Zamieszczone przez szkoda
YETI - harmonogram wersji silnikowych
Zwiń
X
-
Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
-
-
Zamieszczone przez plebanto chyba na forum Fabii się będzie udzielał, bo to w środku Fabia...
Osobiście spodziewałem się czegoś większego, a tu doopa :|
siedziałeś tam :?: :!:
bo ja właśnie ostatnio i jak dla mnie to w środku czuję się dokładnie jak O2 po lifcie.
zresztą nie mogło być inaczej biorąc pod uwagę na jakiej płycie podłogowej siedzi Yeti.
jak siadam z przodu i potem w miarę swobodnie siadam "za sobą" to znaczy, że auto jest duże, w każdym razie nie ma istotnej różnicy między Yeti a O2 a super dokładnie obadam to w nadchodzącym tygodniusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSrodek jeszcze jest OK, ale dla mnie porazka jest bagaznik. 15cm wiecej na glebokosc daloby bardzo duzosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodabo ja właśnie ostatnio i jak dla mnie to w środku czuję się dokładnie jak O2 po lifcie.
Komentarz
-
-
No wybaczcie ale nie wiem jak wy patrzycie na to auto:
Rozstaw osi jest ten sam !! Znaczy Yeti i Octavia mają 2578 Fabia ma 2462
Yeti jest szersze ! 1793 vs 1769 (Fabia ma 1642)
Octavia jest dłuższa ale to z powodu dłuższej maski jak i większego bagażnika 4569 długości a Yeti ma 4223 (a sam bagażnik ma w Octavii 1064 długości a w Yeti tylko 804)
dodam że Fabia ma 3992 długości (bagażnik ma 703)
Więc jeśli ktoś w Yeti widzi bardziej Fabie niż Octavie to gratuluje. Tym bardziej że przestrzeń pasażerska ma taką samą wielkość.
Aha Octavia ma 560l bagażnika a Yeti 405/510l (W Yeti pojemność bagażnika zależy od przesunięcia tylnich siedzeń !!) więc nie tak mało.
ps: Długości podawane w milimetrachO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
a potem otwierasz bagażnik octavii i yeti i zastanawiasz się, czy aby na pewno pojemność bagażnika yeti była mierzona w litrach !!
zresztą chyba nie o to chodzi. kiedy wsiadasz do yeti to masa rzeczy przypomina o2 ale niestety cała reszta to mała kpina z fabii. już same fotele wołają o pomstę do nieba!
nie dość, że widok jak z autobusu to jeszcze z kiepskich miejsc
nie będę przesadzał z wygodą foteli w o2, ale trzeba przyznać, że są niezłe więc nie wiem dlaczego w yeti postawiono na coś co przypomina bardziej rozwwiązania z fabii.
i druga sprawa. kiedy zapytałem czy jest jakiekolwiek nawet za dopłatą rozwiązanie dzięki któremu można wyrzucić zapas na zewnątrz samochodu (np. na tylną klapę) okazało się, że nie. Tak więc 100 litrów jakie możnaby dzięki temu odzyskać jast kompletnie zmarnowane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oorsooa potem otwierasz bagażnik octavii i yeti i zastanawiasz się, czy aby na pewno pojemność bagażnika yeti była mierzona w litrach !!
Nie można porównywać aut po ich bagażnikach rozumiem że dla ciebie on bardziej się liczy i że chciał byś jak największy (dlatego prędzej pewnie kupisz Octavie Scout niż Yetiego)
Fotele no to mnie faktycznie zastanawia i stwierdzam że do tych aut dają różne fotele bo siedziałem w 2 różnych testówkach i w jednym faktycznie to przypominało Fabie (mowa o przednich) a w drugim jakby żywcem wyjęte z Octavii II.
Tylne fotele dla mnie są akurat rewelacją (jak na fotele z tyłu) bo jak się odpowiednio pochyli to jest super (w O1 stanowczo oparcie idzie pod zbyt dużym kątem)
Co do koła na klapie to w Octavii też można by mocować je na tylnej klapie (takie rozwiązanie widziałem w Tico/Seicento).
Koło w Yetim jest dość duże (seryjne są chyba 16'') więc takie koło zasłaniało by widoczność a ty zawsze masz możliwość całkowicie je wywalić czy zastąpić sprejem.
Firma stara się tworzyć auta które mimo że trochę się pokrywają to są od siebie dość różne (bo kto kupił by Scouta jak by Yeti miało większy czy taki sam bagażnik ?? - Nikt)O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi.... z tym porównywaniem O2 i A8 to lekko przesadziłeś! Wszystkie O2 teraz puchną z radości i dumy z tego powodu Z drugiej strony to Tico...... tośmy porumakowali.
