MurzyN91, oj tam oj. 4tech, szukam szukam i nic :shock:
Problem z radiem w Octavce
Zwiń
X
-
Problem z radiem w Octavce
W moim Tour-ku mam założone RCD310 i od niedawna pojawia się problem.
Raz na jakiś czas przestają grać głośniki w prawych przednich drzwiach, inne dobrze działają cały czas.
Żeby je znowu "włączyć" muszę mocniej podkręcić głośność, wtedy załączają się i wszystko jest OK, po jakimś czasie (powiedzmy, że raz na pół godziny) znowu się odłączają i ponawiam procedurę z głośnością itd.
Kostki przy radiu sprawdzałem - wypiąłem, wpiąłem, nie pomogło.
Gdzie szukać problemu? coś nie łączy na kostkach w instalacji, czy to raczej może być problem na wyjściu z radia?
VCDS błędów nie pokazuje.
-
-
Re: Problem z radiem w Octavce
Zamieszczone przez TwoBW moim Tour-ku mam założone RCD310 i od niedawna pojawia się problem.
Raz na jakiś czas przestają grać głośniki w prawych przednich drzwiach, inne dobrze działają cały czas.
Żeby je znowu "włączyć" muszę mocniej podkręcić głośność, wtedy załączają się i wszystko jest OK, po jakimś czasie (powiedzmy, że raz na pół godziny) znowu się odłączają i ponawiam procedurę z głośnością itd.
Kostki przy radiu sprawdzałem - wypiąłem, wpiąłem, nie pomogło.
Gdzie szukać problemu? coś nie łączy na kostkach w instalacji, czy to raczej może być problem na wyjściu z radia?
VCDS błędów nie pokazuje.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Liczę że szybko zdiagnozujesz sprawę i podzielisz się z nami szczegółami...
Szczególnie że mam dokładnie taki sam problem z radiem bolero w mojej Okcie, a przez brak czasu nie mam nawet chwili aby tam zajrzeć.
Zresztą mam większe problemy z autem które najpierw muszę rozwiązać... no ale to już inny wątek. PozdrawiamMój szkodnik str1:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77074
-
-
Jaki jest potencjometr siły głosu w tym radiu jeżeli "cyfrowy", to znaczy gałka się obraca bez oporu, w nieskończoność, to trzeba/wystarczy raz na jakiś czas pokręcić sobie tą gałką "w nie skonczoność" nawet przy wyłączonym odbiorniku. W tym potencjometrze są styki, które w ten sposób się oczyszczają. W moim Blaupunkcie to pomaga, też zdarza się, że jeden kanał czasami słabiej słyszalny, lub nic nie słychać.
Komentarz
-
-
Długo się nie odzywałem bo testowałem...
wtyczki w drzwiach sprawdziłem, przesmarowałem preparatem do styków elektrycznych, głośniki sprawdziłem, wtyczki w radiu sprawdziłem (ale nie zamieniałem strony lewej z prawą w kostce radia)...
efekt jest taki, że prawy głośnik działa bez zarzutu - można pomyśleć "super problem rozwiązany", ale tak nie jest, bo dokładnie to co do tej pory doskwierało mi z prawego przedniego kanału, występuje po stronie lewej... :twisted:
Komentarz
-
-
Mi to wygląda na zimne luty w radiu...
Poruszałeś i się zmieniło (poprawiło) na chwilę :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz