O3 facelifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wocek84
    odpowiedział(a)
    Race Blue

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Dzięki, uderze
    Aczkolwiek wciaz jak widze na ulicy te paskudziaki to mnie odrzuca..
    W jakim kolorze wg was wyglada sensownie?

Zostaw komentarz:

• Pabi
    odpowiedział(a)
    Spokojnie Jarek poprawi Ci zdecydowanie te 5%. A z Wawy do Torunia rzut beretem wiec nie bedzie sie nad czym zastanawiac

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    wosho spróbuj Ciechanów MArek JAroszewski powiedz, że ode mnie masz kontakt tel do P. Marka 509-017-375.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Napisalem juz do tego Jarka z Torunia co go Marlej poleca ale na urlopie jest.
    Z Wawy jestem, opcjonalnie Lublin.
    Ale specjalnie pisałem do tego samego sprzedawcy z nadzieją że będzie mu miło że pamiętam o nim i z tej okazji też zaoferuje dobrą cenę a tu dupa..

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpis
    Serio tak o proponowali Ci więcej niż 5%?
    są forumowi sprzedawcy - warto do nich zagadać w pierwszej kolejności.

Zostaw komentarz:

• emylpe
    odpowiedział(a)
    Skąd jesteś ? W mig znajdę ci dilera co da ci więcej niż 5%. I to jeszcze z 114k

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Mogło tak być.

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Rozrzut był spory (najniższy rabat był 1000pln - czyli standard jaki dostajesz z konfiguratora a diler nie dał nic od siebie) ale miałem kilka ofert lepszych niż 5% - przy czym wtedy FLki nie było nawet w salonach a fama była, że to paskuda więc może wtedy było taniej "na zachętę" - może teraz już nie dają takich rabatów.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Napisałem, tak bardziej z ciekawości do porównania cenowego z innymi samochodami, do swojego dealera u którego kupiłem o3 na jaki rabat mogę liczyć gdybym zamówił u niego kolejny samochód, wstępnie o3 1.8 tsi dsg, więc cena +30k względem mojego to z 114k zrobił 110k. Ciekawe ile dostanie zwykły klient z ulicy….
    biedny ten rabat - fakt, że nie najgorszy jaki widziałem ale zdecydowanie poniżej średniej patrząc na to co dostałem jak wysłałem zapytanie do 10 losowych salonów - więc można uznać, że jestem klientem z ulicy bo nawet nie widzieli mnie na żywo.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Napisałem, tak bardziej z ciekawości do porównania cenowego z innymi samochodami, do swojego dealera u którego kupiłem o3 na jaki rabat mogę liczyć gdybym zamówił u niego kolejny samochód, wstępnie o3 1.8 tsi dsg, więc cena +30k względem mojego to z 114k zrobił 110k. Ciekawe ile dostanie zwykły klient z ulicy….

Zostaw komentarz:

• zbynio007
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpis
    działa w TDI gdzie masz 1,6 i 2.0 więc czemu nie dla TSI?

tylko znów zaczną się mity, że 2.0 TSI 190 i 2.0 TSI 280 "to ten sam silnik"
    Panie tylko troche podkręcony rozwiercone zawory, inne wtryski już słyszę to pier...

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    działa w TDI gdzie masz 1,6 i 2.0 więc czemu nie dla TSI?

tylko znów zaczną się mity, że 2.0 TSI 190 i 2.0 TSI 280 "to ten sam silnik"

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Czyli obniżanie kosztów produkcji jak to tylko możliwe

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Ciekawostka, rozmawiałem z handlowcem Seata i podobno silnik 1.8 tsi ma zostać zastąpiony przez 2.0 190 km, czyli osłabiony silnik z RSki.
    To tak pewnie w kwestii O4. Dziwne że nigdzie o tym nie słyszałem, ktos coś?
    Potwierdzone info przez ASO Seata. Od przyszłego roku w Seacie Leonie ma być montowany silnik 2.0 TSI 190 KM zamiast silnika 1.8 TSI. Silnik będzie też w Seacie Ateca.

Zostaw komentarz:

• feels3
    odpowiedział(a)
    No takie są plany z tego co można doczytać, czyli 1.0, 1.5 oraz 2.0 w różnych wariantach mocowych. VW 2.0 190KM w PL oferuje już w nowym Arteonie.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Ciekawostka, rozmawiałem z handlowcem Seata i podobno silnik 1.8 tsi ma zostać zastąpiony przez 2.0 190 km, czyli osłabiony silnik z RSki.
    To tak pewnie w kwestii O4. Dziwne że nigdzie o tym nie słyszałem, ktos coś?

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Moze we Francuzach (w tym tych z Rumunii czy Maroka (bo tam chyba robia Dacie Lodgy?)) czesciej trzeba pod maske zagladac i chca ulatwic zycie klientom i serwisom?
    Oczywiscie zartuje - po prostu widac tutaj sa lepsi od niemieckich i japonskich oraz koreanskich konkurentow.
    Szkoda, bo czlowiek sie do dobrego przyzwyczaja i w Audi maske otwieralem dzieki silownikowi doslownie jednym palcem, a tutaj niby auto z 2017 roku a pret pod maska jak w moim starym zardzewialym Fiacie Tempra.
    PS. brawo Dacia z tym podnosnikiem maski :-)

Zostaw komentarz:

• other_exception
    odpowiedział(a)
    W Aurisie też pręt Także chyba tylko Francuzi wychodzą przed szereg...

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis
    Większość producentów nie daje teleskopu w masce. Czy jakiś model to posiada w tej klasie oprócz golfa?
    A chociazby Renault Megane... oraz Peugeot 308.

Widac firmy francuskie sa tutaj solidniejsze bo w Astrze i Focusie tez pret metalowy...

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)
    Większość producentów nie daje teleskopu w masce. Czy jakiś model to posiada w tej klasie oprócz golfa?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    Teraz pytanie - kiedy Skoda osiagnie poziom Dacii jesli chodzi o silownik unoszacy maske, a nie ten dziadowski metalowy pręt... moze w O4?
    Aż tak często musisz już maskę otwierać?
    ale fakt - Octavia (i Skoda generalnie) już nie jest autem aż tak budżetowym więc takie rzeczy mogli by dać - no ale księgowi są wszędzie

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Jest pewien pozytyw jak dla mnie jak chodzi o wersje O3 po fl...
    Otoz dziwilo mnie - jakim cudem w Octavii w wersji active sa paskudne nielakierowane klamki i lusterka, a w takiej Fabii - nawet w active one sa lakierowane... (Fabia III).
    I chyba Skoda odczytala moje mysli, bo tada!
    W O3 po fl w werscji active: "> Lusterka zewnętrzne i klamki lakierowane w kolorze nadwozia" :-)
    Teraz pytanie - kiedy Skoda osiagnie poziom Dacii jesli chodzi o silownik unoszacy maske, a nie ten dziadowski metalowy pręt... moze w O4?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez algi Zobacz wpis

Oczywiście że tak.
    Światło pozycyjne wg. reg. 7 EKG ONZ może mieć maksymalnie natężenie 140 cd, podczas gdy dzienne wg reg. 87 mają mieć minimalnie 400 cd w osi odniesienia
    i wszystko jasne

Zostaw komentarz:

Pracuję...