O3 facelifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpis
    Do jakich kolorów pasuje beżowe wnętrze?
    Ciemny samochód jasne wnętrze i na odwrót
    przynajmniej ja tak uważam

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Do jakich kolorów pasuje beżowe wnętrze?

Zostaw komentarz:

• ryjeks
    odpowiedział(a)
    Okaże się, że obecne 1.4 TSI będą jak niegdyś 1.9 TDI w czasach świetności

Zostaw komentarz:

• mmor
    odpowiedział(a)
    1.5 juz dawno przetestowany przez adac.de w Golfie - glosniejszy i wiecej pali od 1.4.

Zostaw komentarz:

• szumek
    odpowiedział(a)
    Jak się w magaazynie skończy 1.4 to zniknie..

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    A może niedługo 1,4 wypadnie z oferty? Zostanie 1,5 droższy i z dpf na dokładkę.
    ale VW nie ukrywa ze taki plan. gama ma byc 1.0, 1.5, 2.0 w roznych wariantach mocy
    znikna 1.2, 1.4 i 1.8

A GPF czy jak to tam sie nazywa to coz ... uroki ekologi.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A może niedługo 1,4 wypadnie z oferty? Zostanie 1,5 droższy i z dpf na dokładkę.

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
    ...i w ogole jaki sens ma ten 1.5 jak w ofercie są jeszcze 1.4
    zapewne lepiej oszukuje w nowym zmienionym cyklu pomiaru sapalania podczas gdy 1,4 byl zoptymalizowany pod poprzedni

A na powaznie to troche sie ciagnie smrodek tego 1,4 (rozrzady itd) - wiem ze to juz danow nie prawda ale jest okazja to robia raz ze unifiakcje a dwa ze rebranding

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    golfów ponad 30 mln sprzedali od 1974, więc troche z tym sukcesem to nie kumam, zresztą dziwnie gramatycznie napisane "który odniósłby większe sukcesu"

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Skoda już wyprodukowała 6 milionów Octavii. Ładny wynik

Nie ma w historii modelu samochodu, który odniósłby większe sukcesu niż Octavia. Od 1959 roku wyprodukowano 6 mln egzemplarzy.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    ciekawe jaki jest sens zmniejszania mocy w wersji z cng.....i w ogole jaki sens ma ten 1.5 jak w ofercie są jeszcze 1.4

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    bedzie filtr czastek stalych GPF... :-(

Zostaw komentarz:

• sotdi
    odpowiedział(a)
    No i mamy 1.5 tsi w octavii - 1 km/h szybsza niż 1.4 i 0,1 s. gorsza do 100. Ciekawe jakie różnice będą w real life

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    ktoś się orientuje czy obecne 1.8 mają rozrząd na pasku?
    z nowego skodovego z testu poliftowej Octavii:
    "Muszę się kiedyś pochylić nad tym silnikiem i sprawdzić, czy ma jakieś elementy wspólne z poprzednim 1.8 TSI. ...Zmieniono też układ rozrządu. Do łask wrócił pasek zębaty. Silnik pracuje cicho i spokojnie."

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    do oferty silnikowej dołączył 1,5 TSI cena wyzsza od 1,4 TSI o 1630 zł

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    chyba sie nie zgodze - wiekszosc funkcji pierwszego poziomu (radio, android auto, telefon) ma duże ikonki a te istotne jak klima, tryb DCC czy S/S maja osobne guziki czy pokretla.

Problem zaczyna sie jak chcesz w trakcie jazdy zmienaic jakies nastawy typu jak szybko auto swiatla maja reagowac na wjechanie do tunely, jakies comming home, czy skladanie lusterek ale nie są to rzeczy super istotne.

Jedyne czego mi brakuje to, że wyłączania ASR nie da się szybko ogarnąć. No i może zmiany nastawów indywidualnego trybu jazdy w DCC ale po 3 tygodniach zabawy juz mi sie nie chce eksperymentowac - mam swoj nastaw i dziala. Niemniej, gdyby to sie zmienialo latwiej to bym sie wiecej bawil

W Bolero mam prawe pokrętło, które w teorii umożliwia przeklikiwanie się przez menu ale to po prostu zajmuje dłużej - jestesmy już z pokolenia, które na codzień używa tabletów i smartfonów i łatwiej kliknać, chyba, że jedziesz po burku jakimś albo masz problemy zdrowotne i ograniczoną precyzję ruchów (jak np mój tata). Za to dalej uważam, że pokrętło od głosności i włączania radia to podstawa. Nie dlatego, ze problem kliknac dotykowo ale daltego ze ja decyduje jak szybko sciszam czy daje glosniej. chce powoli to powoli, chce szybko to pyk i jest o polowe ciszej.
    Duzo szybciej dziala niz z kierownicy nawet.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jak jest wiele funkcji, to zdecydowanie gorzej się je wybiera niż tradycjnymi pokrętłami, ale pewnie można się przyzwyczaić. To tak jak pisanie sms- a w czasie jazdy na komórce klawiszowej i na smartfonie.

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    ruwado a co Ty chcesz tam ustawiać na tej autostradzie?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to nastawy DCC i wspomagania jeśli masz to wykupione bo tak to ustawiasz raz pod siebie samochód i już.

