NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Zamieszczone przez Grygy
    teraz prubowalem adapter na podlonczenie nastempnych monitorow i dziala.Tylko ze navi muszy byc wersia B albo C.
    OOO a napisz cos wiecej?, jaki adapter? jakie ceny itp?
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Grygy
      Ambiente
      • 2007
      • 223

Cena adapteru jest okolo 250pln.Zaadne trudne podloncenie, kostka do navi i kabelek na mase i drugi na +.Mozesz podloncic 1 albo 2 monitory.Co gra v navi to potem pokazuje v tych monitorach.Fot niemam, prubowalem tego v domu i namiast monitora mialem podlonconej telewizi=))))

Komentarz

• koski
        Drive
        • 2009
        • 75

Odnośnie wejść w Columbusie (Superb 51 tydź 09)

Witam Was!

Mam pytanko odnośnie nawigacji RNS 510/ COLUMBUS. mianowicie czy ma ona wejścia na zewnętrzne źródło sygnału?

Mam przenośny odtw. DivX który mogę podpiąć do np. telewizora przez 3 chinche (obraz i dźwięk stereo). Czy istnieje możliwość podpięcia czegośtakiego do Columbusa jako "zewnętrzny entertainment system" ?
        Był bym tym bardzo zainteresowany, jako, że fajnie było by móc oglądać filmy na tej navi

Pozdrawiam!
        The Proud owner of Skoda Superb II

Komentarz

• Grygy
          Ambiente
          • 2007
          • 223

Teraz tez mozesz=)

szprubowac podloncyc przesz adaper co jest do kamery cofania, ale niepowiem ci napewno

Komentarz

• koski
            Drive
            • 2009
            • 75

Zamieszczone przez Grygy
            Teraz tez mozesz=)

szprubowac podloncyc przesz adaper co jest do kamery cofania, ale niepowiem ci napewno
            no właśnie chciałem mieć oba. i kamerę i divx :-/

[ Dodano: Pią 04 Gru, 09 23:29 ]

Komentarz

• voltar
              L&K
              • 2009
              • 1107
              • Octavia II (1Z3)
              • BZB 1.8 TSI 160 KM

Mam takie pytanie powiazane z tym watkiem bo przymiezam sie do wymiany Stream na Columbusa i wiem ze musze tez wymienic ramke bo ta od Streama nie pasuje.
              Pomyslalem ze przy okazji ozywie wnetrze i kupie ramke w wersji Silver.
              Nie wiem jednak jak to wyglada i czy bedzie pasowalo do Eleganca w srodku ?
              Wiem ze do Ambiente powinno pasowac bo ta wersja ma listwy w kolorze srebrnym ale Elegance jednak ma troche inne. Zakladal moze ktos taka silver ramke do Eleganca przed FL ?? Moze jakies zdjecia ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• wilga2
                Classic
                • 2008
                • 5

Małe pytanie, jak podejrzeć w navi jaka jest wersja oprogramowania ?

Komentarz

• Maciek_H
                  Rider
                  • 2006
                  • 320

Jest już najnowszy soft do RNS'a - 2684

Właśnie wgrałem i uważajcie, po upgradzie wszystko się kasuje - mapy, muzyka, ustawienia, stacje radiowe itp.
                  Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
                  ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
                  http://www.termowizja.bielsko.pl/

Komentarz

• voltar
                    L&K
                    • 2009
                    • 1107
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Maciek_H
                    Jest już najnowszy soft do RNS'a - 2684

Właśnie wgrałem i uważajcie, po upgradzie wszystko się kasuje - mapy, muzyka, ustawienia, stacje radiowe itp.
                    Mozna chyba powiedziec ze jak zwykle ... tylko Grygy was uratuje

Komentarz

• Maciek_H
                      Rider
                      • 2006
                      • 320

Nie no uratuje mnie ponowne wgranie zawartości. Poza tym działa OK.

