VW, Skoda, Audi - akcja serwisowa 766,000 samochodów - ukł. hamulcowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• spj
    odpowiedział(a)
    też przez przypadek sprawdzałem i wyszło mi, że jest akcja na Krecika, telefon do ASO, i Pani informuję, że nie ma, ale średnio Pani wierzę, bo ostatnio nie wiedziała nawet co wchodzi w skład czyszczenia klimatyzacji, więc mail do kierownika serwisu ASO i telefon na infolinię i okazuje się, że mają jakąś awarię, teraz nawet strona do sprawdzania nie działa, pokazuje "Czasowo niedostępne"

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    a to nie wiedzialem, coś mi chodziło po głowie że tylko 2.0. pardon

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
    Eryk poza tym akcja "diesel" z tego co kojarze dotyczyła 2.0 tdi.
    sew1981 mylisz się 1,6tdi też

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    No to już wszystko jasne.

Zostaw komentarz:

• Grad77
    odpowiedział(a)
    Na 99% coś im się popsuło na stronie. Wystarczy wpisać cokolwiek (odpowiednia ilośc znaków) i wyskakuje akcja przywoławcza...

Szanowny kierowco,
    odnaleziono akcję przywoławczą dla Twojego numeru VIN AAAAAAAAAAAAAAAAA.
    Skontaktuj się z naszym Partnerem Serwisowym jak najszybciej, by otrzymać niezbędne informacje o rozwiązaniu problemu i mieć pewność, że Twoje auto jest bezpieczne. Jeśli będziesz potrzebował dodatkowych informacji, skontaktuj się z naszą infolinią. Zapraszamy!

Szanowny kierowco,
    odnaleziono akcję przywoławczą dla Twojego numeru VIN 11111111111111111.
    Skontaktuj się z naszym Partnerem Serwisowym jak najszybciej, by otrzymać niezbędne informacje o rozwiązaniu problemu i mieć pewność, że Twoje auto jest bezpieczne. Jeśli będziesz potrzebował dodatkowych informacji, skontaktuj się z naszą infolinią. Zapraszamy!

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    MI sie wydaje ze jest cos nie tak z ta ich strona... mi tez wyskakuje :-)
    też tak obstawiam. Może wszystkim nam wymienią na nowe czterookie

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    MI sie wydaje ze jest cos nie tak z ta ich strona... mi tez wyskakuje :-)

Zostaw komentarz:

• michal10381
    odpowiedział(a)
    03.2011 tez do aso.kicha

Zostaw komentarz:

• owoc
    odpowiedział(a)
    Mój z 2013 w benzynie i tez się łapie. Jutro będę dzwonił do ASO o co chodzi

Zostaw komentarz:

• sciro
    odpowiedział(a)
    Wpisałem vin z scirocco z 1990r które kiedyś miałem i też mi napisało że jest akcja przywoławcza dla podanego numeru

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Eryk poza tym akcja "diesel" z tego co kojarze dotyczyła 2.0 tdi.

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis
    Na podanej przez Was stronie widzę jakąś akcję przywoławczą dla swojego Holsfagiena... - piszą mi: "Skontaktuj się z naszym Partnerem Serwisowym jak najszybciej, by otrzymać niezbędne informacje o rozwiązaniu problemu i mieć pewność, że Twoje auto jest bezpieczne"...
    To samo, wbiłem VIN na stronie akcji skody i moja Jetta ,,się łapie''. Nie widzę takiej strony dla VW. W ASO gość zapewnia mnie, że dla mojego VIN nie ma żadnej akcji....

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Właśnie odczytałem maila z ASO

Witam

Pragnę Pana uspokoić iż w Pana samochodzie producent nie przewiduje wykonania żadnej akcji serwisowej, przynajmniej na dzień dzisiejszy nie widzę w systemie Przedmiotowego samochodu do którego przypisana jest jakakolwiek akcja fabryczna. Życzę spokojnego i udanego urlopu.

Na razie odpoczywam i wracam do kraju.

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Zadzwoniłem do ASO, podałem VIN, samochód (2008 r.) odnaleźli, akcji przywoławczej - nie odnaleźli.
    Zapominam o temacie.

M.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Skoro tyle roczników podpada, to może faktycznie jakiś błąd w systemie.

Zostaw komentarz:

• JestTakiWiatr
    odpowiedział(a)
    Mam to samo. Dzwonilem do swojego dealera i mowili, ze nic nie ma.

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    w Twoim przypadku Eryk Konieczny może dotyczyć szwingla dislowskiego bo podobno na akcje serisową są wzywane octavki do 2009 roku
    No dokładnie
    Będę śledził sytuację i jak coś będzie trzeba zadzwonić

Zostaw komentarz:

• pablo6310
    odpowiedział(a)
    W oficjalnym piśmie od Skody napisali o możliwości termomechanicznego przeciążenia sterownika ABS/ESP, co może spowodować przerwania połączenia z masą i system ABS/ESP ulega awarii i może nie zadziałać w awaryjnych sytuacjach. Czynności serwisowe mają trwać około 30 minut i Skoda do momentu sprawdzenia auta zaleca ostrożną jazdę.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Na podanej przez Was stronie widzę jakąś akcję przywoławczą dla swojego Holsfagiena... - piszą mi: "Skontaktuj się z naszym Partnerem Serwisowym jak najszybciej, by otrzymać niezbędne informacje o rozwiązaniu problemu i mieć pewność, że Twoje auto jest bezpieczne"...

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Hehe, założyłem wątek, a sam siebie nie sprawdziłem. Dopiero teraz.
    Moja sztuka z września 2008, BXE bez DPF, też wyskakuje. Ale nie ma napisane czego niby ma ta akcja dotyczyć. Jutro zadzwonię. Jeśli to hamulce, to inna sprawa, że po 9 latach chyba nie zdecydowałbym się poprawiać fabryki, która dotąd funkcjonowała bez zarzutu. Fabrycznie nie mam ESP, nigdy nie odczułem nieprawidłowej reakcji hamulców w żadnej sytuacji. Nie wiem...

M.

Zostaw komentarz:

• Luckymen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Luckymen Zobacz wpis
    U mnie też jest akcja OII 2005 1.9tdi
    Dzwoniłem do serwisu Pan trzy razy sprawdzał vin miał oddzwonić ale cisza więc pewnie pomyłka.

Zostaw komentarz:

• pablo6310
    odpowiedział(a)
    Dieselgate raczej nie, bo ja mam benzynę, a też się łapię na akcję serwisową.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Eryk Konieczny Zobacz wpis
    W moim przypadku też wyskoczyło, że znostała odnaleziona akacja przywoławcza - OII FL z grudnia 2009 - pytanie czy dotyczy dieselgate czy ABS
    w Twoim przypadku Eryk Konieczny może dotyczyć szwingla dislowskiego bo podobno na akcje serisową są wzywane octavki do 2009 roku

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Grzegorz56 Zobacz wpis
    należy sprawdzić na tej stronie http://www.skoda-auto.pl/serwis/akcje-przywolawcze - mój też się łapie OII FL, luty 2010
    tu masz linka

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Ma ktoś stronkę do sprawdzenia akcji serwisowych VW? Bo nie mogę znaleźć.

Zostaw komentarz:

Pracuję...