NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
    olo2000, kupiłeś nowy czy używkę ?

Polecam art . http://www.vwwatercooled.org.au/foru...diy-60984.html

Ponadto kup większy dysk jak trza ... Bo ja już przerabiałem raz dyski używane z allegro :twisted:
    Ciekawa sprawa :roll: :| misiek^wro a gdzie można kupić takie dyski SDD pasujace do kolumbusa ??
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• olo2000
      Classic
      • 2012
      • 4

taki będzie pasował: http://allegro.pl/transcend-ssd-ide-...497311174.html ale mysle, że warto poszukać w sklepach będzie taniej

Komentarz

• 1mike
        Classic
        • 2009
        • 9

Witam, proszę o podpowiedź.
        - czy wgrywając softa 3810 wystarczy płyta CD
        - czy trzeba go wcześniej rozpakować po ściągnieciu z Chomika.
        - ile trwa wgranie softa

pzdr

Komentarz

• Ostlander
          Ambiente
          • 2009
          • 163

Wystarczy CD. Plik z obrazem płyty trzeba rozpakować i nagrać obraz na płytę np. IMG BURN z najniższą prędkościa nagrywania.
          Proces aktualizacji softu trwa ok 1h. Ważne - kluczyk nie może być włożony w stacyjkę :!:
          Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• Flame
            Elegance
            • 2010
            • 898

Mam problem z nagrywaniem mapy V8 West robie Alcoholem, w przedziale 80-90% zapisu wywala jakiś błąd.

Jeżeli ktoś ma taką mapę poprawnie nagraną, którą czyta Columbus za opłatą z chęcią przygarnę, bo już nie mam cierpliwości do tego.

Prośba o kontakt na PW
            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• esawicki
              Classic
              • 2009
              • 11

Może koledzy wiecie czy jest już nowsza wesja map.Posiadam wersję v8 i podobno jest już nowsza wersja. Proszę o ewentualny link.
              Pozdrawiam

Komentarz

• olo2000
                Classic
                • 2012
                • 4

Nawiązując do mojego postu wcześniejszego, w końcu udało się uruchomić navi, zakupiłem nowy dysk SSD 32 GB (niestety ciężko dostać cokolwiek na ide, zwłaszcza jak się człowiekowi spieszy i nie chce czekać na przesyłke w sumie operacja nie jest specjalnie trudna jeśli się posiłkować instrukcją: http://www.vwwatercooled.org.au/foru...diy-60984.html, dzięki misiek^wro za wsparcie

Komentarz

• 1mike
                  Classic
                  • 2009
                  • 9

Witam.
                  Sciągnąłem z Chomika mape V.8. CD 7690. Jest tam 13 cześci w .rar. Łącznie to jest 4,75GB. Co zrobić z tym 13cześciami:
                  - rozpakować wszystkie a jeżeli tak to jak to połączyć w 1 całość
                  - co dokładnie powinno się wypalić na płytkę
                  - czy po rozpakowaniu zmieści się to wszystko na double DVD (8,5GB)
                  Proszę o podpowiedź.
                  Z góry wielkie dzięki.

pzdr

Komentarz

• Ostlander
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 163

Wszystkie pliki rar. wrzucasz do jednego folderu. Potem rozpakowujesz 7-zip pierwszy plik, pozostałe wypakują się automatycznie. Po rozpakowaniu masz jeden plik z obrazem płyty. Wypalasz IMG Burn na double DVD (8,5GB) z najmniejsza możliwie prędkością. Płyta np. verbatim DVD+R DL.
                    Po wypaleniu wkładasz do navi, instalujesz na dysk HD lub korzystasz z płyty.
                    Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• cezmen
                      Classic
                      • 2012
                      • 1

Zamieszczone przez esawicki
                      Może koledzy wiecie czy jest już nowsza wesja map.Posiadam wersję v8 i podobno jest już nowsza wersja. Proszę o ewentualny link.
                      Pozdrawiam
                      Niestety nie ma nowego.. Skąd niby ma pan to info?

[ Dodano: Nie 22 Lip, 12 21:37 ]
                      Mam taką dziwną sprawę bo wiem że firmware 4020 jest najnowszym i chyba tylko z aktualizacją gateway ale tutaj czytałem dużo obaw i ostrzeżeń że aku się rozładowuje i na szczęście u mnie nic takiego nie było. Najlepsze jest to że po zostawieniu go na całą noc po odpaleniu rano aku działało ale navi nie buczała jak to było przy sofcie 3980 bez aktualizacji gateway.. I moje pytanie jest takie: Czy aku się już nie ma prawa rozładować i czemu mi nie buczy nawi skoro dawniej buczała po wyłączeniu go i po zamknięciu na alarm chyba też. Teraz po włączeniu i otwarciu drzwi nawi nawet nie próbuje zabuczeć. Proszę o jakies wytłumaczenie czemu tak jest..

