Glosniki tyle w octavi kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Devil
    Drive
    • 2008
    • 61

Glosniki tyle w octavi kombi

Mam pytanko jak sie dobrac do glosnikow tylnich w skodzie octavi 99r L&K , i jakie tam sa. Chcialem je wymienic, troche lipnie graja

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Devil, zrobić dobrze przód i tyle tył odłączyć no chyba że będziesz robił kino w samochodzie

Komentarz

• W1Michał
        Rider
        • 2006
        • 351

wywal tylne głośniki zainwestuj w dobry system odseparowany na przód
        http://www.elcal.pl/

Komentarz

• ziutsane
          RS
          • 2007
          • 2376

jak kolega wyzej bylo na forum kilka postow co do wygluszenia polecam post od Adamu , co do glosnikow to hmmm moze Nexus ci cos doradzi planujesz wzmacniacz !? przydalo by sie przod zamontowac na dystansach z mdf'u znajdziesz je na stronie powe.com.pl
          a co do glosnikow z tylu to tam chyba siedza jakies smieszne jajka o ile sie orientuje tzn jezeli chodzi ci nie o te w tylnych drzwiach
          ja w sedanie mialem 13cm i odrazu polecialy do kosza tak samo jak gwizdki w tylnych drzwiach
          pozdro
          P.S. W1Michał, fajny avantar
          Radio: C90r+XDP210EQ
          Kable:Opt,Skyline,50 mm
          Wzm:XES M1+FP 1.800
          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• W1Michał
            Rider
            • 2006
            • 351

ziutsane niedługo zmienie avatar żebysmy mieli różne na logo Lotusa
            http://www.elcal.pl/

Komentarz

Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardowe. Tak czy inaczej nie warto tracić pieniędzy na cos innego, najlepiej ściszyć je w radyjku, tak żeby grał tylko przód, no chyba że od czasu do czasu wozisz kogoś ze sobą na tylnej kanapie, to wtedy mozna włączyć. Ja osobiście polecam Ci włożyć do bagaznika niewielki nawet subwoofer(skrzynke zamknieta) ze wzmacniaczem i na pewno będziesz miło zaskoczony.
              Druga opcja (myślę ze duzo lepsza,ale tez i bardziej kosztowna, dlatego ja z niej nie skorzystałem)to:
              najpierw zając się przodem: wymienić głosniki na zestaw odseparowany (woofer w drzwi i wysokie w slupki), poza tym konieczne będzie dobre wytłumienie drzwi,bez tego nawet nie masz co wymieniać głosników.
              Pozdrawiam i życzę udanych odsłuchów.
              Ps: Jako, że poszedłem po najniższej linii oporu to kupilem zestaw soling + wzmak bossaudio, ale naprawdę jestem zadowolony (wiadomo to nie alpine,ale róznica w porównaniu z seryjnymi glosnikami i tak jest ogromna) :diabelski_usmiech

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

W1Michał, no to grubo
                Devil, jakie masz fundusze w ogole ?

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez marcinowski1983
                  Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardowe
                  bzdura, są dwa rozmiary owalnych głośników 6"x9" i 4"x6" i właśnie głośniki w tym drugim rozmiarze są montowane z tyłu O I kombi
                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

Zamieszczone przez Nexus6
                    i 4"x6" i właśnie głośniki w tym drugim rozmiarze są montowane z tyłu O I kombi
                    czasami spotykane też pod rozmiarem 9cmX15cm. Jak najbardziej standardowy rozmiar.
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Devil
                      Drive
                      • 2008
                      • 61

Zamieszczone przez marcinowski1983
                      Co do głosników z tyłu to są tam jakieś niewymiarowe jajka, pisze niewymiarowe, bo są mniejsze niż standardowe
                      bzdura, są dwa rozmiary owalnych głośników 6"x9" i 4"x6" i właśnie głośniki w tym drugim rozmiarze są montowane z tyłu O I kombi
                      dzieki to mnie wlasnie interesowalo, ogolnie siedze w audio, robilem kompletne audio w 3 poprzednich autach. Lubie jak muzyka dobie tez z tylu, oprucz skrzyni bo ta zawsze ustawiona jest tylko na bas.

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

eh glosniki z tylu oprocz suba to raczej zly pomysl slyszalem i uwierz mi to naprawde rozprasza wrecz wku...

Komentarz

• SuchyX
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1170

Tył się mija z celem. Dobry zestaw odesparowany na przód+wytłumienie drzwi i będziesz zadowolony.
                          Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                          Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• Devil
                            Drive
                            • 2008
                            • 61

ciezko mi cos stwierdzic, powiem tak poprzednie instalacje robilem w civie coupe, mitsubishi eclipie i mitsubishi 3000gt, wiec same sportowe fury, tam taki uklad sprawdzal sie rewelacyjnie. Bajka dla uszu, jesli chodzi o jakosc, bo to mnie interesuje. To jest moje pierwsze takie auto (czytac kombi 8) ). A montowal ktos glosniki w tylnych drzwiach ? I jeszcze moze wie ktos jak sie dostac do tych z tylu ?

