Zrob zdjecie silnika to Ci wskazemy kierunek szukania Nie mam zadnego zdjecia pod reka to nie wiem jak tlumaczyc. Tam pod tym czarnym dlugim czyms, to by wystarczylo chyba za odpowiedz :diabelski_usmiech
Radio Stream
Zwiń
X
-
Radio Stream
Witam
Chciałem sie dowiedzieć, na co zwrócić uwagę podczas zakupu radia np. Stream do OII na allegro (kody itp.)
27 marca przyjeżdza nareszcie moja Skoda, niestety z radiem zwykłym zakładanym już w salonie (jakiś Blaupunkt). Ja jednak chce założyć fabryczne- podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy zakupie a potem przy zakładaniu
I Pytanie nr 2. Czy dobrze się zorientowałem- model Stream z MP3 a bez można poznać po umieszczeniu napisu STREAM ??? (bez MP3 prawy górny róg, a z MP3 centralnie na środku?).
Z góry dzięki za odp.CFHC
-
-
Witam
Chciałem sie dowiedzieć, na co zwrócić uwagę podczas zakupu radia np. Stream do OII na allegro (kody itp.)
27 marca przyjeżdza nareszcie moja Skoda, niestety z radiem zwykłym zakładanym już w salonie (jakiś Blaupunkt). Ja jednak chce założyć fabryczne- podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy zakupie a potem przy zakładaniu
Nie powiem Ci czy trzeba włączać coś komputerem diagnostycznym.
I Pytanie nr 2. Czy dobrze się zorientowałem- model Stream z MP3 a bez można poznać po umieszczeniu napisu STREAM ??? (bez MP3 prawy górny róg, a z MP3 centralnie na środku?).Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
wojtek323, wstawiając radio "fabryczne" zyskujesz TYLKO jedno - integrację z deską rozdzielczą,
tracisz natomiast jakość brzmienia i możliwości sprzętu markowego, o znacznym pogorszeniu w odbieraniu radia (FM) nawet nie wspomnę, bo Blaupunkt jest tutaj wzorcem dla wszystkich :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6wojtek323, wstawiając radio "fabryczne" zyskujesz TYLKO jedno - integrację z deską rozdzielczą,Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Powiem Wam, ze ja mam w swojej O II radio Streem i... nie nażekam Nie ma z nim najmniejszych problemów. Odbiera ładnie, nie gubi fal przy tym jak na fabryczny sprzet jakość dzwięku jest bardzo dobra.
Ja bym nie zamienił tego radia na zadno inne niefirmowe i dokładane ze wzgledów czysto praktycznych. Radio firmowe jest praktycznie nie do ukradzenia (no chyba, że ktos wyrwie ja wraz z deską, ale przy okazji uszkodzi takze obudowę radia ) wiec nie ma lęku przed zostaweniem samchodu z radiem. Jest również ładnie wkomponowane w deskę i ma tę zaletę, że wspólpracuje z klimatronikiem i parktronikiem.
Dla mnie radio firmowe to rozwiązanie najlepsze z możliwych.
Od audiofilskiego odsłuchu muzyki mam sprzęt Hi-Fi w domu w samochodzie ma mi tylko cos brzdąkać umilając trase.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6wstawiając radio "fabryczne" zyskujesz TYLKO jedno - integrację z deską rozdzielczą
Zamieszczone przez AdamBno i wyświetlanie samochodziku ze skalą czujników cofania, temp. zewnętrznej i godziny na wyświetlaczu streamaCFHC
Komentarz
-
-
wojtek323, jest zdublowane. Na radiu wyświetla Ci się temperatura climatronica przez chwilę po tym, jak zmienisz ustawienie temperatury. Możesz też ustawić, żeby wyświetlała Ci się temperatura zewnętrzna i zegarek. Do plusów OEMowego radia ja zaliczam również GALA czyli pogłaśnianie w zależności od prędkości auta.
Komentarz
-
-
ok, więc pewnie będę szukał STREAMa. Potestuję kilka dni Blaupunkta, potem założe fabryke i zobaczymy. Jedno sie potem sprzeda najwyżej.
Pytanie więc kolejne. Piszecie, ze pierwsze STREAMy miały problemy i były wymieniane w serwisie lub upgrade'owany soft. Jak więc poznać kupując na allegro, że jest to nowy, i moze ktoś sie oreientuje ile serwis bierze za upgrade, gdyby sie okazało jednak ze kupie stare....CFHC
Komentarz
-
-
wojtek323, ale z własnego doświadczenia radzę Ci uważać na update softu w ASO.
Mnie po założeniu radia powiedzieli w ASO że słabo stacje zciąga. Poprosiłem o wgranie nowego oprogramowania. Podłączyli mi pod kompa, zamieszali i powiedzieli że radio jest uszkodzone i się nie da wgrać. Wróciłem do domu wyjąłem radio włożyłem kawałek zwykłego drutu stalowego w miejsce anteny, i okazało się że radio pięknie i czysto gra. Nie łączyło w gnieździe antenowym. Poprawiłem po swojemu i teraz nie mam żadnych problemów z radiem. A ASO mi tyle "dobrego" zrobili, że zakodowali mi radio do mojej OII i w innej nie będzie działać.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Najłatwiej rozpoznac starego Streema od nowego po .. przyciskach. Stary ma na dole przcisk "GEO", nowy w miejscu napisu "geo" na tym przycisku ma symbol takich nutek.
Pozatym jak naciśniesz jadnoszczśnie przyciski < > i chwilę przytrzymasz mozesz sprawdzić wersję softu jaka jest wgrana do radia.
Ten z którym już nie ma problemu to 25.00.00.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNajłatwiej rozpoznac starego Streema od nowego po .. przyciskach. Stary ma na dole przcisk "GEO", nowy w miejscu napisu "geo" na tym przycisku ma symbol takich nutek.
Pozatym jak naciśniesz jadnoszczśnie przyciski < > i chwilę przytrzymasz mozesz sprawdzić wersję softu jaka jest wgrana do radia.
Ten z którym już nie ma problemu to 25.00.00.CFHC
Komentarz
-
-
Nie ma sprawy
Zamieszczone przez wojtek323Rozglądam się wiec za takim STREAMem. MOże ktoś chce sprzedać?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPozatym jak naciśniesz jadnoszczśnie przyciski < > i chwilę przytrzymasz mozesz sprawdzić wersję softu jaka jest wgrana do radia.
Ten z którym już nie ma problemu to 25.00.00.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz