Bassus, Dokladnie dalsza dyskusja nie ma sensu, bo nikt na tym forum o tym nie myslal. Jak kolega chce byc prekursorem, to odsylam nie do diagnostow, ale do wydzialu komunikacji, na jakiej podstawie mozna zmienic wpis w dowodzie rejestracyjnym, ze silnik ma x mocy, a nie y. Czy wykres z hamowni firmy a bedzie dobry czy z firmy b. Czy ma byc to hamownia silnikowa (z takich korzystaja producenci do oceny mocy silnika) czy wystarczy wykres mocy z hamowni podwoziowej. Tu tez dylemat lepsza bedzie inercyjna czy obciazeniowa. Czy pan ktory pracuje na hamowni musi miec certyfikat i pieczatke bieglego sadowego czy wystarczy tylko ze jest rzeczoznawca PZMOT. Jak juz kolega bedzie to wiedzial, zwiekszy moc w Swoim samochodzie, nie zapominajac o nowych lepszych hamulcach, legalnym ukladzie wydechowym oraz zawieszeniu, bo seryjne ledwo znosi seryjna moc to zapraszam do zalozenia watku na tym forum i zapewniam, ze na kilku zaprzyjaznionych forach taki temat bedzie cieszyl sie duzym zainteresowaniem.
Skoda Auto Stream - reklamacja, czy ktos probowal
Zwiń
X
-
Skoda Auto Stream - reklamacja, czy ktos probowal
Czesc,
Wiem ze to odgrzewany kotlet, ale nie daje mi to spokoju. Nawet nie powiem co mnie trafia jak wsiadam do auta i chce posluchac radia.
Zastanawiam sie nad jedna rzecza odnosnie radia Skoda Auto Stream (mp3).
W glowie mi sie nie miesci ze w aucie za 100 kawalkow mam cos co kompletnie nie nadaje sie do uzytku.
Chodzi o znany problem z gubieniem fal, szumami itp.
Autko jest na gwarancji wiec nie chce za bardzo kombinowac ze zmiana anteny itp.
Pytanie jest takie: czy ktos podejmowal juz "walke" z SAP albo z delerem aby usuneli usterke? Wedlug mnie to jest usterka. Sorki, ale porownywalem z radiem za 20pln kupionym na stacji PKP i chinskie radio za 20 pln z antenka z drucika lepiej odbiera niz radio z auta za tyle kasy.
Dla mnie to poprostu wstyd i zenada, ze producent pakuje cos takiego klientowi.
-
-
Z moim radiem też są problemy, ale inne. CD Error czesto wyskakuje. Prawdopodobnie wymienią mi przy najblizszym przegladzie, bo nie chce mi sie specjalnie po to jechac do ASO, a plyt i tak prawie nie slucham.
Jendnak i tak uwazam, ze jest to zenujace, ze auto w 4ym roku produkcji, w fabrycznie montowanym radiu sprzedanym w dziesiatkach tysiecy egzemplarzy nadal ma irytujące usterki!!!
Skoda daje z tym zdecydowanie dupy!TDI 205PS
Komentarz
-
-
DJCzas,
Sprobuje, ale od 2 tygodni mam straszny mlyn w robocie i jestem do jutra uziemiony. Dlatego sie tez nie pokazywalem. Jak sie dzis nie uda to bede na najblizszym spocie. Pewnie next week, moze sie dzis uda ale nie obiecuje
Mikrus,
A jak sluchasz radia to nie wkurza cie slaby poziom sygnalu? U mnie i jedrzejam jest straszna kicha, pyrczy, czesto gra jakby mono itp. A jezdze glownie po Krakowie. I nawet RMF czesto gra jakby nie moglo
Moze w Wawie macie mocniejsze nadajniki ?