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

Devil, zapytam sie inaczej czym słuchasz muzyki du... czy uszami jak sobie odpowiesz na to pytanie to może zrozumiesz o czym piszemy

Komentarz

• Adamu
                                L&K
                                • 2006
                                • 1384

djczas, a tam od razu d...

wystarczy odpowiedziec na pytanie czy jak idę na koncert lub do filharmonii to siedzenia widowni są ustawione przodem czy tyłem do sceny?

co innego w kinie, ale z głosników dookólnych idzie wtedy sygnał efektowy a nie dialogi aktorów

pozdro. tylna półka jest popularna, bo łatwo tam zamontowac głosniki, zero wysiłku, ale czy jakość powala? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Devil
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 61

Zamieszczone przez djczas
                                  Devil, zapytam sie inaczej czym słuchasz muzyki du... czy uszami jak sobie odpowiesz na to pytanie to może zrozumiesz o czym piszemy
                                  widac jeszcze nigdy nie slyszales ani nie widziales dobrze naglosnionego auta, napisalem ze dla mnie liczy sie jakosc, a takiej jakosci nie osiagnie sie tylko na przednich glosnikach i subie. Mam duzo wieksze wymagania od ciebie. Kasa w tym wypadku nie ma znaczenia, wiec napewno nie znajda sie tam jakies buszmeny itp. Bez urazy oczywiscie.

Komentarz

• Nexus6
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4847
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez Devil
                                    Zamieszczone przez djczas
                                    widac jeszcze nigdy nie slyszales ani nie widziales dobrze naglosnionego auta, napisalem ze dla mnie liczy sie jakosc, a takiej jakosci nie osiagnie sie tylko na przednich glosnikach i subie. Mam duzo wieksze wymagania od ciebie. Kasa w tym wypadku nie ma znaczenia, wiec napewno nie znajda sie tam jakies buszmeny itp. Bez urazy oczywiscie.
                                    właśnie tym tekstem udowodniłeś to co podejrzewałem od początku - to niestety TY nie słyszałeś dobrze nagłośnionego auta :diabelski_usmiech

Komentarz

• QBA
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2646

właśnie tym tekstem udowodniłeś to co podejrzewałem od początku - to niestety TY nie słyszałeś dobrze nagłośnionego auta :diabelski_usmiech
                                      Przeczytaj jeszcze brednie na jego stronie :diabelski_usmiech
                                      Głośniki w tylnej półce
                                      Najlepszym rozwiązaniem w autach typu hatchback jest zamontowanie zestawu głośników w tylnej półce. Zwłaszcza z głośników 6x9 cala można uzyskać bardzo dobre rezultaty. Otrzymuje się w ten sposób wysoką jakość brzmienia, a przede wszystkim mocny bas. W mniejszych autach, typu Fiat Cinquecento można z powodzeniem zastosować mniejsze głośniki (16,5 cm).
                                      :rofl :haha:

Komentarz

• Devil
                                        Drive
                                        • 2008
                                        • 61

podaj mi chociaz jednego demo cara, lub dobrze naglosnione auto skladajace sie tylko z naglosnienia przedniego i suba :lol: :lol:

Komentarz

• Nexus6
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4847
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez Devil
                                          podaj mi chociaz jednego demo cara, lub dobrze naglosnione auto skladajace sie tylko z naglosnienia przedniego i suba :lol: :lol:
                                          prawie wszystkie auta startujące w kategorii Sound Off (może z jednym wyjątkiem)

demo car ma wyglądać i głośno grać, z jakością brzmienia ma to NAPRAWDĘ niewiele wspólnego

Komentarz

• QBA
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2646

Zamieszczone przez Devil
                                            BMW E-36 Coupe, nalezace do Clear Sound.

Devil, widze, ze jestes madrzejszy od ludzi, ktorzy maja doswiadczenie i osiagniecia w tej branzy :diabelski_usmiech Ile sukcesow masz juz na swoim koncie :?: Bo moze czas zmienic garaz :zlosnik:

P.S. Pod slowem "sukces" nie mam na mysli, najwyzej podskakujacego telefonu komorkowego na dachu :twisted:

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez QBA
                                              Pod slowem "sukces" nie mam na mysli, najwyzej podskakujacego telefonu komorkowego na dachu
                                              :haha: :haha: :haha:

Komentarz

• Devil
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 61

Zamieszczone przez Devil
                                                prawie wszystkie auta startujące w kategorii Sound Off (może z jednym wyjątkiem)

demo car ma wyglądać i głośno grać, z jakością brzmienia ma to NAPRAWDĘ niewiele wspólnego
                                                tu zwracam honor, wiekszosc auto startujacych w Sound Off nie korzysta z naglosnienia tylniego, oprucz suba

Komentarz

• Nexus6
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4847
                                                  • Volkswagen

Devil, i jak widać do dobrego brzmienia nie są potrzebne głośniki z tyłu, wręcz są zbędne

Komentarz

Pracuję...