NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GS1
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 82

Martin z ciekawości pytam - chodzi o to radio co wgrywałeś dvd free u mnie temu chłopakowi ?

DVD FREE po wgraniu softu przez Martina chodzi OK. Fajnie młodemu coś puścić podczas jazdy - przynajmnij nie marudzi.

Komentarz

• Grygy
      Ambiente
      • 2007
      • 223

Grzesiek, tak ta navi=(

Komentarz

• nuti
        Drive
        • 2009
        • 60

Zamieszczone przez GS1
        A czy wymiary RNS510 są takie same jak w MFD2, chodzi o to czy ramka maskująca spasuje?
        Jeśli chodzi ci o ramkę to takie same są dla Nexusa i Columbus

Komentarz

• GS1
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 82

Odpowiedziales mi na pytanie z roku 2007 :-) dzięki

Komentarz

• nuti
            Drive
            • 2009
            • 60

Zamieszczone przez GS1
            Odpowiedziales mi na pytanie z roku 2007 :-) dzięki
            No nieźle nie zauważyłem he he he

Napisałem w innym wątku ale spytam tutaj moja RNS510 ma soft 09..
            i czy w związku z tym może nie działać mutifunkcja, czy jak wgram 2668
            to będzie działać ?

Komentarz

• nuvolari
              Classic
              • 2010
              • 19
              • Superb III (3V3)

Z ta navi co nie mozna wgrac dvd free niestety chodzi o mnie.Tak to jest wlasnie kupowac okazyjnie na allegro. Mimo ze gosc który mi sprzedawal ma duzo komentarzy to teraz nie jestem w stanie z nim sie skontaktowac.A jakbym byl madrzejszy to bym wczesniej zarejestrowal sie na OCP i kupil o pare stowek drozej od Martina i mialbym spokoj.

Komentarz

• GS1
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 82

To może daj informacje o nazwie użytkownika, ktoś kto będzie chciał kupić na Allegro może sobie odpuści zakup u tego pana.

Komentarz

• nuvolari
                  Classic
                  • 2010
                  • 19
                  • Superb III (3V3)

Jegomość ma nick na allegro groszek1235 i ma 235 pozytywnych komentarzy. Dziwne...

Komentarz

• stanlej112
                    Classic
                    • 2010
                    • 6

witam czy w columbusie wyswietla sie temperatura zew

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

Zamieszczone przez stanlej112
                      witam czy w columbusie wyswietla sie temperatura zew
                      nie, na maxi docie jest
                      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

ponawiam pytanie , czy ma ktoś nokię e52 współpracująca dobrze z bt premium :?:
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Grygy
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 223

Juz jest sw 2724-teraz go wgralem, szprubuje co jest v nim nowego.

Komentarz

• esawicki
                            Classic
                            • 2009
                            • 11

Zamieszczone przez leszekmw
                            Działa bez problkemu. Trzeba tylko w Blutoth opcajach ustawic dostęp do karty SIM

Komentarz

• Jac_ek
                              RS
                              • 2009
                              • 1733

Zamieszczone przez esawicki
                              Zamieszczone przez leszekmw
                              Działa bez problkemu. Trzeba tylko w Blutoth opcajach ustawic dostęp do karty SIM
                              No właśnie niekoniecznie ;-) - całość masz opisane tutaj -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=490263#490263
                              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Xysiu
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 105

Potwierdzam - E52 dziala bez problemu z BT Premium. Trzeba sparowac i zautoryzowac samochod w telefonie.
                                Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• voltar
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1107
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Witam, ja takze w koncu dołączyłem do grona użytkowników Columbusa więc teraz skupie sie w nasłuchiwaniu nowości programowych
                                  Źródło pochodzenia sprzętu oraz montaż - Grygy - Szczerze polecam gościa. Widać że się na tym zna, pełen profesjonalizm !

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• heretyk
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 549
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam! Wlasnie zainstalowalem sobie Columbusa i mam pare problemow. Wczesniej mialem fabrycznie MFD2+Bluetooth II, Aux w podlokietniku oraz zmieniarke w bagazniku. Teraz nic nie dziala :evil: Pierwszy problem to ze wtyczka od AUX jest zupelnie inna (w MFD mialem osobna wtyczke od aux) teraz wydaje mi sie ze aux jest podlaczane do niebieskiej kostki? drugi problem to brak dostepu do zmieniarki. W CD nie ma wyboru plyt, dostepna jest tylko plyta wlozona w naped urzadzenia. To mnie akurat dziwi, bo niebieska wtyczka wydaje sie miec te same sygnaly co w rns. Trzeci problem to nie dziala bluetooth. Dzwoniac za pomoca maxi-dot, jedyne co sie dzieje to wycisza sie radio, ale brak jakichkolweik dzwiekow! Co ciekawe to pomimo instalacji fabrycznej wtyczka quadlock nie ma zielonej wtyczki :?: Moze ma ktos rozpiske jak prawidlowo podlaczyc Bluetooth II do columbusa(o ile sie da?) oraz jak podlaczyc AUX i zmieniarke?

