Nowa Skoda Superb juz w Polsce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Ziomal, Nie badz ciekawy, bo to pierwszy krok ... :twisted:

No jak na co ... na auto, ma 4 alu, jedna stal w bagazniku, na normalny bagaznik, ma silnik 4 cylindrowy itd :lol:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Myślałem o Superbie , ale Whatever :|
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

Ziomal, Maicroft kupił vento i czeka aż je przytargają z USA i dla tego pisze o tym wiesz może mu się pomyliło bo chciałby aby to Vento było Superbem

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Oj dziadki, dziadki

Wszystko idzie, tak jak powinno
          Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

wtrącę słówko o suberbie jak można . ogólnie według mnie bardzo brzydki , w projektowaniu tyłu musiał maczać palce Stevie Wonder/ może był nawet głównym projektantem :twisted: / .
            środek mógł być , wersja elegance i w dalszym ciągu chuj..tapicerka :evil: , już mogli by dać jakiś welur , w tej chwili jest taka sama jak w elegancie O2. mały zakres regulacji kratek wentylacyjnych , nie ma możliwości zamknięcia ich jak w O2 na przykład , wtedy można je utrzymać w należytej czystości. do zegarów trzeba się zapewne przyzwyczaić ..podświetlenie bladoniebieskie jak w lagunie ale podświetlenie przycisków i innych rzeczy do sterownia zielone... :?:... chyba nie widziałem wcześniej czegoś takiego ale pewnie jeszcze dużo rzeczy nie widziałem. diody górne w lampce tez mają kolor bladonieb. ale za jasno było w salonnie żebym mógł zobaczyć jaki dają kolor podświetlenia... . jedna rzecz rewelacja , ogromnie dużo miejsca na tylnej kanapie , na nogi..., byłem pod wrażeniem.

mam nadzieję ze nikomu za bardzo nie przeszkodzi tych parę zdań o superbie..
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Kratki z tylu, ktore sie pojawily, mozna normalnie zamknac, przednie tez, tylko nie tak jak w OII i OI ze kratka jest na plasko, a jedynie jest pokretlo ktore reguluje przeslone w srodku. Mnie to bardziej odpowiada

Co do weluru, ja nie wiem. Jak ogladam te welury z czasem, to wygladaja na stasznie wysiedziane, czego na plaskiej tapicerce nie widac. Zawsze mozesz miec alkantare

Podswietlenie i lampki sa biale, a jak ktos tam widzi niebieski to niech widzi, za to srodek zielony tez mnie smieszy :evil:

Mojej rocznej corce tyl Superba bardzo sie podoba, moze sobie chodzic jak po podlodze w domu i obracac sie swobodnie czworakujac :twisted:

Nie ma co narzekac, to jest troche inne auto niz do tej pory i z pewnymi rzeczami trzeba sie pogodzic, a na inne narzekac jak do tej pory.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

to i ja swoje 3 grosze na temat superba wtrace - najpierw mi sie slabo podobal, ale jak go ostatnio dokladnie obejrzalem to za 76k (a pewnie mozna bedzie i cos z tego urwac...)
                moim zdaniem rewelacja - pod warunkiem ze ktos potrzebuje tak wieeeelkieeeego auta (na moim nowym osiedlu w podziemnym parkingu dostalbym chyba zawalu codziennie starajac sie go zaparkowac... bo pan architekt widac mial Fiata Pande jak projektowal miejsca parkingowe oraz wjazd na nie....)

kawal krypy! - jak mawial sp. wujek mojego Kolegi :-)
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• mike15
                  Classic
                  • 2007
                  • 13

Zamieszczone przez marlej108
                  bo pan architekt widac mial Fiata Pande jak projektowal miejsca parkingowe oraz wjazd na nie....)
                  pewnie "bardzo skrupulatnie" zastosował się do przepisów w tym zakresie: na drogach publicznych reguluje to "Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca 1999r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny podlegać drogi publiczne i ich usytuowanie (Dz.U. 1999/43/430)" w par. 116:
                  1. minimalne wymiary miejsca postojowego dla samoch. osobowych:
                  - usytuowanego równolegle do jezdni: 6.0 x 2.5 m,
                  - usytuowanego pod innym kątem (np. prostopadle): 4.5 x 2.3 m (ludzie kto to wymyślił??? - przypominam wymiary OI 4,507 x 1,731);
                  2. minimalna szerokość jezdni przy stanowiskach: (zależnie od kąta położenia stanowisk) - od 3 (równolegle do jezdni) do 5 m (prostopadle do jezdni).

Komentarz

• uwe
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 120

mike15, jak chodzi o garaże podziemne, to obowiązują "warunki techniczne, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie" z dnia 12 kwietnia 2002 r. (Dz.U. nr 75):
                    § 104. 3. Stanowiska postojowe w garażu powinny mieć co najmniej szerokość 2,3 m i długość 5,0 m, z zachowaniem odległości między bokiem samochodu a ścianą lub słupem - co najmniej 0,5 m.
                    OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• mike15
                      Classic
                      • 2007
                      • 13

no wlaśnie - zawsze te 0,5m więcej... (m.in. to miałem na myśli pisząc o skrupulatności); i tyle w tym temacie z mojej strony, bo tak trochę OT wyszedł - sorki.

