chyba mu wifi ledwo co lapie z jakiejs wiochy obok bo cos pojawia sie i znika
radio po zapłonie lub bez
Zwiń
X
-
radio po zapłonie lub bez
Witam
Mam takie pytanie czy mogę podłączyć nie orginalne radio (pioneer) tak jak radio seryjne czyli żę będzie się włączyć i wyłączać po włączeniu/wyłączeniu zapłonu oraz żeby można było włączyć/wyłączyć bez zapłonu.
Na razie mam ustawione tak że włącza i wyłacza się po wł/wył zapłonu a gdy zapłon nie jest włączony radia nie można włączyć.
Elektryk powiedział że tak jak chce to tylko z seryjnym radiem moge mieć i pytanie nie da się tego jakoś obejść żeby było tak samo z radiem pioneera jak z radiem seryjnym.
-
-
Wiem że w Oplu jest taka możliwość kiedyś w jak miałem Vectre to tak było że radio grało bez kluczyka a jak się je ręcznie wyłączyło i odpaliło auto to radio się podnosiło i przy wyjęciu kluczyka gasłoW Skodzie chyba niema takiej możliwości oczywiście mówie o radiu nie oryginalnym
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Panowie wszystkie radia działają w ten sposób, że można je uruchamiać z lub bez załączenia stacyjki, problem polega na tym, że instalacja radiowa skody ma zamienione kable w stosunku do standardowego złącza ISO 10, w instrukcji każdego radia podany jest schemat połączeń, wystarczy odszukać właściwe kable i odpowiednio przełożyć
Komentarz
-
-
Część wypowiadających się nie rozumie o co chodziło pytającemu :| . W oryginalnym radiu (np Symphony) jeśli przycisk "on/off" jest w położeniu "on" to radio włącza się po przekręceniu klucza w stacyjce i wyłącza po wyjęciu klucza. Ale - i to jest to o co chodzi zgucio, jak nie ma klucza w stacyjce to mogę radio włączyć przyciskiem "on/off" (a potem oczywiście mogę też wyłączyć)Była: O1 1.6 MPI
Jest: O3 1.2 TSI
Komentarz
-
-
zgucio, w twoim przypadku, jedyne rozwiązanie, bez ingerencji w radio, to dorobienie dodatkowego przełącznika włączania/wyłączania radia gdzieś na desce rozdzielczej ( ten przełącznik odcinałby przewód prowadzący od stacyjki i podawał tam napięcie; radio widziało by to jako włączenie zapłonu ). Zamiast przełącznika można zastosować przekaźnik i dorobić prosty układzik, który wyłączałby radio w momencie np. włączenia alarmu/centralnego ( tak żeby nie grało całą noc )...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz