Czy Audience na wejscie na wzmacniacz???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sajmer
    Classic
    • 2005
    • 20

Zamieszczone przez MisiekWAW
    szkoda tylko Blue i Yarka
    skrzynia w trasie przestała strzelać focha i dwójka wchodzi po staremu... ale to może być zmyła :shock:
  • gima
    Drive
    • 2005
    • 48

Koledzy pomocy, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Tak jak w tytule czy da sie do niego podlaczyc wzmacniacz. Dzieki z gory za pomoc.
    1,9 TDI Octavia II DSG

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

nie nie ma z tego co pamitam

Komentarz

• onyx73
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 282

moje audience wspolpracuje z sound systemem wiec jakos ze soba musi to gadać....

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

onyx73, a nie robi to po canie czasem

Komentarz

• onyx73
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 282

djczas, az takich cudow bym nie podejrzował.... sound system to koncowka mocy tylko plus pare głosników

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

onyx73, tak ale jak kiedyś oglądałem ten wzmacniacz to nie widziałem gniazd na interkonekty albo już nie pamiętam czy były

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Zamieszczone przez djczas
                onyx73, tak ale jak kiedyś oglądałem ten wzmacniacz to nie widziałem gniazd na interkonekty albo już nie pamiętam czy były
                bo na 95% nie było, sygnał jest podawany z wyjść głośnikowych Audience'a :twisted:
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• CASKP
                  Rider
                  • 2005
                  • 263

Dokładnie ... Audience zasila wzmacniacz - sygnałem głosnikowym.... Troche to pokopane - ale niestety tak jest .

Można zawsze dorobić wyjście na wzmaka - jednak są to dodatkowe koszta. Dorobione wyjście zazwyczaj ma bardzo niski poziom sygnału (ok 0,2-0,8 V). Dlatego trzeba zastosować specjalną przejściówkę - np Xetec'a USC która pozwoli na podniesienie napięcia sygnału do np 4 V. Dodatkowo gdy podłączymy wzmaka do dorobionego wyjścia - zazwyczaj będzie słychać strzał w głośnikach w trakcie włączania, wyłączania radia - przełączania pomiędzy tunerem a CD....

Wynika to z braku sekcji MUTE na wyściu które zostanie dorobione . W normalnym CD taka sekcja jest na każdych RCA - natomiast w radiu oryginalnym zadanie tej sekcji przejmuje niestety końcówka mocy - sterowana z procka radia. Dlatego wyciągając sygnał przed końcówką mocy - nie mamy niestety sekcji MUTE....

Dlatego - moim zdaniem - jeśli ktoś chce mieć dobry system - to powinien zaopatrzyć się w Radio z wyjściem RCA i nie kombinować z Oryginałem .....
                  [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
                  ****** > www.audiocar.pl < ******
                  Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
                  [/center:f683551993]

Komentarz

Pracuję...