Komentarz

• Adam_Zd
                        Classic
                        • 2008
                        • 39

Witam, czy ma ktoś doświadczenie z takim DVD-Free w wersji "soft"?

Czy działa to bez problemów czy trzeba robić jakieś sztuczki z zatrzymywaniem się, ruszaniem + magiczne kombinacje przycisków (jak poniżej)?

Komentarz

• GS1
                          Drive
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 82

Tam jest napisane żeby wcisnąć przycisk komend głosowych - my chyba takiego nie posiadamy :-)

Komentarz

• Grygy
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 223

Rafal, ale posiadasz=)))

Komentarz

• Adam_Zd
                              Classic
                              • 2008
                              • 39

Potwierdzone ze sprzedawca - to co oferują w wersji "software" wygląda na to samo co w tym filmiku czyli za każdym razem po zatrzymaniu się i ruszeniu trzeba powtórzyć operację. Co do przycisków to wszystkie są dostępne, przycisk komend głosowych jest z prawej strony slotu na płytę (z symbolem głośniczka)
                              Poza tym z tego co czytałem w różnych miejscach wygląda że jest to standardowa funkcja w softach 1100 czy 2660. Jak komuś nie przeszkadza konieczność naciskania przycisków może to być dobra alternatywa dla rozwiązania sprzętowego.

Komentarz

• Maciek_H
                                Rider
                                • 2006
                                • 320

U mnie przez adapter dvd free niestety wyskakuje ten błąd z tunerem tv. Poza tym czy ktoś wie jak zakodować kierownice, żeby po naciśnięciu lewej rolki (PTT) uaktywnić sterowanie głosem navi? Sterownik mojej kierownicy to: 1K0 953 549 CF a kodowanie: 0000732. Drugi komponent kierownicy to: 3T0 959 537 - E221__MFL-URO, kodowanie: 00000130.

A, i uważajcie z tym nowym softem 2684, bo nie da się potem wgrać map VW+BMW. Cudem udało mi się wgrać jakieś stare VW. I wykonałem downgrade do wersji 2664 i teraz wszystko śmiga.

Komentarz

• koski
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 75

A, i uważajcie z tym nowym softem 2684, bo nie da się potem wgrać map VW+BMW. Cudem udało mi się wgrać jakieś stare VW. I wykonałem downgrade do wersji 2664 i teraz wszystko śmiga.
                                  no i ch..j bombki strzelił :-/ tyle sciagania na darmo
                                  Odbieram Superba za kilka tyg i pierwsze co mialem zrobic, to wrzucic te mapy... a tu du..a zbita.... echhh, moze ktos w miedzyczasie cos wymysli zeby nowy kolumbys (prod 51 tydz) chodzil z mapami bmw ?

Komentarz

• GS1
                                    Drive
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 82

U mnie po eksperymencie na pierwszym aucie z softem 2684 jest wszystko ok ( Octavia 2007 ). Martin twierdzi że nowy soft może rozładować akumulator, może ktoś to potwierdzić ?

Potrzebuję schemat jak przerobić wiązkę żeby komendy głosowe działały - posiada ktoś ?

Komentarz

• Maciek_H
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 320

Zamieszczone przez koski
                                      .... echhh, moze ktos w miedzyczasie cos wymysli zeby nowy kolumbys (prod 51 tydz) chodzil z mapami bmw ?
                                      W wersji 2664 działają bez problemu VW V6 + BMW 2010.1 + własne POI.