Ostatnie pytanie samochod mam z MY2007 wiec teoretycznie gateway powinien byc do wymiany, ale chlodzenie navi wylacza sie po ok 10 minutach. To chyba dobrze i nie bede mial problemu z padajacym akumlatorem?
                                    Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• voltar
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1107
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BZB 1.8 TSI 160 KM

heretyk : : Ja tam sie nie znam, poczekaj az sie Grygy obudzi to moze ci cos podpowie, ale jakbym miał zgadywac to problemem jest .... KODOWANIE

Komentarz

• jago7270
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 815

ja może też potwierdzę,że trzeba to wszystko zakodować,
                                        to,że masz MY2007 wcale nie,oznacza,że nie trzeba zmienić gatewaya,wyłączanie "chłodzenia" leżało też po stronie softu jaki był w columbusie,
                                        a kiera multifunkcyjna jest?
                                        Jacek

Komentarz

• heretyk
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 549
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez jago7270
                                          ja może też potwierdzę,że trzeba to wszystko zakodować,
                                          to,że masz MY2007 wcale nie,oznacza,że nie trzeba zmienić gatewaya,wyłączanie "chłodzenia" leżało też po stronie softu jaki był w columbusie,
                                          a kiera multifunkcyjna jest?
                                          Cholera chyba jednak wyposaze sie w tego VCDS wreszcie. Nie zmienia to jednak faktu ze Aux in ma wtyczke ktora wogole nie pasuje do Columbusa, prosze o potwierdzenie ze trzeba wymienic wtyczke, albo podlaczyc to gdzies indziej...

Wracajac do chlodzenia to moj columbus jest z marca 2009 nie wiem jaki soft ale jakis stary, bo brak np. zegara. Dzisiaj przymierzalem sie do update, ale skoro po tym zabiegu wiatrak bedzie krecil jak szalony to warto zapytac czy w razie w jest mozliwosc downgrade do starego SW?
                                          Skoro mam MY2007 to zakladalem ze MUSZE wymienic, ale narazie nie widze ku temu powodow, chyba ze procz chlodzenia chodzi tez o cos innego?

Mulitfunkcji JESZCZE nie ma, ale chyba i tak do wszystkich O2 przed FL potrzebny jest soft "usprawniony"?
                                          Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                          VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                          Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• voltar
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1107
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Nie zwrociłem uwagi na ta wtyczke co piszesz ale Grygy mi wyjscie AUX w podlokietniku takze kodowal podczas montazu. Z tego co wiem to SW musi byc inny do wersji przed FL ale ma to znaczenie o ile masz MF kiere i Maxi dot i oczywiscie chcesz zeby dzialala.
                                            Dodatkowo ja mam MY 2008 i byl juz nowy sterownik wiec nie trzeba bylo wymieniac na nowy. Pozostala tylko wymiana gatewaya do park assistanta.

PS Mam pytanie dot. mapy BMW. Dopiero 2 dzien jezdze na tej nawigacji ale po przeliczeniu trasy nie wyswietla mi 3 wariantow. Czy ta opcja nie wystepuje w mapach BMW ?

Komentarz

• Maciek_H
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 320

Zamieszczone przez Grygy
                                              Juz jest sw 2724-teraz go wgralem, szprubuje co jest v nim nowego.
                                              No ja od dzisiaj pracuję na nowym sofcie 2724 i wszystko chodzi jak należy. Nie próbowałem z mapami BMW. Mapy v6.1 z moimi POI wgrały się bez problemu. Poza tym po aktualizacji nic sie nie skasowało.
                                              Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
                                              ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
                                              http://www.termowizja.bielsko.pl/

Komentarz

• gieu
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 607
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem, że po dołożeniu kierownicy multifunkycjnej nie działa przycisk/pokrętło do ustawiania głośności. W samochodzie (O2 FL Elegance) zamontowany jest Columbus i BT Premium III.
                                                Działają przyciski do zmiany utworu/stacji, do obsługi maxi-dota, do przechodzenia między radiem/cd/hdd. Po przyciśnięciu pokrętła do ustawiania głośności aktywuje się sterowanie głosowe, ale samo kręcenie tym przyciskiem nie wywołuje żadnej reakcji w Columbusie :-(
                                                SW 2664

Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Grygy może Ty?
                                                Z góry dzięki za pomoc.
                                                Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• voltar
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1107
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Mam wielką prośbę aby mnie ktoś uświadomił w jednym temacie :
                                                  - jak rozpoznać kiedy Columbus jest zupełnie wyłączony ? Czy mam nasłuchiwać wiatraczka wentylatora ? Wydaje mi się że on chodzi jeszcze jakiś czas ale nie jest to latwe do usłyszenia. Boję się tu rozładowania aku choć podobno sterownik mam odpowiedni.
                                                  - jak najlepiej wyłączać Columbusa ? Po prostu wyjmując kluczyk ze stacyjki czy też klawiszem ON/OFF ??
                                                  - Zupełnie niewiem co jest warunkiem zobaczenia logo Welcome Onboard Skoda Auto Navigation ? Czasami załącza mi się to po godzinie od wyłączenia auta / radia a czasami po kilkunastu godzinach od wyłączenia załącza się momentalnie bez logo tak jakby był w stanie standby ...
                                                  - Przy okazji zauważyłem dodatkowy minus urządzenia. W przypadku gdy startuje dłużej lub jest w pełni wyłączone to włączenie czyjników cofania powoduje pewne dosyć długie opóźnienie w wyświetleniu auta na wyświetlaczu. Tego oczywiście w Streamie nie było.

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

Zamieszczone przez voltar
                                                    - jak rozpoznać kiedy Columbus jest zupełnie wyłączony ? Czy mam nasłuchiwać wiatraczka wentylatora ? Wydaje mi się że on chodzi jeszcze jakiś czas ale nie jest to latwe do usłyszenia. Boję się tu rozładowania aku choć podobno sterownik mam odpowiedni.
                                                    no ale jest coś takiego chyba w O2 co odcina prąd po bodajże 40 minutach od wyłączenia auta i nie "dotykania" go.
                                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...