YETI - harmonogram wersji silnikowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Misiekoctavia
    Elegance
    • 2005
    • 891

Mam 184cm wzrostu i siedzialem w OII i w Yeti i szczerze mowiac niezwrocilem uwagi na miejsce a jednym i drugim wiec pewnie duzej roznicy w ilosci miejsca niema. Zreszta w Yetii jest inna pozycja za kierownica i moze to powoduje, ze wydaje nam sie, ze miejsca jest mniej. Co downetrza to chyba rzeczywiscie troche przesadzacie z ta tym porownaniem do Fabii. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze OII jest podobne do Fabii albo, ze w Yetii jest deska jak w OII. To takie popadanie w skrajnosci. Panel klimy i radyjka sa takie same jak w OII i Superbie, a niejak w Fabii wiec Fabii dajmy juz spokoj.
    Jedyne co mnie urazilo w Yetii to plastiki. Oczekiwalem, ze jakosc materialow bedzie na poziomie OII, a tu wchodze i macam i okazuje sie, ze boczki brzwi sa jakies takie plastikowe jak w OI. No ale wszystkie male SUVy w tej klasie tak maja. Wsiadasz i toniesz w morzu plastikow.
    BTW to ogolnie to se zawsze mysle po co mi taki wielki bagaznik bo na codzien rzadko cos woze, a jesli juz to go w calosci niewykorzystuje ale gdy sie wybieram w podroz albo np. na narty na tydzien to okazuje sie, ze jak sie zapakuja 4 osoby to bagaznik jest pelen po brzegi, a nawet jeszcze brakuje miejsca :twisted:

Komentarz

• Lashlo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1455

Ujarzmilem Yeti ;-)

Dzis bedac na przegladzie mojej octy pojezdzilem sobie Skoda Yeti.
      Powiem,ze trzeba sie przejechac,zeby ja oceniac,bowiem dyskusyjny wyglad to nie wszystko ;-)
      Mialem okazje posmigac Yeti z silnikiem 2.0 CR 140 KM ze skrzynia 6 biegowa.Pojezdzilem troszke po miescie,pare km na trasie i lekki off road.Wrazenia sa raczej pozytywne.Na trasie ladnie sie trzyma drogi,nie myszkuje na boki,co bylo dla mnie duzym zdziwieniem.Po zjechaniu z asfaltu lekki teren-droga gruntowa w deszczu,bloto,troszke pola,laki itd. Yeti dal rade,choc bez porownania gorzej do prawdziwych terenowek jak Terrano,czy Pajero,ale nie mozna przeciez porownywac SUV'a do terenowych wolow roboczych.Dodam,ze po powrocie do salonu dowiedzialem sie,ze Yeti byla na letnich kapciach :-)))
      Ogolne wrazenie raczej pozytywne.
      Minusem jest maly bagaznik w porownaniu do mojej OI combi ;-)
      Reasumujac,to auto naprawde nie jest zle.
      Czy sie przyjmie na rynku? Czas pokaze.
      Ja zapewne bede sie zastanawial nad Yeti, jesli przyjdzie mi kupowac SUV'a
      P.S. Dzieki dla chlopakow z Fimotu Gizycko za udostepnienie bryczki ;-)

Komentarz

• oorsoo
        Ambiente
        • 2006
        • 197

no i o to chodzi śmietanka z naszych wpisów

dobre wzorce z octavii zapakowane w średnie plastiki i nie za specjalne fotele. do tego bagażnik, który przy 4 osobach w samochodzie wybierających się na weekendowy piknik powoduje niepotrzebne rozterki co zabrać ze sobą, a co nie zmiesci się do bagażnika, a wszystko za około 80 tys. zł.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

no, to se wczoraj posmigałem Yeti 1,8TSI w wersji Ambition (jakieś 150km) i jak dla mnie daje rade, nie chciało mi się mierzyc, bo wolałem poszaleć, ale JAK DLA MNIE miejsca w środku conajmniej tyle co w O2 jeżeli nie więcej na szerokość, po prostu było mi wygodnie i ogólnie bardzo mi się ten samochodzik spodobał, bagażnik, wiadomo, jednemu wystarczy drugiemu nie, mi raczej spokojnie by wystarczył, ewentualnie w awaryjnych sytuacjach można nawalić po dach.
          zawias sprawia lepsze wrażenie niż w O2, ale to tez kwestia całkiem nowego auta (przebieg 1900km).
          ogólnie baaaardzo fajny, może trochę za dużo jara jak dla mnie, ale jeździ dobrze, chociaz tego zupełnie nie czuć.
          (nie wiem o co chodzi z tymi plastikami boczków, rzeczywiście są twarde, ale wy się jakoś do nich przytulacie czy co?! :lol: )
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Lashlo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1455

oorsoo, ta wersja.ktora ja jezdzilem to prawie 100 tys ;-)

Komentarz

• tomek
              L&K
              • 2005
              • 1078

porównując szerokość wnętrza trzeba wziąć pod uwagę bryłę nadwozia, tzn w yeti boki są tak jakby bardziej pionowe, mało zwężają się w górnej części. W octavii natomiast odnoszę wrażenie, że nadwozie zwęża się w górnej części
              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Misiekoctavia
                Elegance
                • 2005
                • 891

Zamieszczone przez szkoda
                (nie wiem o co chodzi z tymi plastikami boczków, rzeczywiście są twarde, ale wy się jakoś do nich przytulacie czy co?! :lol: )
                A co jak ci przyjdzie spac w aucie jak Cie zona z domu wypedzi :twisted: :wink: Wtedy trzeba bedzie sie przytulic do takiego boczka :P A porownaj boczki w OII do tych z Yeti. W OII sa poczesci miekkie tak jak deska rozdzielcza, a w Yeti plastikowe, twarde

Komentarz

Pracuję...