze co octavia to inna antene mozna w niej spotkac

Komentarz

• JaJachu
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 12

to co lisiaczek pisze to nie do końca jest prawdą , grupa VW w antenach stosuje wzmacniacz , który jest wbudowany w stopkę przy antenie , który zaś zasilany jest po kablu antenowym ale tylko wtedy kiedy jest oryginalne radio , jeżeli nie ma oryginalnego radia trzeba zastosować separator antenowy, który montuje sie przy radiu i podpina po 12V,

ja mam jedno pytanko : mam oryginalne radyjko symphony i nigdzie w necie nie moge znależć anteny ze wzmacniaczem bez dodatkowego kabla zasilającego a nowa antena w serwisie kosztuje ponad 100 zł. a chce wymienić ponieważ prawdopodobnie w samym bacie mam przełamany przewód a mam ten typ anteny przy którym nie mozna wymienić samego bata ponieważ jest zabezpieczenie antykradziezowe i trzeba wymienić cała

Komentarz

• lisiaczek
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 210

aJaJachu, tak powiadasz? to wytlumacz mi fakt dlaczego radio symhony orygnialne skodowskie nie dzialalo prawidlowo? a po wymianie dziala ok? Co napisalem nie tak? Przeciez napsialem ze to byla wina aneny pewnie poszedl wzmacniacz znajdujacy sie w stopce!!

Komentarz

• marekzu
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1412
                                      • Superb II combi (3V5)

JaJachu, nie dostaniesz nigdzie takiej anteny - tylko ASO

Komentarz

• JaJachu
                                        Classic
                                        • 2007
                                        • 12

przyczyną może byc tak jak napisałeś popsuty wzmacniacz w antenie ( z powodu wilgoci podobno zdarza sie czasami), druga sprawa znajomy mi mówił że zdarza sie że przewód idący w tym giętkim odcinku sie przerywa i antena działa tylko na odcinku ok. 10 cm, a równiez może byc cos z radiem i nie podaje napięcia.
                                        Ale jak wymieniłeś i jest OK to dobrze u mnie radio działa spoko tylko na słabszych stacjach są trzaski i szumy a mieszkam 30 km. od Poznania, tylko w moim przypadku to nie wiemy czy juz nie wymyślam , bo dzieje sie tak na słabszych stacjach a na RMF czy Zet jest OK,
                                        a na allegro szukałem i są same z dodatkowym kablem zasilającym, anie chce rozbierac połowy samochodu bo aż tak źle nie jest,

Komentarz

Pracuję...