Witam Wszystkich
Z pewnych osobistych – sentymentalnych względów jakiś czas temu zamontowałem do swojej czeszki radio typu -PIONEER DEH-P8400MP, i jest mały zonk. Pojawia mi się alarm „Error A0” i za cholerę nie wiem co to jest, w instrukcji pisze błąd elektroniczny lub mechaniczny. Daję go do serwisu i niby po jakiejś tam naprawie wszystko ok, montaż w skodzie i znów błąd :cry: . Jadę do serwisu radio na stół i nagle kolega z serwisu robi rybkę :shock: :shock: :shock:
Sam nie wiem, czemu tak się dzieje, może macie doświadczenia w tym temacie to chętnie poczytam i może w końcu zacznie mi grac tak jak powinno. 2 problem to taki, iż po dłuższym postoju samochodu biorę miernik podłączam do kostki przyłączeniowej do radia i zonk – brak napięcia, przełączam kluczyk w prawo i w lewo i jest napięcie, Wydaje mi się, że powinno tam być cały czas i może, dlatego mam również problemy z utrzymaniem pamięci na tym sprzęcie.
Pozdrawiam i dzięki
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
co do problemu nr 2 to normalne, masz instalacje na kluczyk i jak go wyciagniesz to radio ci się wyłączy. co do utraty pamięci to nie masz podpiętej pamięci pod przewód +, i wsuwke z kabla żółtego podepnij pod wsuwke kabla czerwonego a czerwony pod żółty. wtedy bedziesz mial pamięc
Naprawiam taki sprzęt między innymi i to co opisujesz można by przypuszczać że błąd jaki wyświetla radio to brak zasilania CD . Napisz jeszcze czy radio działa czy może jest w środku zablokowana płyta CD.
Dzięki za Wasze porady,
Sparwa jest taka, że: radio czasem się załączy i gra za chwile off i Error A0, przełączam na radio i jakieś dziwne piski stuki itp, a stacje radiowe za daleką mgłą i potem radio robi off.
Podłączyłem radio na stole u serwisanta i to samo, jest napięcie i nagle alarm , jeżeli bedziesz mógl to podjedź w czwartek, jak powienienem być na chwilę.
Natomiast co do pamięci, to traci mi się napięcie nie na kostce przy radiu tylko do radia
Dzięki z góry wszystkim za pomoc.
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Nie wiem czy znajdę czas na to by przyjechać na czwartkowego spota ale jeśli chcesz to podjedź do mnie z tym radiem ,w sumie to jakieś 7 km od M1 , telefon do kontaktu 604 13 37 38,pozdrowionka.
Komentarz