A Superb nowy osobiście mi się podoba.

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Okazuje się, że tylne światła nowego Superba wcale nie są takie złe :

Żródło: http://www.roadlook.pl/premiery/los-...go-modelu.html
                        Załączone pliki

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

O to śą światła jak naciśniesz hamulec to aż blask czerwieni osliepi tego co za tobą jedzie. :szeroki_usmiech sorki za OT
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• kozi1987
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 200

właśnie wysiadłem z nowej wersji 3.6 V6 4x4, mialem okazje 2 godzinki pojezdzić sobie i przetestować.
                            Wrażenie zrobił na mnie ogromne. Dynamiczny, spalanie na poziomie 12.5-13 L w normalnej jezdzie miejskiej, w środku cichutko nawet przy jezdzie z otwartym oknem silnik nie daje znać o swojej pojemności.
                            Pokrętła na kierownicy faktycznie są nieco irytujące, ale myśle że przyzwycziłbym się do nich :]
                            Nie zadowolił mnie również system audio, ale wiadomo, fabryczne to cudów nie ma co oczekiwać :]
                            Miny ludzi widzących Skode z czterema rurami wydechowymi były bezcenne

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

kozi1987, gdzies w salonie taka maja?
                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• g_rego_r
                                Rider
                                • 2008
                                • 496

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                Okazuje się, że tylne światła nowego Superba wcale nie są takie złe
                                Tom ja myślę że jednak udało by Ci się przyzwyczaić :
                                Pod maską pracuje silnik benzynowy o pojemności skokowej 3,5 l o mocy 194 kW/263 KM z maksymalnym momentem obrotowym 338 Nm, który współpracuje z sześciostopniowa przekładnią automatyczną SelectShift. Auto ma napęd na cztery koła. :szeroki_usmiech

sorry za OT

Komentarz

• kozi1987
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 200

Purchawa przywieźli z Poznania na jakieś targi bodajże, więc skorzystałem, w salonach chyba dopiero na dniach ma sie ukazać.

Zapomniałem powiedzieć o najfajniejszym bajerze - manetki zmiany biegów przy kierownicy - w połączeniu ze skrzynia DSG dają ogromną frajdę z jazdy

Komentarz

• tomekjmopl
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1187
                                    • Opel
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez g_rego_r
                                    om ja myślę że jednak udało by Ci się przyzwyczaić :
                                    Pod maską pracuje silnik benzynowy o pojemności skokowej 3,5 l o mocy 194 kW/263 KM z maksymalnym momentem obrotowym 338 Nm, który współpracuje z sześciostopniowa przekładnią automatyczną SelectShift. Auto ma napęd na cztery koła. :szeroki_usmiech

sorry za OT
                                    Wczoraj wpradzie tylko siedziałem w nowym Superbie, ale powiem Ci Grzesiu, że to mi wystarczyło, żeby ten szpatny tył przestał mi przeszkadzać - niemniej i tak czekam na kombiaczka :-)

P.S. Chociaż subiektywnie rzecz ujmują to plastik (czy tam natryskiwana skóra - jak zwał tak zwał) u góry deski rozdzielczej zarówno w nowym superbie (siakiś lepsiejszy egzemplarz - cena ponad 110 kafli - dokładnie nie wiem, bo wpadłem jak po ogień do Inter-Auto na Zakopiańskiej) i w O II FL elegance jest wg mnie gorszy jakościowo niż u mnie ko

Komentarz

• g_rego_r
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 496

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                      i w O II FL elegance jest wg mnie gorszy jakościowo niż u mnie
                                      No tak Tom ale TY MASZ WYPASIK więc nie ma się co dziwić

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez g_rego_r
                                        No tak Tom ale TY MASZ WYPASIK więc nie ma się co dziwić
                                        No ba - Twój elegansio nawet nie podskoczy :P - kończym offtopa bo wylotke zaliczym :wink:

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

No niezły ten superb nawet wam powiem ( siedzielismy w nim tylko co prawda z g_rego_r) no ale ma dla mnie dyskwalifikującą wadę - musiałbym gumówka wyrżnąć dziurę w blaszaku bo ni uja by się nie zmieścił

Komentarz

• Jacek Nowak
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 390

Panowie mam pytanie bo zastanawiam sie nad kupnem Superba 1.9 TDI -105 koni w wersji komfort. Czy to wyposazenie bedzie lepsze niz Ambiennte w Octavi? Jak sobie radzi taki silnik z tak duzym samochodem. Moze wlasnie ktos jezdzil takim?
                                            Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8033
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jacek Nowak, tak jak 1.9TDI 90KM z OI. :wink:
                                              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Jacek Nowak
                                                Rider
                                                • 2005
                                                • 390

no ale na szczescie mozna ten silniczek chyba dubnac na 140 kucy :wink:

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Mozna i bedzie jezdzic To auto nie jest az tak ciezkie
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Jacek Nowak
                                                    Rider
                                                    • 2005
                                                    • 390

No wlasnie bodajze 1450 kilo, poza tym ten silnk chyba smialo zniesie 140 kucy i gdzies 320 NM :?:

Komentarz

Pracuję...