PIONEER DEH-P8400MP - problem - pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leff
    Elegance
    • 2004
    • 862

nie wiem czy nie zrobi sie zaraz zadyma o punkty pomogl 1

a serio to pomysl imho k

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
  • Luca
    Rider
    • 2004
    • 524

Witam Wszystkich
    Z pewnych osobistych – sentymentalnych względów jakiś czas temu zamontowałem do swojej czeszki radio typu -PIONEER DEH-P8400MP, i jest mały zonk. Pojawia mi się alarm „Error A0” i za cholerę nie wiem co to jest, w instrukcji pisze błąd elektroniczny lub mechaniczny. Daję go do serwisu i niby po jakiejś tam naprawie wszystko ok, montaż w skodzie i znów błąd :cry: . Jadę do serwisu radio na stół i nagle kolega z serwisu robi rybkę :shock: :shock: :shock:
    Sam nie wiem, czemu tak się dzieje, może macie doświadczenia w tym temacie to chętnie poczytam i może w końcu zacznie mi grac tak jak powinno.
    2 problem to taki, iż po dłuższym postoju samochodu biorę miernik podłączam do kostki przyłączeniowej do radia i zonk – brak napięcia, przełączam kluczyk w prawo i w lewo i jest napięcie, Wydaje mi się, że powinno tam być cały czas i może, dlatego mam również problemy z utrzymaniem pamięci na tym sprzęcie.
    Pozdrawiam i dzięki
    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
    www.dynosoft.pl

Komentarz

• janusz_007
      Rider
      • 2007
      • 473

co do problemu nr 2 to normalne, masz instalacje na kluczyk i jak go wyciagniesz to radio ci się wyłączy. co do utraty pamięci to nie masz podpiętej pamięci pod przewód +, i wsuwke z kabla żółtego podepnij pod wsuwke kabla czerwonego a czerwony pod żółty. wtedy bedziesz mial pamięc
      VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• waldik68
        Classic
        • 2007
        • 31

Naprawiam taki sprzęt między innymi i to co opisujesz można by przypuszczać że błąd jaki wyświetla radio to brak zasilania CD . Napisz jeszcze czy radio działa czy może jest w środku zablokowana płyta CD.

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

waldik68, podjedź w czwartek na spota to będziesz mógł na żywo pogadać z Luca,

[ Dodano: Wto 28 Sie, 07 09:20 ]

Komentarz

• waldik68
            Classic
            • 2007
            • 31

Jestem tu nowy , poza tym gdzie odbędzie się spot?

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

waldik68, masz linka w poście http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=184958#184958

Komentarz

• Luca
                Rider
                • 2004
                • 524

Dzięki za Wasze porady,
                Sparwa jest taka, że: radio czasem się załączy i gra za chwile off i Error A0, przełączam na radio i jakieś dziwne piski stuki itp, a stacje radiowe za daleką mgłą i potem radio robi off.
                Podłączyłem radio na stole u serwisanta i to samo, jest napięcie i nagle alarm , jeżeli bedziesz mógl to podjedź w czwartek, jak powienienem być na chwilę.
                Natomiast co do pamięci, to traci mi się napięcie nie na kostce przy radiu tylko do radia
                Dzięki z góry wszystkim za pomoc.
                "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                www.dynosoft.pl

Komentarz

• waldik68
                  Classic
                  • 2007
                  • 31

Nie wiem czy znajdę czas na to by przyjechać na czwartkowego spota ale jeśli chcesz to podjedź do mnie z tym radiem ,w sumie to jakieś 7 km od M1 , telefon do kontaktu 604 13 37 38,pozdrowionka.

Komentarz

Pracuję...