Ze .. na .. da!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yanooshiiikA jak sluchasz radia to nie wkurza cie slaby poziom sygnalu? U mnie i jedrzejam jest straszna kicha, pyrczy, czesto gra jakby mono itp. A jezdze glownie po Krakowie. I nawet RMF czesto gra jakby nie moglo
Nie jest to kwestia Warszawy, bo jezdze duzo w trasach i nigdy nic takiego nie wystąpiło.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o radio to jest ok, mam natomiast to samo co MiKruS. Dodatkowo występuje problem, który zaj.. ciężko udowodnić w ASO t.j. w zimne, wilgotne dni dopóki samochód nie jest na chodzi ok 10-15 min po prostu nic nie słychać!!, wyświetlacz, wszystkie funkcje działają poza dźwiękiem. Teraz jest ciepło więc problem nie istnieje, ale niedługo znowu będzie chłodno i pewnie temat powróci. :x
Może ktoś miał coś podobnego i znalazł rozwiązanie?
Mam jeszcze gw., ale ciężko to im udowodnić.
Powiem szczerze, gdybym teraz miał dopłacać za radio to pewnie bym sobie darował ten model.OII
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów.
Komentarz
-
-
Hm...
Tak słucham i wprost nie wierzę.
Mam Stream MP3. Pomijając dynamikę dzwięku (do dupy ops: ) to jego czułość jest wprost wspaniała.
Radio odbiera tam (góry) gdzie inne dawno szumiały.
Raz nastawione stacje i zero problemów...
Aha ...samochód rocznik 2007 - radio dokupione oddzielnie.
yanooshiiik - może to najnowsza wersja softu wg TEGO ASO... W moim nawet nie wiedzieli że się da upgrade'ować soft.
Włącz sobie opcję pokazywania siły poziomu sygnału - może to kwestia anteny lub separatora ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektorHm...
Tak słucham i wprost nie wierzę.
... jego czułość jest wprost wspaniała.
Radio odbiera tam (góry) gdzie inne dawno szumiały.
Raz nastawione stacje i zero problemów...
Aha ...samochód rocznik 2007 - radio dokupione oddzielnie...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
elektor, w Streamie ??? Lukne jeszcze raz do manuala moze mi cos umknelo.
kowal 2002, cos w tym moze byc. Jak jestem np. w Tarnowie to zauwazam ze gra lepiej niz jak jezdze po Krakowie. W weekend jeszcze to przetestuje.
Mam jeszcze jedna obserwacje ... banalna wrecz. Panowie, ktorzy twierdzicie ze wszystko jest ok. Jaki poziom glosnosci macie ustawiony w radiu. Ostatno jechalem w trasie i poniewaz jechalem z kilkoma osobami to radyjko gralo na 6-7'ce. I co ? wogole nie zauwazylem problemow Silnik zagluszal szumy
Heheh, i wyglada na to ze moze sie okazac ze bede pionierem walki z ASO lub SAP
Ale podkreccie radyjko na glosnosc okolo 16. Mnie odrazu wtedy nie powiem co i dlaczego zalewa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSTak - wcisnij i przytrzymaj przez jakies 5-10sekund przycisk menu.
Wyskoczy pasaek z siłą sygnalu sluchanej stacji i jakies informacje "diagostyczne", ktore mi akurat niewiele mówią.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Big, mozesz sprawdzic i podac mi jaka wersje softu masz?
MiKruS opisal wyzej jak to zrobic.
Porownam i zobaczymy ;-) moze mam starszy soft, ale w aso mowili ze jest najnowszy - sie sprawdzi sie bedzie pewnym
Autko ma 2 miechy wiec teoretycznie soft powinienem miec ten co Big, chyba ze sie akurat wstrzelilem z zakupem w zmiane softu
Komentarz
-
-
to dopiszę że moje jeżeli chodzi o odbiór stacji (moc) gra lepiej od pionieera w O1 ale mam niesamowitą różnicę w odsłuchu między radiem a cd . radio gra jakby mu brakowało wszystkiego oprócz basów natomiast na cd jest całkiem w normie (oczywiście dla zwykłego słuchacza) .niedługo będę wygłuszał drzwi najprawdopodobniej ale nie wierzę żeby to poprawiło jakość dżwięku z radiaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz