Witam mam pytanie posiadam rns z usa i jak wkladam mu europejski soft i nasze mapy wypluwa plyte czy zna kots jakis sposob aby przykja soft i mapki?
TAk, trza go zrobic na Europe.Potem wezme plyty i bendzie wsystko oki=)Zeby zrobic na europe to jest potrzebny sw i kabelek co mam, mozesz przyjechac=)
Kolego Grygy troche daleko mam do Ciebie. A jest mozliwosc abys napisal mi jak to zrobic bo kabelek i sprzecik posiadam tylko wiedzy brak Z gory dziekuje za pomoc.
jest już dostępna mapa:
Volkswagen DVD Navigation V7 Europa Zachodnia 2010
VOLKSWAGEN - RNS 810
VOLKSWAGEN - RNS 510
Seat - Media System
Skoda - RNS Trinax
Skoda - RNS Colombus
podobno 99% pokrycia Polski
się sprawdzi :roll:
no i się sprawdziło,że to są mapy od "nexusa" i ni jak mają się do RNS-a
no właśnie z tą zabawą u mnie krucho.., :szeroki_usmiech , jak to poczytałem to mi włos sie zjeżył.., tylko że ja mam columbusa a w paskach jest trinax.. . może ma ktoś taką jakąś gotową płytę :?:
czy jest głosowe ostrzeżenie o radarach :?: ?
no właśnie z tą zabawą u mnie krucho.., :szeroki_usmiech , jak to poczytałem to mi włos sie zjeżył.., tylko że ja mam columbusa a w paskach jest trinax.. . może ma ktoś taką jakąś gotową płytę :?:
czy jest głosowe ostrzeżenie o radarach :?: ?
mam gotowa mapę bmw, ale spokojnie sobie to możesz sam zrobić około godziny roboty. Nie ma głosowych ostrzeżeń!
jest już dostępna mapa:
Volkswagen DVD Navigation V7 Europa Zachodnia 2010
VOLKSWAGEN - RNS 810
VOLKSWAGEN - RNS 510
Seat - Media System
Skoda - RNS Trinax
Skoda - RNS Colombus
podobno 99% pokrycia Polski
się sprawdzi :roll:
skąd masz taką informację ? (że wyszło v7) na stronie vw z mapami nic na ten temat nie ma
Wg twojego info, jaka jest wersja mapy? (q42008 czy już w koncu qX2009) ?
Pozdrawiam
PS.
jesli masz jakies namiary na ta mapke, proszę o info na PRV.
U mnie nie działa wybieranie głosowe - rns mnie nie słyszy. Ale telefon działa OK.
o ile się nie mylę, bo tak rozmawiałem z Martinem, to musi być drugi mikrofon, tzn wystarczy jeden ale musi być jeszcze wpięty do RNS, standardowo mikrofon jest podpięty do BT Premium, trzeba pociągnąć jeden dodatkowy kabelek od mikrofonu do rnsa
Na my-gti.com wszystko jest dobrze opisane. Mikrofon wpinasz do RNS 510 ("mic in"), a z RNSa ("mic out") ciągniesz kabel do zestawu. Na koniec musisz aktywować VCDSem sterowanie głosem.
Żeby sprawdzić, czy masz to aktywowane przyciśnij przycisk "i" (prawy, górny róg) na RNSie i wszystko będzie jasne.
Na my-gti.com wszystko jest dobrze opisane. Mikrofon wpinasz do RNS 510 ("mic in"), a z RNSa ("mic out") ciągniesz kabel do zestawu. Na koniec musisz aktywować VCDSem sterowanie głosem.
Żeby sprawdzić, czy masz to aktywowane przyciśnij przycisk "i" (prawy, górny róg) na RNSie i wszystko będzie jasne.
kodowanie mam ok. Teraz potrzebuje dodatkowego kabla? musze cos dokupić? Czy moge wykorzystac to co mam teraz? Pozdrawiam.
Ja wykorzystałem kabel z wiązki do zestawu. Przeciąłem go i zakończyłem odpowiednimi pinami, tak żeby pasowały do wtyczek do RNSa i zestawu. Jeżeli nie masz samych pinów, to kup w aso kabelki zakończone pinami, których numery są podane na my-gti.com.
Witam jestem posiadaczem OII FL z nawigacją RNS-510 od dwóch dni po wymianie zamka w servisie w którym nie podobała mi się obsługa o czym poinformowałem pracowników, nawigacja wskazuje błędne położenie auta - raz jestem pod Monachium a innym razem około 30 km od miejsca faktycznego położenia .... proszę o pomoc - czy mogli mi coś zmienić w salonie ????
Cześć, mam taki kłopot.
Posiadam Columbusa, nawigacja chodzi ok, jako zestaw głośnomówiący dla Nokii E75 również idealnie i bez zarzutu.
Problem pojawia się gdy chcę skorzystać z Nokia Maps 3.0 w komórce. Nawigacja gada zanim wejdę do samochodu i polączy się z zestawem głośnomówiącym. Gdy jednak połączy się - cisza (jako zestaw glośnomówiący oczywiście dalej chodzi).
Czy ktoś spotkał się z tym problemem a jeśli tak to czy jest sposób na jego rozwiązanie.
Pozdrawiam
Wojtek
Komentarz