NA KABLU ANTENOWYM???? NA KABLU ANTENOWYM BYLO GNIAZDKO ALE NIE PAMIETAM JUZ JAKIE A NA KABLU ZASILJACYM BYL KONEKTOR ALE TEZ CZY ZENISKI CZY MESKI TO NIE WIEM.
Radio nie dziala!!!- nie sciaga!!!
Zwiń
X
-
lisiaczek do nowej anteny dawales separatorJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBo IMO to jest antena dwu systemowa do FM/GSM a nie tylko FM i stad roznica. Do tego ona wzmacniacz moze miec zasilany osobno, bo to nie jest taka antena jak jest fabrycznie. Jak znajde gdzies foto mojej wyjetej to wrzuce :wink:
[ Dodano: Wto 27 Mar, 07 19:19 ]
Zamieszczone przez lisiaczeka zeby ciebie zdziwic powiem ze dawalem ale nie separatopr! to sie nazywa wzmacniacz antenowy!!!!!! Jeszcze raz napisze WZMACNIACZ ANTENOWY. DZIALA SUPER
Komentarz
-
-
lisiaczek, I dalej gowno Ci dziala, bo tylko wzmacniasz znieksztalcenia, czyli brak sygnalu z antenyTemat walkowany juz kiedys
marekzu, Tak mozliwe ze to wyciagnieta, ale jeszcze raz mowi, po co tam 3 kable, a no po to ze jeden wkladany to FM, drugi skrecany to GSM a 3 to zasilania. Moje wrzuce jak poszukam
Komentarz
-
-
Maicroft, wczesniej antena mi nie dzialala sam wzmacniacz byl zamontowany i anetna gowno co dawala chyba kabel w podsufitce robil za antene ale nie sciagalo mi stacji wogole nie wyszukiwalo, po zamontowaniu nowej anteny wszytskie stacje mi sciaga doslownie wszytkie tzn dostpene w moej okolicy ! przeciez wzmacniacz poprawia odbior sygnalu o iles decybeli juz nie pamietam o ile! wiec dlaczego ma mi ze zacytuje " gowno dzialac?"
Komentarz
-
-
dobra - antena wyminiona - u mnie wychodzil jeden kabel z anteny - z taka smieszna szybkozlaczka - prawdopodobnie poza ASO nie do dostania - wiec wyminilem rowniez kabel - ale puscilem go prawym progiem - 4,5 metra starcza praktycznie na styk - radio gra idealnie - wychodzi na to ze co octavia to inna antene mozna w niej spotkac
Komentarz
-
-
to co lisiaczek pisze to nie do końca jest prawdą , grupa VW w antenach stosuje wzmacniacz , który jest wbudowany w stopkę przy antenie , który zaś zasilany jest po kablu antenowym ale tylko wtedy kiedy jest oryginalne radio , jeżeli nie ma oryginalnego radia trzeba zastosować separator antenowy, który montuje sie przy radiu i podpina po 12V,
ja mam jedno pytanko : mam oryginalne radyjko symphony i nigdzie w necie nie moge znależć anteny ze wzmacniaczem bez dodatkowego kabla zasilającego a nowa antena w serwisie kosztuje ponad 100 zł. a chce wymienić ponieważ prawdopodobnie w samym bacie mam przełamany przewód a mam ten typ anteny przy którym nie mozna wymienić samego bata ponieważ jest zabezpieczenie antykradziezowe i trzeba wymienić cała
Komentarz
-
-
przyczyną może byc tak jak napisałeś popsuty wzmacniacz w antenie ( z powodu wilgoci podobno zdarza sie czasami), druga sprawa znajomy mi mówił że zdarza sie że przewód idący w tym giętkim odcinku sie przerywa i antena działa tylko na odcinku ok. 10 cm, a równiez może byc cos z radiem i nie podaje napięcia.
Ale jak wymieniłeś i jest OK to dobrze u mnie radio działa spoko tylko na słabszych stacjach są trzaski i szumy a mieszkam 30 km. od Poznania, tylko w moim przypadku to nie wiemy czy juz nie wymyślam, bo dzieje sie tak na słabszych stacjach a na RMF czy Zet jest OK,
a na allegro szukałem i są same z dodatkowym kablem zasilającym, anie chce rozbierac połowy samochodu bo aż tak źle nie jest,
Komentarz
-
Komentarz