czy słyszeliscie o kims aby utracił gwarancje poprzez np.zamontowanie radia poza ASO?Mam zamotowane radio, głośniki przód-tył(z nowymi kablami),wygłuszone drzwi, przepieta lampke z Superba i pare innych "modyfikacji" w elekrtyce. Czy powinienem się obawiać o gwarancje przy przeglądzie?
Kwestia gwarancji to jak chodzenie po tafli lodu - nigdy nic nie wiadomo.
Jak podlaczenia sa zrobione z glowa z zastosowaniem zabezpieczen w postaci bezpiecznikow gdzie trzeba, to nie powinno byc problemow. Gorzej jak ktos "modyfikuje na skreta"
Jak ci cos z elektryki siadzie i ktos sie dopatrzy ze bylo cos grzebane to bedziesz mial problem z gwarancja na elektryke :roll:
Ja sie pytalem goscia w ASO o wyglusznie drzwi w jakims zakladzie CA i powiedzl ze moge wygluszyc ,tylko jak cos siadzie w drzwiach to naprawa nie bedzie gwarancjna.
wkładalem do golfa cały sprzęt Audio na gwarancji łącznie z dołożeniem nowej instalacji i wycinanim tapicerki i nikt mi się na serwisie do niczego nie doczepił. Wszystko zależy na kogo się trafi i jaki ma humor. Niekiedy dokładnie za głupie radio w niektórych serwisach można stacic gwarancje ale tylko na instalację elektryczną - ponieważ serwis może stwierdzić, że "radio zakłóca prace innych podzespołów" i jest to ingerenja . a nieraz można wymiecic prawie wszystko i nikt nie zwróci na nic uwagi ponieważ w dzisiejszych czasach zalezy im na kliencie.
czy słyszeliscie o kims aby utracił gwarancje poprzez np.zamontowanie radia poza ASO?Mam zamotowane radio, głośniki przód-tył(z nowymi kablami),wygłuszone drzwi,
miałem podobny dylemat gdy odebrałem swój samochód....
Postanowiłem,że dam zarobić ASO - założenie radia +przeprowadzenie kabli do wzmacniaczy 70zł, przeprowadzenie kabli do głośników z przodu - 85zł.
Wiadomo, ze samemu też można i za darmo ale jednak chłopaki z obiema robotami uwineli się jak trzeba , nic nie zniszczyli i naprawdę solidna i szybka robota....więc nie żałuje kasy w tym przypadku bo mam wszystko dobrze i najważniejesze legal k
No ale Ty już masz założone więc jak koledzy pisali, może ktoś kiedyś brzęczeć...
miałem podobny dylemat gdy odebrałem swój samochód....
Postanowiłem,że dam zarobić ASO - założenie radia +przeprowadzenie kabli do wzmacniaczy 70zł, przeprowadzenie kabli do głośników z przodu - 85zł.
nasze prawie ulubione....zaraz muszę iść do auta i zobaczyć naklejkę...
...Auto Wimar ..na Modlińskiej - z tym , że oni do montazu alarmów i CA mają kilkaset metrów dalej (w stronę Jabłonny ) drugi punkt...
znaczy jedyne które toleruję :lol: k ale przeciagali Ci kable zasilające spod maski do bagażnika :?:
tiaa,tylko masa pociągnięta ze śruby pod tylnim siedzeniem....
Nie polecam za to masy ciągnąć np. od kratki, bo będą zakłócenia - akurat Misiek ciebie to nie dotyczy... :szeroki_usmiech
na pierwszym przeglądzie pan z ASO cofnął mi gwarancję bo zamontowałem sobie webasto (nowe). przyznałem się że zrobiłem to sam w garażu, mechanik stwierdził że jest źle założone, a pan w biurze powiedział że nie będzie napraw gratis bo zepsułem sobie samochód .
gwarancja wróciła jak powiedzałem że pracuję w autoryzowanym serwisie webasto i wypisałem sobie kartę gwarancyjną.
:lol: :lol: :lol:
Ja też montowałem radio w serwisie. Pan poprosił o książkę serwisową i zrobił wpis o montażu radyjka. Powiedział, że gdy sam zamontuję i nic się nie będzie działo, to nie będą gderać. Ale jak coś pójdzie nie tak (zwarcie itp) to z napraw gwarancyjnych kicha! Montaż kosztował mnie koszt separatora czyli coś około 75 zł.
Wyprowadzenie kabli pod wzmacniacz+wyprowadzenie przewodów głośnikowych na tył auta kosztowało mnie w ASO 140zł ale dzieki temu nie doczepia sie do gwarancji na elektryke auta..
Z powyższych wypowiedzi wynika , że jak podłączę telefon do gniazda zapalniczki by go naładować ,bądż jakikolwiek inny sprzęt , to też mogę mogę stracić gwarancję bo ten sprzęt zakłóca pracę innych podzespołów.Ku$#$ to jakieś chore jest !!! Za przeproszeniem Coś się tym serwisom pop.@#&*!!@.
Mnie radyjko założyli w ASO.. dałem kolesiowi radio rano a w południe idebrałem autko z radyjkiem.. Mówili że nic sie nie będzie działo igwarancja też no problem bo montowane u nich i przez nich samych..
Jesli chodzi o instalacje Car Audio to trzeba sie dogadac z serwisem ja zrobiłem w ten sposób serwis przeciągnął kabel do zasilania a reszta zrobiła firma zewntetrzna która zqamontowała wzmacniacze i inne elementy poczy podjechałem do ASO sprawdzili i niebyło problemów
Ja tylko powiedzialem ze chce zrobic audio (kable, wytłumienie itp...) i Kierownik serwisu nie miał żadnych zastrzeżeń. To samo tyczy się przyciemniania szyb.
To jak to w końcu jest: traci się gwarancję czy nie? Zamontowałem samodzielnie kieszeń i separator, wcześniej w ASO dowiedziałem się, że generalnie to się nie traci, ale jakby coś to się traci (?!). Auto koniec końców nabyłem z gotową instalacją radiową.
To jak to w końcu jest: traci się gwarancję czy nie? Zamontowałem samodzielnie kieszeń i separator, wcześniej w ASO dowiedziałem się, że generalnie to się nie traci, ale jakby coś to się traci (?!). Auto koniec końców nabyłem z gotową instalacją radiową.
Gdy coś ci się zdarzy i będzie trzeba naprawiać w elektryce to chłopaki z chęcią pokiwają głową i na pewno poszukają do czego by się doczepić :| :szeroki_usmiech
A tak to się nie przejmuj, ja pierwsze radio podłączałem w ASO - po to żeby mieć wpis, kolejne już sam i w ogóle nie było najmniejszych problemów.
Ja tez podlaczalem w ASO pierwsze i obecne radio(gratisowo po kupnie auta) i tez mam wpis ,ale wpisali model radia :?
Ale wkoncu juz mi sie GW skonczylo i moge dlubac i robic co mi sie zywnie podoba :diabelski_usmiech
Komentarz