Bardziej chodziło mi o to, że kiedy wprowadza się samochód, który w jakiś sposób ma wpisywać się w określoną klase samochodów to warto, aby był lepszy od już istniejących rozwiązań, a przynajmniej nie był słabszy.
Przykład koła, któreago w żaden sposób nie można wywalić na zewnątrz to porażka, a jednak w modelach innych firm takie rozwiązanie funkcjonuje i nie przeszkadza temu 16" koła.
Maicroft dał przykład Superba i jej bagażnika. I to jest coś co pokazuje, że jak się ma pomysł to mozna utrzeć nosa konkurencji. Podwójny system otwierania jest świetny, a to że w drzwiach nie ma wnęki na napój... no cóż może VIPY nie piją
I to ostatnie pytanie Chyba nie wtą stronę Kto kupi Yeti jak ma do wyboru Scouta?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oorsooBardziej chodziło mi o to, że kiedy wprowadza się samochód, który w jakiś sposób ma wpisywać się w określoną klase samochodów to warto, aby był lepszy od już istniejących rozwiązań
Toyota RAV4 - 520l lub 586 - no stanowczo więcej
VW Tiguan - 430l - tak tak to nie pomyłka niby auto które ma konkurować z Yeti w bratnim koncernie a bagażnik jak widać kiepskawy
Nissan Qashqai - 410l
Suzuki SX4 - hmmm może lepiej nie pisać ?? 253-270 (w wersji 5 drzwiowej)
Kia Soul - 220l - a wydawało się że nic mniejszego niż sx4 być nie może
Audi Q5 (tak czemu nie robić aż tak daleko idących porównań) - 540l (jak widać też nieco więcej)
(jak zna ktoś jakieś inne auto z którym Yeti ma konkurować to proszę o podanie)
Zamieszczone przez oorsooChyba nie wtą stronę Kto kupi Yeti jak ma do wyboru Scouta?
ps:
Zamieszczone przez oorsooZ drugiej strony to Tico...... tośmy porumakowali.
O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
nie wiem na czym polega Wasz problem z Yeti drodzy koledzy, ale miejsca we wnętrzu tam jest tyle co w O2 i chyba nie ma o czym gadac.
dizajn bardzo przypomina ten z O2 po FL, zresztą jak to zwykle są tam dokładnie te same elementy wnętrza więc tym bardziej nie rozumiem.
wprawdzie nie siedziałem w nowej fabii, za to z roomsterem jestem dobrze zaprzyjaźniony i tam jest rzeczywiście duzo ciaśniej no i wnetrze gorsze-plastikowe i MOIM ZDANIEM brzydsze.
no ale wiadomo, octavia najlepsza, najwieksza, najładniejsza, najszybsza i najukochańsza :lol:
a co do bagażnika... fajnie jak jest duży, ale mi się jeszcze w Białej nie udało wykorzystać go nawet raz bardziej niż w 3/4
więc nie każdy wozi towar z hurtowni i buduje akurat dom
to tak jak z tym miejscem z tyłu w superbie, no niby jest, ale na dobrą sprawę to służy chyba tylko do tego, żeby dzieciak w foteliku nie smarował przedniego siedzenia butami, bo już w passacie jest wystarczająco.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez plebanto chyba na forum Fabii się będzie udzielał, bo to w środku Fabia...
Osobiście spodziewałem się czegoś większego, a tu doopa :|
siedziałeś tam :?: :!:
bo ja właśnie ostatnio i jak dla mnie to w środku czuję się dokładnie jak O2 po lifcie.
zresztą nie mogło być inaczej biorąc pod uwagę na jakiej płycie podłogowej siedzi Yeti.
jak siadam z przodu i potem w miarę swobodnie siadam "za sobą" to znaczy, że auto jest duże, w każdym razie nie ma istotnej różnicy między Yeti a O2 a super dokładnie obadam to w nadchodzącym tygodniu
Moim zdaniem (sprzedawca potwierdził - choć to może żaden argument) miejsca jest zdecydowanie mniej niż w O2 przed liftembyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBA po lifcie przybyło miejsca w OII? :wink:
Miejsce w środku jet takie samo.
ps: długość auta się zmieniła przed fl było 4572 po 4569 (czyli jak widać auto się skróciło ! ) ale to spowodowane jest innymi zderzakami.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
nie mam pojęcia ile ma miejsca octa po lifcie, nie siedziałem w niej i dlatego napisałem o aucie przed liftem
Obawiałem się, że może np jest mniej miejsca na nogi z jakiegoś powodu
tyle tytułem wyjaśnieniabyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
pleban, no jest między nami te 7cm różnicy i byc może jakieś subtelne różnice wielkości grają w tym momencie rolę, no ale większości to w ogóle nie dotyczy
ja się w każdym razie mieszczę równie wygodnie jak w O2, jak mi się będzie chciało to dzisiaj pomierzę wnętrze Y.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz