U mnie jadąc rano do pracy włożłem płytę, a po powrocie pod garaż już ją mogłem wyciągnąć. Czas dojazdu ok. 20 minut w jedną stronę. Mapa West V13 zainstalowana.
Zawsze mnie wkurzało,że w Columbusie (RNS 510) są 2 płyty instalacyjne:East i West.Trochę to dziwne.
[ Dodano: Czw 12 Lis, 15 18:07 ]
Zamieszczone przez gradek
U mnie jadąc rano do pracy włożłem płytę, a po powrocie pod garaż już ją mogłem wyciągnąć. Czas dojazdu ok. 20 minut w jedną stronę. Mapa West V13 zainstalowana.
toomasz nagrywałem w laptopie. nie pamiętam modelu, ale przecież nie powinno być problemu z wypaleniem płytki. no_fear podobno dokładniejsza jest East. Osobiście tego nie sprawdziłem.
Deo, ale to dotyczyło starych softów gdzie dysk był podzielony tylko na 2 partycje, w nowszych softach dysk jest dzielony na trzy partycje (mapa, muzyka oraz POI)
Deo, ale to dotyczyło starych softów gdzie dysk był podzielony tylko na 2 partycje, w nowszych softach dysk jest dzielony na trzy partycje (mapa, muzyka oraz POI)
Dlatego każdy kto aktualizuje mapy powinien miec minimum soft 5238 który działa z każdą wersja Columbusa I.
Witajcie, mam pewien problem z aktualizacją mapy do wersji V13 (obecnie siedzi V10).
Soft mam oczywiście 5238 Update by joshi, po wypaleniu płytki z mapą v13 i włożeniu do cloumbus-a nic się nie dzieje.
Sprawdziłem w trybie testowym w zakładce DVD, że płyta jest odczytywana bo pokazuje że włożona płyta jest data i i odczyt jej jest ok, ale nadal nie rusza.
Miał ktoś taki przypadek?
Aha wspomnę jeszcze, że płyta wypalona wg wytycznych z forum.
Sam napęd raczej nie jest uszkodzony i nie ma problemu z czytaniem ponieważ już ćwiczyłem wgrywanie różnych softów, wgrywanie logo, itp działa również odczyt płyt dvd+rw. Mapy nagrywałem na dvd+r i dvd-r nic. Napęd przy wersji 13 nie staruje do instalacji. Pomocy...
Czy ktoś z okolicy jest chętny pomóc wgrać V13.....z chęcią dojadę.
Szukam kogoś kto ma V13 nagraną na DVD DL i jest sprawdzone jej działanie.
Octavia 2 FL RS 2.0 TDI 125kW 2011r.
Fabia Ambiente 1.4 74kW Benz 2004r.
Felicia SportLine 1.3 50kW Benz 1999r.
Komentarz