kontrolka się zapala na skutek przerwania obwodu
[car-audio] Wygluszenie drzwi,a de/montaz szyby...?
Zwiń
X
-
Ja w Elegance, miałem zamek tylko od strony kierowcy. Niedawno rozmawiałem z policjantem i powiedział że pierwsze co to Octavie próbują łamakiem. A więc kupiłem zaślepke i wkładke metalową. Zamek i wkładke demontuje się w 5 min montaż bez problemu, a i wygląd super. Koszt to 20zł wkładka, 10zł zaślepka (malowanie gratis u kolegi). Jedyna niedogodność to, że szyby same się nie zsuwają po przytrzymaniu kluczyka,ale w planie jest domykanie z pilota. :szeroki_usmiech A właśnie ile takie coś kosztuje ma juz ktoś? może pod fabryczne centralny i alarm też można jakś podpiąć? :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylJa w Elegance, miałem zamek tylko od strony kierowcy. Niedawno rozmawiałem z policjantem i powiedział że pierwsze co to Octavie próbują łamakiem. A więc kupiłem zaślepke i wkładke metalową. Zamek i wkładke demontuje się w 5 min montaż bez problemu, a i wygląd super. Koszt to 20zł wkładka, 10zł zaślepka (malowanie gratis u kolegi). Jedyna niedogodność to, że szyby same się nie zsuwają po przytrzymaniu kluczyka,ale w planie jest domykanie z pilota. :szeroki_usmiech A właśnie ile takie coś kosztuje ma juz ktoś? może pod fabryczne centralny i alarm też można jakś podpiąć? :?:
zdjecie
Na ta zaslepka tez myslalem ,ale z powodu tego ze mam kratkie ,wrazie padniecia aku to sie nie dostane do srodka :?
Na domykaniem tez mysle ,mam fabryczny alarm i w nim tej funkcji nie ma ,sa moduly domykania(np. na allegro) okien okolo ~100zl na dwie szyby i tez sa na 4 szyby sa w tedy drozsze. W sumie kazdy zaklad co zaklada alarmy cos takiego powinin ci zamontowac.
Komentarz
-
-
A domykanie to nie jest kwesta zaprogramowania alarmu ?
U mnie szyby domykaja sie standardowo.
I teraz pytanie czy można tą funkcję przenieś np. do pilota :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Mowa tu jest o dwóch kwestiach jak się domyślam, domykanie szyb po zamknięciu auta , oraz tkz. "wietrzenie" auta, u mnie (pewnie u Wasyla też :wink: )wkładasz kluczyk do zamka drzwi, przekręcasz w prawo i trzymasz, wszystkie szybki jadą w dól do momentu puszczenia kluczyka :P
I teraz pytanie czy można tą funkcję przenieś np. do pilota :?:
Tez to mam, ale czy da sie przeniesc na pilota to nie slyszalem..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Przekrecasz w lewo i sie podnosza
jak to?mi się opuszczają wszystkie :P ....z podnoszeniem to nie znam patentu :szeroki_usmiech ....muszę sprawdzić w lewo i prawo jak to działa :!:NajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karolzale czy da sie przeniesc na pilota to nie slyszalem...
Czy tylko masz samo domkniecie szyb, bez zamykania centralnego/wlaczania alarmu ???
Bo chyba o to sie rozchodzilo..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez karolzale czy da sie przeniesc na pilota to nie slyszalem...
Czy tylko masz samo domkniecie szyb, bez zamykania centralnego/wlaczania alarmu ???
Bo chyba o to sie rozchodzilo...
nie ma opcji otwarcia wszystkich szyb tak jak z kulczykaNajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
-
AWARIA!
poruszyliście kwestie zamków i zaślepek. I tu pytanko. Zaślepki (czyli brak zamków) w miare zabezpiecza furke ? tzn. czy próbują inaczej sie jeszcze w autko wdłubywać skoro nie ma zamków ?
A co do szyb to po naciśnieciu centrala szyby mi sie domykają. Z kluczyka nie wiem bo nie mam zamków
A czy da sie tak zrobić że podczas otwarcia z pilota szyby wrócą (otworzą się) do tego miejsca w którym zostały zamknięte ? przez centralny
Komentarz
-
Z pilota mozna je zamknac i z tego co pamietam rowniez otworzyc, ale wszystkie naraz do takiego samego poziomu dla wszystkich (np. w lecie gdy chcemy auto przewietrzyc bez wsiadania do niego) Tak samo sprawa ma sie z szyber dachem. Po uruchomieniu alarmu dach zamyka sie sam, ale po otwarciu nie wraca w pozycje na ktorej byl otwarty, trzeba poruszyc pokretlem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez arci9Z pilota mozna je zamknac i z tego co pamietam rowniez otworzyc
ale jak je otworzyć z pilota :?: jeszcze pokombinuje u siebie ale wydaje mi się, że nie będzie działać :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9co do zamknięcia to OK. Uruchamiam alarm, centralny oraz domykanie szyb 8)
ale jak je otworzyć z pilota :?: jeszcze pokombinuje u siebie ale wydaje mi się, że nie będzie działać :roll:
Potem jak lampka od alarmu jesli tym pilotem go zamykales zacznie migac (alarm uzbrojony) to naciskasz otwieranie i trzymasz jakies 5sek. I zaczynaja szyby zjezdzac w momencie kiedy maja przestac puszczasz lub trzymasz do konca. Szyber dach oczywiscie nie otwiera sie razem z szybami a szkoda.
Sprawdzalem przed chwila i tak dziala. 8)
Komentarz
-
Komentarz