Komentarz

• 1mike
                        Classic
                        • 2009
                        • 9

Wielkie dzięki Ostlander.

pzdr

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

cezmen, jak już przegra mapę na dysk to nie buczy. I to na 99% jest wyczerpujące wyjaśnienie. Wyjmij płytkę i się upewnij.

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Mój problem rozwiązany, pomogła zmiana sprzętu, na którym mapa była nagrywana.
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• 1mike
                              Classic
                              • 2009
                              • 9

Czy mapa V8 CD7690 podchodzi pod softa 3810a??

Proszę o podpowiedź.

Komentarz

• Kędzior
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 207

tak jak najbardziej jest OK tylko pamiętaj że na maxidocie bedziesz miał czasami krzaczki i navi będzie mówiła czasami niezrozumiałym głosem

Komentarz

• 1mike
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 9

Kędzior, dzięki za info.

Wgrałem softa 3810a a potem próbowałem wrać mapę V8 CD 7690.
                                  Soft wgrał się bez problemu ale przy mapie mam problem, stąd moje wcześniejsze pytanie.
                                  Zgrałem mape z Chomika a potem obraz mapy za pomocą imgburna (prędkość 1x)na płytkę Verbatim i Sony R DL ale po włożeniu do navi nie pojawił się źaden komunikat o zapisaniu mapy na dysku tylko od razu zaczął "mielić płytkę" przez ok. 50min. W tym czasie wyłączyło się navi.Po włączeniu pojawił się komunikat "On board navigation" i pasek instalacji mapy dochodzi do końca.Po chwili jednak wyskakuje "błąd Cd/DVD" i prosi o włożenie płytki z naviagcją.
                                  Co z tym zrobić.?? Gdzie jest błąd??

Proszę o pomoc. Z góry wielkie dz.

Komentarz

• dato
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1431

Błąd jest w płytce (ew w napędzie). Rób imgburn z kalibracją i weryfikacją, jeśli dalej tak będzie to plik jest zwalony. Wszystkie mapy, które nagrywałem z weryfikacją "OK" chodziły mi bez zarzutu.

Komentarz

• acegis
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 35

Panowie, jaka jest aktualna stabilna wersja firmware?
                                      Macie jakies namiary gdze zassac? Na sieci cos tam wylatuje ale nie wiem wlasnie jaka wersja jest aktualna i czy to nie do VW...
                                      To samo z mapa - jaki numerek jest aktualny? Jakies namiary?

p.s. musze podmienic soft i/lub mape bo navi jest chyba "opetana" - mowi czasmi w nieznanym mi języku hehe ;-P

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

Aktualny firmware to 4020.
                                        Mapę masz natomiast najnowszą, niestety ma ona to do siebie, że ma błąd i gada dziwnie na rondach. Musiałbyś wgrać starszą, lub wyłączyć mu głos navi (który i tak jest do bani prawdę mówiąc).
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• dato
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1431

402x
                                          To, co piszesz PS to standardowy błąd mapy East - na West nie wiem jak gada bo zawsze wyłączam, ale wyświetla dobrze. Soft chomik lub Kędzior.

Komentarz

• Kędzior
                                            Ambiente
                                            • 2007
                                            • 207

Zamieszczone przez Enriquez
                                            Mapę masz natomiast najnowszą, niestety ma ona to do siebie, że ma błąd i gada dziwnie na rondach. Musiałbyś wgrać starszą, lub wyłączyć mu głos navi (który i tak jest do bani prawdę mówiąc).

I tu się wszyscy mylilismy.

Problem leży w sofcie ! a nie w mapach.
                                            Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
                                            Doszła funkcja "radio text"
                                            Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
                                            Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.

Komentarz

• Enriquez
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7685
                                              • Superb III (3V3)

no to znajduj tą chwilę
                                              Pozdrawiam
                                              Marcin

Komentarz

• acegis
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 35

a tak z ciekawości to po jakiemu "gada ta baba"?;-) jakieś "koneme kontekst... dume" co to za język?

no i jaki jest najnowszy numerek mapy bo ja mam wersję sprzed roku i brakuje jej wielu nowych dróg

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

Zamieszczone przez Kędzior
                                                  Zamieszczone przez Enriquez
                                                  I tu się wszyscy mylilismy.
                                                  Problem leży w sofcie ! a nie w mapach.
                                                  Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
                                                  Doszła funkcja "radio text"
                                                  Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
                                                  Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.
                                                  A jak nie znajdziesz to wypalaj, jutro Cię nawiedzę
                                                  Coś tak zamilkł ? Urlop ? Czy w ciągu byłeś 2 tygodnie ? :szeroki_usmiech

A tak na serio to działają własne poi ?

Komentarz

• spacewalker
                                                    Elegance
                                                    • 2012
                                                    • 942

SW 4120 ? gdzie to dorwac ?

Komentarz

Pracuję...