Zamieszczone przez MisiekWAW
Czy Audience na wejscie na wzmacniacz???
Zwiń
X
-
skrzynia w trasie przestała strzelać focha i dwójka wchodzi po staremu... ale to może być zmyła :shock:Tagi: Brak
-
Koledzy pomocy, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Tak jak w tytule czy da sie do niego podlaczyc wzmacniacz. Dzieki z gory za pomoc.1,9 TDI Octavia II DSG
-
-
-
-
djczas, az takich cudow bym nie podejrzował.... sound system to koncowka mocy tylko plus pare głosników
Komentarz
-
onyx73, tak ale jak kiedyś oglądałem ten wzmacniacz to nie widziałem gniazd na interkonekty albo już nie pamiętam czy były
Komentarz
-
bo na 95% nie było, sygnał jest podawany z wyjść głośnikowych Audience'a :twisted:Zamieszczone przez djczasonyx73, tak ale jak kiedyś oglądałem ten wzmacniacz to nie widziałem gniazd na interkonekty albo już nie pamiętam czy byłyWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Dokładnie ... Audience zasila wzmacniacz - sygnałem głosnikowym.... Troche to pokopane - ale niestety tak jest .
Można zawsze dorobić wyjście na wzmaka - jednak są to dodatkowe koszta. Dorobione wyjście zazwyczaj ma bardzo niski poziom sygnału (ok 0,2-0,8 V). Dlatego trzeba zastosować specjalną przejściówkę - np Xetec'a USC która pozwoli na podniesienie napięcia sygnału do np 4 V. Dodatkowo gdy podłączymy wzmaka do dorobionego wyjścia - zazwyczaj będzie słychać strzał w głośnikach w trakcie włączania, wyłączania radia - przełączania pomiędzy tunerem a CD....
Wynika to z braku sekcji MUTE na wyściu które zostanie dorobione . W normalnym CD taka sekcja jest na każdych RCA - natomiast w radiu oryginalnym zadanie tej sekcji przejmuje niestety końcówka mocy - sterowana z procka radia. Dlatego wyciągając sygnał przed końcówką mocy - nie mamy niestety sekcji MUTE....
Dlatego - moim zdaniem - jeśli ktoś chce mieć dobry system - to powinien zaopatrzyć się w Radio z wyjściem RCA i nie kombinować z Oryginałem .....[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
Komentarz