Swoją drogą nie wiem jak jest bez wyboru trybu jazdy ale u mnie przy nastawach wspomagania na normal jest zdecydowanie za lekko w trasie. Przy prędkościach autostradowych lekko muśniesz kierownicę i skręca - jeśli w wersji bez wyboru trybu jazdy też tak jest to polecam dokupić ten bajer - mowa o tańszej opcji a nie o DCC.
    Jeśli jednak ktoś ma kasę to warto DCC rozważyć bo działa bardzo fajnie choć jest to jeden z tych "bajerow" ze nie jest do niczego potrzebny ale jak raz sprobujesz to nie da sie bez tego żyć

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj popatrzyłem sobie na spokojnie w Mińsku. Srebrna, biała i czarna w salonie. Czarna, biała i taka szara jak moja na dworzu. Była dostawa i zjeżdżały z lawety. Na żywo i na spokojnie, a nie na fotkach i filmach wygląda FL bardzo fajnie. Oczywiście najładniej szara​​​​​​, nie ma bata.

Radyjko w środku ładne, tylko to klikanie zamiast pokręteł, wymaga skupienia. Np. na autostradzie​ przy sporej prędkości przekopanie się przez wszystkie funkcje wymaga pewnie wprawy.

Ale ogólnie jest fajnie. Przekonałem się.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Zareejstrowalem sie tez na forum Leona, i dziwnym trafem od nowego roku maja straszny wzrost sprzedazy, zaczynaja sie podobne akcje jak z superbami ze ludzie rezygnuja bo sie czas produkcji przedluza.
    Ciekawe skad to nagle zainteresowanie...

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    W sense miedzy dealerami w Wawie czy w PL?
    najlepsza i najgorsza oferta jaka dostalem dal tej samej konfiguracji byly obie w wawie więc jedno i drugie
    Kupilem finalnie gdzie indziej bo mi wyrownali rabat ale to inna sprawa

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    W sense miedzy dealerami w Wawie czy w PL?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Z Wawy jestem, opcjonalnie Lublin.
    ciekawostka - jak ja rozpytywałem to najlepszy i najgorszy raba miałem z Wawy .
    Rożnica była ok 10x między nimi

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Oo dzieki za fajna odpowiedz.
    Moze cos przyszlo do rodziny do Lublina, musze sprawdzic w weekend bo bede akurat. W sumie to podjade do Swidnika zapytam.
    Poczekam na razie na odpowiedz z Torunia.
    Dostalem na dlugi weekend nowa Insygnia wiec na razie mam się czym bawic

Zostaw komentarz:

• emylpe
    odpowiedział(a)
    Napisalem juz do tego Jarka z Torunia co go Marlej poleca ale na urlopie jest.
    Z Wawy jestem, opcjonalnie Lublin.
    Ale specjalnie pisałem do tego samego sprzedawcy z nadzieją że będzie mu miło że pamiętam o nim i z tej okazji też zaoferuje dobrą cenę a tu dupa..
    Moja mama ma Skodę z Lbn (Świdnika), pytałem co tam mogą zaproponować bo to drugie auto. I powiedziałbym, że tak średnio zaproponowali.

Z Wawy polecam AutoWimar na Jerozolimskich i Tomasza Pierścieniewskiego, wziąłem u niego bo było najbliżej, a reszta porównywalnie jak u najlepszej konkurencji. Jarek również bardzo ok cenowo, w Łodzi jest Rafał u Zimnego. Bardzo dobre ceny dają też w Mińsku w Carsedzie, to nie jest daleko z Warszawy, a tam jest chyba najlepszy serwis Skody w okolicy (tak piszą w internecie i na OCP ) W Krakowie jeszcze Marcin Pisarek z Wieliczki, super pozytywny gość, jak nie da lepszej ceny to szczerze poleci brać w innym salonie, bo wytłumaczy jak u niego wygląda budowanie ceny.

Z Rafałem i Tomaszem widziałem się osobiście i są bardzo pomocni przy wyborze. Jak chcesz kontakt to zaraz podrzucę na pw, ale jest również w internecie. Jak będziesz dzwonił to powiedź, że Emil polecał. Od Marcina Pisarka prawie kupiłem przed lifta.

Ogólnie to próbuj u kilku z tych osób, nigdy nie wiadomo komu akurat tej sztuki brakuję do planu albo czy nie mają jakiegoś dodatkowego wsparcie. Dla 500 zł jeździć nie warto, ale czasami są to różnice po kilka tysięcy.

P.S. 1 Nie dostajesz żadnych kuponów od Skody jako użytkownik z promocjami na nowe auta ? Ja dostałem i było to fajne ekstra wsparcie, bo około 3 tysiące.

P.S. 2 Jak chcesz kolory obejrzeć to pojedź do salonu i poproś, żeby cie poprowadzili po składzie, np. Wimar ma chyba wszystkie kolory. Według mnie najlepiej wygląda w ciemnych. Ale problem z myciem. Mam od wczoraj Szary Quartz i wygląda świetnie, ale brudzi się od samego patrzenia.
    Ostatnio edytowany przez emylpe; 42837.

Zostaw komentarz:

Pracuję...