Mam pytanie, podłączyłem radio STREAM i zestaw głośnomówiący przez tzw moduł 'leniuch'.
Niestety radio nie rozpoznaje że dzwoni telefon.
czy coś muszę może jeszcze w radiu przełączyć (w menu) czy po prostu walnięta jest przejściówka.
Trzeba włączyć w Stream-ie: Menu -> potem prawy dolny przy wyświetlaczu ( druga strona menu ) -> potem lewy dolny przy wyświetlaczu ( PHONE ON / OFF ).
Regulacja głośności telefonu pod klawiszem "nutki" chyba też na drugiej stronie menu "PH VOL".
Oczywiście pod warunkiem, że przejściówka jest OK.
Musisz przełożyć tą kostkę z jednego złącza do drugiego (tego co będzie wpięte wprost do radia). Niestety tego przejścia nie ma w module "leniuch" który zakupiłeś. Nie jest to duż strata bo kostę przekłada się w bardzo prosty sposób. Mam nadzieję, że dzięki temu ten moduł jest chociaż o 2 zł tańszy
Coś mi się tu nie zgadza. Chyba nie jest możliwe aby w złączu ISO producent coś pozamieniał. Bardziej skłaniałbym się do tego, że zakupiony moduł został niepoprawnie zmontowany. Rozumiem, że samodzielna zamiana tego piny w złączu "leniucha" nie jest możliwa do przeprowadzenia. Dlatego też proponowałbym, abyś może wymienił ten egzemplarz na wolny od wad.
blackspot, a jednak jest możliwa, naprawiłem i działa...
ty w kostce tej małej czarnej miałeś 2 złącza bo masz tak jak na zdjęciu TEL MUTE w miejscu dużej kostki, a ja już tam nie miałem, tylko właśnie przeniesiony do małej.
a z tego co czytałem to ISO2 nie jest do końca ustabilizowane, i producenci zmieniają sobie rozmieszczenie
A to jest zdjęcie z mojego, niestety strasznie niewyraźne, ale można się zorientować że opis jest całkowicie inny
stysiek, Witam,
Czy możecie mi powiedzieć do czego dokładnie służy kabel SAFE??
Podłączłem ostatnio zestaw Nokii i szukałem "+" postacyjce, nestety jak na zdjęciu wyżej były cały czas dwa "+" i minus. :shock:
stysiek, Dzięki, a może wiesz gdzie znajdę + po stacyjce?? Podłączyłem zestaw pod + ze światełka w schowku, ale tam zasilanie pojawia się odrazu po odblokowaniu centralnego zamka.
Komentarz