Witam, panowie mam pytanko, czy jak ja mam tegoroczna octavie z marca to moge wgrywac ten sof bez problemu ? i co on zmienia poza czytaniem wiekszej karty SD ? I czy wogóle warto to zmienić ? I jeśli ktoś wie czy duze sa zmiany w nowej mapie V5 w stosunku do poprzedniej V4 ?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
adiproki,
Zamieszczone przez miron75Zalety nowego softu opisane tutaj:
http://www.my-gti.com/123...68-new-features
Komentarz
-
-
adiproki,
przetłumaczone na szybko
# Sterowanie głosem (wymaga mikrofonu - patrz Volkswagen RNS 510 Connection Mikrofon do sterowania głosem)
# Speed Limit wyświetlania
# Poprawa stabilności
# Szybsze uruchamianie
# Display OPS i RVC w tym samym czasie
# odczyt SDHC 32 GB (HW04 i powyżej)
# Display Off na karcie Dodatki
# Wyświetlacza zegara, jeśli RNS 510 wyłąączony
# Wyłączone dróg (w drodze opcji)
# Współrzędne GPS wejścia
# Dodatkowe korekty wideo
# Większy ekran RVC z przejrzystego menu na stronie
# Wejście docelowego nawigacji może być wyłączony, gdy pojazd jest w ruchu
Komentarz
-
-
z ciekawych zmian o których nie pisałem a które zauważyłem:
- wydaje mi się, że touchscreen szybciej reaguje na dotyk
- jako cel podróży można wreszcie zadeklarować współrzędne gps (a to się czasami przydaje)
- wyświetlanie ograniczeń prędkości na ekranie navi (działa na jedno i niektórych dwucyfrowych drogach krajowych) na mapie V4
- night panel, czyli można wyłączyć ekran w nocy (a'la Saab)
Wydaje mi się (z tego co czytałem na Briskodzie i VWNavi), że można akutalizować przedliftowe Skody, z zastrzeżeniem problemów z akumulatorem dla MY<=2007 (wymiana gateway'a konieczna), problemów z kierownicą MFSW (wtedy trzeba podmienić pliki PQTABLE.FLI o SKTABLE.FLI) oraz zestawem HF (nie działa ten jeden konkretny typ, montowany przez 3-4 m-ce w r. 2009). Oczywiście należy też pamiętać o możliwości uwalenia navi, jeśli był lutowany eeprom
Moja kierownica działała, pomimo wgrania wersji niemodyfikowanej (MY2009). Z ciekawości podmieniłem pliki PQTABLE i SKTABLE i załadowałem raz jeszcze soft. Kierownica umarła, nie działała rolka i przyciski. Z powrotem wgrałem pierwotną wersję i kierownica ożyła . Czyli ten patent na wielofunkcyjną kierownice faktycznie działa.
Komentarz
-
-
U tego softa jest jescze mozliwosc dvd free pocas jazdy,(przecisk obok wysuwanie plyty i przecisk phone) tylko ze jak sie film uruchomi to jak cosz zrobisz na navi, tzn volume albo jakisz inny przecisk to sie znow film traci pod czarny ekran.Ten kto ma navi ode mnie, moze to tam wgrac, u mojich navi .nikdy niebyl wylutowany eepron.przerobka mikrofona na sterowanie glosem jest temat s 4 pinami dorobionymi do zielonej kostki on gsm v wiekej kostce co jest v navi.
nie działa ten jeden konkretny typ, montowany przez 3-4 m-ce w r. 2009--trudno powiedzec ktury to jest, ale mam szrubowane premium i tam dziala nadal wsystko, i gsmII wersia s literkou na koncu B i tam tez jest wsytko oki.MYszle ze sa problemy u wersii C-D
Komentarz
-
-
jakby co... :!:
kupiłem ukochanej najnowszą nokię e52 i łączy się z blue. premium ale nie pokazuje książki na rns. chyba ze coś jest z nią nie tak a ja jeszcze nie wiem co , dzisiaj się pobawiłem chwilę.
i za każdym razem się pyta czy ma połączyć się z zestawem , trzeba wcisnąć tak na telefonie..hmm.., moja stara 6230 śmiga jak należy.., nic nie muszę wciskać na telefonie ..łączy się automatycznie....
jakieś sugestie co do e52 :?:
ma ktoś może e51 z zestawem i rns :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwjakby co... :!:
kupiłem ukochanej najnowszą nokię e52 i łączy się z blue. premium ale nie pokazuje książki na rns. chyba ze coś jest z nią nie tak a ja jeszcze nie wiem co , dzisiaj się pobawiłem chwilę.
i za każdym razem się pyta czy ma połączyć się z zestawem , trzeba wcisnąć tak na telefonie..hmm.., moja stara 6230 śmiga jak należy.., nic nie muszę wciskać na telefonie ..łączy się automatycznie....
jakieś sugestie co do e52 :?:
ma ktoś może e51 z zestawem i rns :?:
Zrozumiałem, że telefon masz już sparowany i chodzi o autoryzacje połączenia BT. Jeśli tak, to musisz ustawić łącz automatycznie, czy jakoś tak w menu BT telefonu dla urządzenia Skoda HF i będzie się łączyć bez pytania
Co do książki - znowu zakładam, że telefon masz sparowany: potestuj ustawienia zestawu HF, jest tam taka opcja phone book i czy ma pobierać z karty sim czy z pamięci telefonu czy z obu. Może masz ustawione w tej chwili pobieraj z karty sim only a e52 ma kontakty w pamięci i zero na simie i stąd problem?
Miałem E50, E51 i E65 z tym zestawem i chodziło bez najmniejszych kłopotów, teraz mam E66 i też bangla :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
miron75, to automatyczne popatrzę..
ale w tym tlefonie wszystkie kontakty są na karcie , ale dwa są wpisane w telefon...no i też ich nie było...
Zamieszczone przez miron75otestuj ustawienia zestawu HF
oczywiście mam nadzieję zę to iż jest to już drugi telefon podłączony do zestawu niema chyba znaczenia :?: podobno moźna podłączyć 3 :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw,
do bt. można podłączyć nawet 5 telefonów,oczywiście działać będzie tylko 1 i to ten ostatni co był podłączony,
jak są dwa telefony w samochodzie,z działającym BT,to zestaw łączy się z ostatnim,który był połączony,ewentualnie można przełączyć ręcznie na ten,który się chce,
MrOczny,
z N96 nie chce się współpracować? z n95 nie było żadnych problemów,a to są podobne telefony,musisz kombinować :roll:Jacek
Komentarz
-
-
AJLG
z tego co wyczytałem do uruchomienia OPS w OII potrzeba
- nowego ECU PDC 1Z08919475A
- i CAN Gateway 1K0907530AA chyba że już masz odpowiednie
"I forgot the last sensors need to combine different pin 1,9,7 to pin 8 together
6,10,12 pin in the pin 11 together
you need the front speaker goes on the pin 3 and 4 at the front sensor jack"
niech ktoś poprawi jak się pomyliłem
Komentarz
-
-
Witam ponownie!
kto jest w stanie i za ile dokonac przerobki Octavii II przed FL tak aby działał park assist w RNS 510.
Niestety muszę dodac iz jestem uzytkownikiem rns 510 Columbus nie Trinax, stad mam tez problemy z komputerem (Maxidot) Ocatavi. Obecnie RNS 510 nie jest wogole do niego podłaczone.
Komentarz
-
Komentarz