Komentarz

• koski
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 75

W wersji 2664 działają bez problemu VW V6 + BMW 2010.1 + własne POI.
                                        no tak, tylko oryginalnie Columbus w 51 tyg proddukcji będzie miał najnowsze możliwe oprogramowanie i nie wiem jak mu się "odbije" downgrade. Jestem raczej zwolennikiem softu, który przychodzi oryginalnie + zmienione mapy, bo jak zrobie downgrade - nie jest już powiedziane, że wszystko będzie chodziło cacy

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Soft w ori navi bedzie jakis stary, watpie zeby wgrali najnowszy, wiec mapy z BMW beda pewnie dzialac.
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• koski
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 75

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Soft w ori navi bedzie jakis stary, watpie zeby wgrali najnowszy, wiec mapy z BMW beda pewnie dzialac.
                                            Jeśli wierzyć Skoda Auto Polska - wszystkie Columbusy po 45 tyg produkcji (wiec 51 tez) - beda wyposazone w mozliwosc glosowego wybierania. Do obslugi tego wybierania potrzebny jest najnowszy soft (żeby nie było zwisów itp). najnowszy w tym momencie to 2684 i dlatego mysle, ze taki beda zapodawac...

ale ostatecznie okaze sie juz niebawem

Komentarz

• Radso
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 64

Przewertowalem te 27 stron i powiem szczerze ze sie pogubile. Mam Octavke 2005r obecnie gra Stream. W najblizszych dniach chce zakupic RNS, i o ile dobrze zrozumialem z tej lektur wyciagam Stream i wpinam bez zadnego rzezbienia RNS i gra, nic sie nie wylacza, dziala z MD i nie ma zadnych innych problemow. Chyba ze jest ktos w Łodzi kto ma takie urzadzenie na sprzedaz i jest mi to w stanie poprawnie zamontować. Nie jestem za bardzo czasowy zeby jechac w inny rejon Polski, i troche mam obawy przed kupowanie czegos takiego na allegro.

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Nie bedzie czujnikow cofania na ekranie.

Co do kupowania na allegro trzeba uwazac, bo czesto sa tam jakies dziwne sztuki w ktorych wgranie nowego softu powoduje blad 40x i jest kapa. Grygi juz wie jak to odratowac.

Spytaj jego, wycieczka do Cieszyna to tylko 3 godziny, a do niego jakie 4-4,5h
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• voltar
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1107
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

[quote]
                                                  Zamieszczone przez Maicroft
                                                  Nie bedzie czujnikow cofania na ekranie.
                                                  Nie bedzie tez informacji z Climatronica ... ale to chyba nie jest duzy problem skoro finkcujne klawisze sa podswwietlane a wybor temp. jest nad wywietlaczami nad pokretami,

Spytaj jego, wycieczka do Cieszyna to tylko 3 godziny, a do niego jakie 4-4,5h

Grygy instaluje tez w terenie

[ Dodano: Czw 10 Gru, 09 14:02 ]
                                                  Przy okazji mam kilka nurtujacych mnie pytan gdyz tez ciagle zastanawiam sie nad Columbusem >

1. Czy nie jest za nisko umieszczona ta nawigacja ? Czy latwo sie na nia spoglada ? Dotychczas uzywam Garmina i jego mozna umiescic w zadzie w linii wzroku. Niektorzy producenci umieszczaja nawigacje fabryczna znacznie wyzej ... Ponadto czytalem test Roomstera w ktorym krytykowano ze nawigacja za nisko ale tam jest chyba jeszcze nizej niz w Octavii...
                                                  2. Czy na wyswietlaczu od czujnikow parkowania mozna skonfigurowac jakie auto jest wyswietlane ? Domyslam sie ze tak bo widzialem screeny z wrsja kombi i liftback ale chcialem potwierdzenia
                                                  3. Czy ramka silver pasuje do wersji Elegance z przed liftu ? Jakie numer czesci ma taka ramka ? Pytalem w serwisie i nie umieli nic innego znalezc jak czarna ramka standartowa i to do Streama ...

Komentarz

• Maru 123
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4660

Zamieszczone przez voltar
                                                    1. Czy nie jest za nisko umieszczona ta nawigacja ?
                                                    imho jest ok, pozatym na maxi docie też wyświetla się navi

3. Czy ramka silver pasuje do wersji Elegance z przed liftu ?
                                                    ta ramka jest w wersji po fl.
                                                    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

Pracuję...