Glosniki tyle w octavi kombi
Zwiń
X
-
jak kolega wyzej bylo na forum kilka postow co do wygluszenia polecam post od Adamu , co do glosnikow to hmmm moze Nexus ci cos doradzi planujesz wzmacniacz !? przydalo by sie przod zamontowac na dystansach z mdf'u znajdziesz je na stronie powe.com.pl
a co do glosnikow z tylu to tam chyba siedza jakies smieszne jajka o ile sie orientuje tzn jezeli chodzi ci nie o te w tylnych drzwiach
ja w sedanie mialem 13cm i odrazu polecialy do kosza tak samo jak gwizdki w tylnych drzwiach
pozdro
P.S. W1Michał, fajny avantarRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
marcinowski1983
Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardowe. Tak czy inaczej nie warto tracić pieniędzy na cos innego, najlepiej ściszyć je w radyjku, tak żeby grał tylko przód, no chyba że od czasu do czasu wozisz kogoś ze sobą na tylnej kanapie, to wtedy mozna włączyć. Ja osobiście polecam Ci włożyć do bagaznika niewielki nawet subwoofer(skrzynke zamknieta) ze wzmacniaczem i na pewno będziesz miło zaskoczony.
Druga opcja (myślę ze duzo lepsza,ale tez i bardziej kosztowna, dlatego ja z niej nie skorzystałem)to:
najpierw zając się przodem: wymienić głosniki na zestaw odseparowany (woofer w drzwi i wysokie w slupki), poza tym konieczne będzie dobre wytłumienie drzwi,bez tego nawet nie masz co wymieniać głosników.
Pozdrawiam i życzę udanych odsłuchów.
Ps: Jako, że poszedłem po najniższej linii oporu to kupilem zestaw soling + wzmak bossaudio, ale naprawdę jestem zadowolony (wiadomo to nie alpine,ale róznica w porównaniu z seryjnymi glosnikami i tak jest ogromna) :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinowski1983Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardoweWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6i 4"x6" i właśnie głośniki w tym drugim rozmiarze są montowane z tyłu O I kombiZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez marcinowski1983Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardowe
Komentarz
-
-
ciezko mi cos stwierdzic, powiem tak poprzednie instalacje robilem w civie coupe, mitsubishi eclipie i mitsubishi 3000gt, wiec same sportowe fury, tam taki uklad sprawdzal sie rewelacyjnie. Bajka dla uszu, jesli chodzi o jakosc, bo to mnie interesuje. To jest moje pierwsze takie auto (czytac kombi 8) ). A montowal ktos glosniki w tylnych drzwiach ? I jeszcze moze wie ktos jak sie dostac do tych z tylu ?
Komentarz
-
-
djczas, a tam od razu d...
wystarczy odpowiedziec na pytanie czy jak idę na koncert lub do filharmonii to siedzenia widowni są ustawione przodem czy tyłem do sceny?
co innego w kinie, ale z głosników dookólnych idzie wtedy sygnał efektowy a nie dialogi aktorów
pozdro. tylna półka jest popularna, bo łatwo tam zamontowac głosniki, zero wysiłku, ale czy jakość powala? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasDevil, zapytam sie inaczej czym słuchasz muzyki du... czy uszami jak sobie odpowiesz na to pytanie to może zrozumiesz o czym piszemy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DevilZamieszczone przez djczasDevil, zapytam sie inaczej czym słuchasz muzyki du... czy uszami jak sobie odpowiesz na to pytanie to może zrozumiesz o czym piszemyWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6właśnie tym tekstem udowodniłeś to co podejrzewałem od początku - to niestety TY nie słyszałeś dobrze nagłośnionego auta :diabelski_usmiech
Głośniki w tylnej półce
Najlepszym rozwiązaniem w autach typu hatchback jest zamontowanie zestawu głośników w tylnej półce. Zwłaszcza z głośników 6x9 cala można uzyskać bardzo dobre rezultaty. Otrzymuje się w ten sposób wysoką jakość brzmienia, a przede wszystkim mocny bas. W mniejszych autach, typu Fiat Cinquecento można z powodzeniem zastosować mniejsze głośniki (16,5 cm).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Devilpodaj mi chociaz jednego demo cara, lub dobrze naglosnione auto skladajace sie tylko z naglosnienia przedniego i suba :lol: :lol:
demo car ma wyglądać i głośno grać, z jakością brzmienia ma to NAPRAWDĘ niewiele wspólnegoWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Devilpodaj mi chociaz jednego demo cara, lub dobrze naglosnione auto skladajace sie tylko z naglosnienia przedniego i suba :lol: :lol:
Devil, widze, ze jestes madrzejszy od ludzi, ktorzy maja doswiadczenie i osiagniecia w tej branzy :diabelski_usmiech Ile sukcesow masz juz na swoim koncie :?: Bo moze czas zmienic garaz :zlosnik:
P.S. Pod slowem "sukces" nie mam na mysli, najwyzej podskakujacego telefonu komorkowego na dachu :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Devilpodaj mi chociaz jednego demo cara, lub dobrze naglosnione auto skladajace sie tylko z naglosnienia przedniego i suba :lol: :lol:
demo car ma wyglądać i głośno grać, z jakością brzmienia ma to NAPRAWDĘ niewiele wspólnego
Komentarz
-
Komentarz