Zamieszczone przez domisnis
Octavia II silniki/skrzynie biegów w MY2009 (po FL) i MY2010
Zwiń
X
-
Octavia II silniki/skrzynie biegów w MY2009 (po FL) i MY2010
Standard:
- 1.6MPI 75kW (5MT),
- 1.4TSI 90kW(5MT),
- 1.8 TSI 118kW EVOII (6MT/7AT DSG),
- 1.9 TDI PD 77kW(5MT/6AT DSG),
- 2.0 TDI PD 103kW (6MT/6AT DSG),
Scout & 4x4:
- 1.8 TSI 118kW (6MT),
- 2.0 TDI PD 103kW (6MT),
RS:
- 2.0 TSI 147kW (6MT/6AT DSG),
- 2.0 TDI CR 125kW (6MT/6AT DSG),
- dla RSa pojawi się opcja manetek dla zmiany biegów,
MY2010:
- 2.0TDI CR 81kW
- 2.0TDI CR 103kW (Also in Yeti)
Za forum:
Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
-
-
Kurde, tutaj wlasnie widac "obcinanie" łap Skodzie w porownaniu do Golfa i A3 :? W VW i Audi łopatki za kierownicą mozna domawiać nawet w wersjach 2.0TDI 140PD, a w Octaviach nawet RS nie ma :roll: Juz myslalem, ze jak dodali wersje CR i DSG, to bedzie taka mozliwość :? Tutaj dali ciała IMO, bo akurat te łopatki, to jest świetna sprawa w DSG. Następne auto, jesli uda mi sie znalezc z DSG, to tylko z łopatkami :!:
Na uwage zasluguje silnik 1.8tfsi z 7-biegowym DSG - bedzie szybki i ekonomiczny, bo jednak dodatkowe przelozenie, to nie w kij pierdzial modyfikacja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodate łopatki to bajer, kto zmienia ręcznie w automacie :?: :szeroki_usmiech
wiem wiem Maciek, ale Ty jesteś maniakiem
Komentarz
-
-
Z tego co piszą tu:
to w nowej Ibizie Cupra będzie nie tylko 1.4 / 180km, ale i DSG i łopatki o których koledzy tak ciepło się wypowiadają :wink:Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy
Komentarz
-
-
Łopatki to chyba jedna z najlepszych rzeczy w automacie i nie służą tylko do szybkiej jazdy. Wbrew pozorom da się za ich pomocą jeździć szybko ale i ekonomicznie. Owszem to samo umożliwia tryb manualny ( w tipach i dsg) ale za ich pomocą nie trzeba sięgać do lewarka A przestawiając odpowiednio komputer można mieć zmianę na D i S (w D nie trzeba wybierać opcji manualnej) jak ktoś będzie chciał to mogę podać co trzeba zrobić
Poza tym jak Dziwna jest Polska widzi się nawet w takich elementach jak silniki w autach bo w Holandii już od roku można kupić praktycznie wszystkie wersje silnikowe (odpada jedynie silnik 1.4l i 4x4) z automatem w Octavi (oprócz Scout gdzie automatu nie oferuje się - tyle że takiego nie ma nigdzie) przez co spotykam Octavie RS to jest w automacie (tu to nawet Panda czy Nexia mają automaty) No ale końcu i w Polsce będzie ten automatO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, automat DSG w O2 RS TDi pojawił się w tym roku na salonie w Genewie i prawie równo (+/- 1 miesiąc) na wszystkich rynkach, więc proszę powstrzymaj się od porównań w stylu "A u Nas w Holandii...". Ponadto również w Polsce oferowane były wszystkie wersje O2 z automatem. To, że Polacy nie kupują wersji z automatyczną skrzynią biegów to inna historia związana z zamożnością społeczeństwa.
PS. Jak ci się nie podoba ten kraj to możesz zmienić obywatelstwo.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
łopatki fajna sprawa, ale pojezdziłem Passkiem z DSG i łopatkami , po 50 KM znudziło mi sie , moze jeszcze ze 2 razy pobawiłem sie tym bajerem i koniec, kolega jest włascicielem tego passka i mówi ze odkąd jezdzi to z 5 razy se bawił ( auto ma ponad rok) , sam sie zastanawiałem nad takim rozwiazaniem ale Passat odpadł w przedbiegachmartig
Leon 1P Cupra+ 280KM
Komentarz
-
-
W czerwcu przejechalem ok. 150km M3 z SMG i tam non stop trzeba jechac na lopatkach, bo tryb auto jest beznadziejny. Musze przyznać, ze to jest bardzo fajne rozwiązanie na trase, bo w miescie jest troche męczące. Ale tak sobie mysle, co moze byc męczącego w klikaniu w łopatki w porownaniu z wciskaniem sprzegla i szarpaniem dzwigni zmiany biegów?
Kazdy ma swoje preferencje za kółkiem, ja akurat robie sie co raz bardziej leniwy :wink:
Koncze O/T, przepraszam :P
Komentarz
-
Komentarz