To dzisiaj wleciała v13 East Europ oraz POI , problem jedynie taki że jedna z nagrywarek źle nagrała płytę, problem z odczytem :? ale na drugiej wypalona została bez problemu :szeroki_usmiech i do tego mój RNS czyta DL więc obeszło się bez przeróbek :lol:
RNS510 - mapy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JankoMuzykant...po wypaleniu płytki z mapą v13 i włożeniu do cloumbus-a nic się nie dzieje.
Sprawdziłem w trybie testowym w zakładce DVD, że płyta jest odczytywana bo pokazuje że włożona płyta jest data i i odczyt jej jest ok, ale nadal nie rusza.
Miał ktoś taki przypadek?
mam to samo - brak reakcji :roll:
Ktoś coś ?
Jest jakaś specjalna procedura aktualizacji dla V13 nagranych na DVD DL ? :roll:
Komentarz
-
-
JankoMuzykant, tylko u mnie też tak było , że nic nie widziałem żeby się działo dopiero jak wciskałem wysuń płytę to waliło tekstem że są instalowane dane. Wersie znalazłem tutaj w temacie .
Nagrywałem na napędzie asusa z prędkością normalną , na płycie Verbatim DVD+R DL RW .
Jak zostawiłem wyłączonego columbusa nie wgrał, dopiero po trasie jak się przemieszczałem wgrał całą wersie mapy .
Komentarz
-
-
Dopiero zaczynam swoją przygodę z Columbusem RNS510 i mam dwa pytania.
1. Czy samemu można wgrać polskie menu do radia, czy jest to trudne, skąd pobrać dobrą wersję i jak się to wgrywa ?
2. W jaki sposób zaktualizować mapy, co muszę wiedzieć, czy jak mam wersję z 2007/2008r to można od razu wgrać najnowsze ? Czy wraz z mapą wgrają się również fotoradary i polski lektor ?
Komentarz
-
-
Wiadomo kiedy będą mapy V14 na gpsunderground? Jakie POI wgrać do map V13? - Fajnie jakby były na PL, GER, NL i CZ
[ Dodano: Wto 25 Paź, 16 17:54 ]
Hej
Zakutalizowałem soft z 4024 na 5238 by joshi wszystko poszło ładnie. Próbuje wgrać mapy i ciągle jest błąd. Bląd CD. Próbowałem przez SD i dalej kappa, tylko mi kamerę cofania rozwaliło i nie wiem jak ją naprawić. Czy jest ktoś z Raciborza, który ogarnia te tematy i mógłby się ze mną spotkać i ogarnąłby mi ten temat bo już mnie szlak trafia.
Nagrywałem na płytach Espenrazy i Emtecu z prędkością x4 - mniej się wybrać nie dało.
Próbowałem wgrać mapy V13. Po przednio były V8.Skoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
-
bojlas, już pisałem, że mapy v13 (wschodnia i zachodnia) nie mieszczą się na płytach DVD należy je nagrać na płytę DVD DL (podwójna DVD).
Jeżeli mimo to będziesz miał problem z wgraniem mapy to musisz skorzystać z metody płyta CD + karta SD - wszystko jest opisane w poprzednich postach jak również podane są odnośniki do oryginalnych stron opisujących problem.
Po wgraniu nowego softu kamerę cofania należny na nowo zaprogramować VCDS-em.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jedrek86 Zobacz wpisJest też A1 na odcinku Pyrzowice - Gliwice ale to chyba żadna niespodzianka..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq Zobacz wpisczy do instalacji v14 potrzeba wyższego softu niż 4120? w necie coś czytałem, że inaczej dzielą się partycje na dysku + nie ma jakiś problemów z POI?
Komentarz
-
-
Panowie mam pytanko, czy polecacie może kogoś z warszawy kto zajmuje się wgrywaniem nowych map i softu do urządzeń Columbus. Jestem nowy na forum stąd też moje pytanie. Nie chcę próbować robić tego samemu żeby niczego nie zepsuć i ewentualnie nie rozkodować. Auto jest z polskiego salonu więc chciałbym aby polskie menu pozostało.
Komentarz
-
-
szyty wypalasz płytkę DVD+R DL z mapą. Wkładasz do Columbusa, jeśli jest dobrze wypalona instalacja się uruchomi.
Zatwierdzasz wszystko krok po kroku i po wszystkim cieszysz się nową mapą. Nic nie zepsujesz.
Komentarz
-
Komentarz