Pierwsza jazda: Skoda Octavia po face liftingu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez PiterNZ
    Dzisiaj to już standard na rynku w tej klasie
    ESP dają już we wszystkich kompaktach?
    zdaję się ze od 2010 miało być
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

PiterNZ, No widzisz Golf i Jetta, a Passat pakiety po kilka tys PLN :twisted:

Jednym slowem isc i zamawiac, a Skodzine pchac, puki sa chetni :idea: VW zawsze bedzie 'lepiej' odsprzedawalny, bo to auto dla ludu, a nie kapelusznikow :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• PiterNZ
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 389

"szkoda" ESP to moim zdaniem standard w przyzwoitych samochodach dobrej klasy
        Oczywiście, że masz rację twierdząc, że nie dają we wszystkich.

"Maicroft" ja osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojej Skody Octavii II 1,6 FSI a wcześniej miałem Nissana Primerę 1,8 itd. dlatego twierdzę, że to bardzo dobre auto. Przy zakupie O II wygrała u mnie z Mitsubishi Lancer :lol: To auto nie tylko dla kapeluszników a ten lud co chce kupić Octavię II to jednak musi być zamożny :lol:
        Dla ciekawości mogę Ci napisać, że przy porównywalnej cenie wybrałbym jednak O II FL :wink: VW Jetta ma bardziej dopracowane drobiazgi ale O II wydała mi się wewnątrz samochodem wyższej klasy niż Jetta a póki co jestem bardzo zadowolony z niej i z serwisu.
        Bardzo dobrze jeździ mi się silnikiem 1,6 FSI a jego dźwięk po prostu mi się podoba.
        Poza tym na 16-tkach jak dla mnie wygląda bardzo przyzwoicie - tzn. super pisząc po ludzku :lol: Zresztą wszystkim zachwalam Skodę a szczególnie Octavię II :lol:

Poza tym cały czas twierdzę, że jako mniej zamożny obywatel mając dwa bardzo porównywalne z mojego punktu widzenia samochody wybiorę tańszy.
        A VW trochę jednak się stara, żeby Skoda w troszkę lepszych wersjach jednak mu nie dorównywała i wychodziła drożej. Np. ciągle mnie zastanawia dlaczego VW Jetta seryjnie ma 16-tki a O II jednak 15-tki.

P.S. Ja po prostu cały czas myślę, że O II zyskała na rynku świetną renomę i Skoda już nie traktuje jej jako taniego auta :cry: :cry: :cry:

Komentarz

• faj3r
          Rider
          • 2008
          • 290

mnie się bardzo podoba nowa Octavia...
          najbardziej w wersji kombi. bardzo fajny samochód. nic tylko brać
          ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
          :arrow: zdjęcia

Komentarz

• PiterNZ
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 389

Zamieszczone przez faj3r
            mnie się bardzo podoba nowa Octavia...
            Mi również się podoba (szczególnie wygląd zewnętrzny i ...... kierownica), tylko ta cena. Super, że ESP jest w standardzie ale po cichu liczyłem na 16-tki od wersji Ambiente, nawet bez alufelg.
            Po prostu samochód na 16-tkach jednak jeździ dużo precyzyjniej.

Komentarz

Pracuję...