Thundi, znowu się spotykamy. Znowu nie doczytałeś. Podałem informacje o silniku 2,0-l-BiTDI jako ciekawostkę. Oczywiście fajnie by było jakby trafił do Superba, ale niestety nie w tej bajce. Najszybciej to zobaczymy to jednostkę lub jej adaptację w nowym Passacie, może Golfie GTD oraz - a może przede wszystkim w Audi A4 i A6 - gdzie potrzebna jest przeciwwaga dla małych, ale silnych silników diesla Mercedesa i BMW (patrz BMW 123d i C klasa 250 CDI). ZANIM i O ILE trafi do Skody Superb - to miną lata. W informacji którą cytujesz bardziej chodziło mi o fakt, że VAG nie przespał i ma gotowy, produkcyjny układ biturbo w małym dieslu. A w artykule po prostu pojawił się chochlik drukarski tudzież chciejstwo dziennikarza - i oczywiście ten Superb ma 170 km.
Skoda Superb Combi : juz jest
Zwiń
X
-
Nowy superb htb i sedan to kupa przód ladny a tyl do dupy jednym slowem kupa jak w renaultach.W wersji kombi bardzo ladny i mysle ze bedzie mial duzo nabywcow...ale octa i tak jest ladniejsza od superba....www.strzelec.wczasy.pl
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28851
Komentarz
-
-
To może nieco wyjaśnię dostałem notkę prasową i w niej informacje iż silnik 2.0 BiTDI ma być wprowadzony za jakiś czas na razie mają być silniki:
1.4TSI 125KM
1.8TSI 160KM
3.6FSI 260KM
2.0TDI 140KM
2.0TDI 170KM
No i w przyszłości
2.0TDI 190KM
Do tego na razie planuje się sprzedaż tylko z napędem na przód (to co nieco też mnie zdziwiło bo wersja 3.6FSI była sprzedawana jako 4x4 a tu ma zadebiutować w ośce)
Do tego wszystkie silniki mogą być z automatem - silniki diesla oraz 3.6FSI mają mieć DSG-6 pozostałem DSG-7 i tu znowu informacja o tym mocniejszym silniku otóż 2.0TDI 190KM ma mieć DSG-7
Do tego parę informacji o wyposażeniu (typu że wszystkie mają mieć tempomat jak i 2 strefową klimatyzację (w opcji ma być 3-strefowa) itp. )
Czasy gdy Skoda była traktowana po macoszemu przez koncern matkę powoli zaczynają odchodzić w siną dal zwłaszcza patrząc na Superb bo nikt się chyba nie spodziewał iż w niej zagości:
- elektrycznie sterowana tylna klapa
- System bez kluczykowy (tak tak odpalanie na przycisk)
- hamulec postojowy elektromagnetyczny
Tak więc i silnik może nowszy trafić.
ps: tym bardziej że Audi raczej zainteresowane tym silnikiem nie będzie bo oni mają w swojej gamie 2.7TDI (w A4 jak i A6) chyba że w A3 czy TTO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, nie wiem dlaczego ale co jakis temat jak widze ciebie piszacego to jest jakies zamieszanie, 3.6 jest sprzedawane i bedzie tylko z 4x4 i DSG, masz taka notatke tez chetnie ja zobacze.
i z tym co napisales ze maja byc narazie takie silniki, przeciez to paleta teraz dostepna silnikow przy zamawiania superba. 170 a 190km to raczej bedzie roznica nominalna softowa a nie kwestia innego silnika. tak samo jak bylo w poczciwym AGU i ARX ten sam wtrysk, ta sama turbina, a moce rozne.
Komentarz
-
-
To co pisałem to informacje prasowe i one również mogą zawierać błędy. Chociaż by zdjęcia udostępnione przez Skodę pokazują dwa inne typy tylnych siedzeń:
Tak więc do momentu pojawienia się auta w salonach (grudzień 2009 - styczeń 2010) cytować tu można informacje które już przeszły przez jakieś ręce (nie pochodzą z oficjalnych źródeł czytaj: Skody) i co tak naprawdę będzie nie wiadomo. Do tego wyposażenie w różnych krajach może się różnić.
O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiChociaż by zdjęcia udostępnione przez Skodę pokazują dwa inne typy tylnych siedzeń:
http://img.auto.cz/news.p...d56d705bde4.jpgO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Poza tym...Zamieszczone przez tomekw jednym przypadku jest podwójna podłoga (jest klamka w podłodze).. a w drugim nie. W tym od środka dodatkowo wyjęte jest siedzisko... poza tym to ten sam środek
Oj. Widzę że parę osób się już nabrało na te zdjęcia. A oba są prawdziweHokus-Pokus i dwumasa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekNie rozumiem też dlaczego w kombi miałaby być trójstrefowa klima a w sedanie jej nie ma!! bzdura!!
Często tak jest że koncerny wprowadzają jakiś sprzęt do auta (jednego) a potem ląduje on i w innych i nie koniecznie ten "dodatek" ląduje w najwyższej klasie aut proponowanych przez koncern, czy też w typie auta
Co do zdjęć to zwróćcie uwagę na zagłówki raz są w części położonej a raz pomiędzy fotelami a częścią postawioną (chyba że to ta kanapa jest tak nie równa ale to raczej odpada)O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Jest już informacja o kombi na oficjalnej stronie skody
Zamieszczone przez ThundiCo do zdjęć to zwróćcie uwagę na zagłówki raz są w części położonej a raz pomiędzy fotelami a częścią postawioną (chyba że to ta kanapa jest tak nie równa ale to raczej odpada)O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Superb Combi juz w sprzedaży - Czechy
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Maicroft, Myśle że nowy Superb to będzie Passat killer :szeroki_usmiech.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz