VW, Skoda, Audi - akcja serwisowa 766,000 samochodów - ukł. hamulcowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Ja jadę w środę na ta akcie serwisowa. Ostatnio jak byłem na przeglądzie została potwierdzona.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    a co dokładnie w tym sterowniku abs jest nie tak? ktoś wie w ogóle?

Zostaw komentarz:

• Jaroslav92525
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pawelt Zobacz wpis
    A od którego rocznika są objęte auta. Musi mieć ESP?
    U mnie wynik negatywny po sprawdzeniu na stronie - Octavia II FL silnik 1.6 MPI produkcja koniec września 2009 roku. Były auta z roku 2008 (benzyna) wzywane na akcję ale jak widać na moim przykładzie Skoda przestała mieć problemy z produkcją pod koniec roku 2009... no chyba że za chwilę będzie inaczej.... skoro po tylu latach panowie inżynierowie z VAG-a doszli do wniosku że jednak 9 lat wcześniej wyprodukowali coś co może być niebezpieczne przez ten okres dla zdrowia i życia konsumenta to dlaczego nie mogą dojść do podobnego wniosku po 10 czy 15 latach ? Kto im zabroni ? Niemiecka technika.

Zostaw komentarz:

• Sony
    odpowiedział(a)
    Z ciekawości wpisałem swój nr VIN - wynik negatywny.

Zostaw komentarz:

• PAFEU
    odpowiedział(a)
    dzwoniłem dzisiaj do ASO
    Octavia II FL, 11.2008
    akcja dotyczy ABS

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez włóczykij Zobacz wpis
    Jestem świeżo po akcji serwisowej która trwała dwie godziny.
    jaka to akcja....?Przekręt dislowski VW????Ale w BXE...?

Zostaw komentarz:

• Pawelt
    odpowiedział(a)
    A od którego rocznika są objęte auta. Musi mieć ESP?

Zostaw komentarz:

• włóczykij
    odpowiedział(a)
    Witam, wszystkich. Jestem świeżo po akcji serwisowej która trwała dwie godziny. Mam wątpliwości co do softu który wgrywają podczas tej akcji. Po przejechaniu pięciu kilometrów od ASO zauważyłem, że pojawiła mi się pomarańczowa kontrolka silnika. Ponieważ jest to disel a ja mam zamontowanego boxa podejrzewam, że mi wgrali jakiś soft dotyczący silnika będący w konflikcie z boxem. Czy komuś z Was coś takiego się przydarzyło?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A może i z benzyną jest to samo tylko nie wyszło i chcą po cichu zalatwic.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
    Wezwijmy na cos z hamulcami, bo kazdy sie przestraszy i przyjedzie, a przy okazji wgramy mu eco-soft
    eeee raczej nie bo by się tyczyło tylko disli,a jak widać bardziej łapią się na to benzyniaki

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Jest druga opcja, Wezwijmy na cos z hamulcami, bo kazdy sie przestraszy i przyjedzie, a przy okazji wgramy mu eco-soft, na co normalnie nikt by nie przyjechal

Zostaw komentarz:

• fuego_2007
    odpowiedział(a)
    Ja po otrzymaniu pisma umówiłem się dopiero na 14.08 z tym że powiedziano mi że potrwa to 2h.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A strona z akcjami dalej nieczynna. Dziwne. Tyle czasu. Czy faktycznie dotyczy to dużo większej ilości samochodów i chcą coś ukryć? Raczej mało spotykane żeby przez tyle czasu nie naprawili strony - ponad 3 tygodnie.

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    W komunikacie przesłanym do UOKiK Audi informuje, że istnieje ryzyko wypadku na skutek awarii układu stabilizacji jazdy. Przyczyną awarii może być przerwa w przepływie prądu w podzespołach sterownika układu ABS/ESC (niewystarczające połączenie z masą). Producent twierdzi, że przerwę może spowodować termomechaniczne przeciążenie. Ten sam kłopot występuje także w innych modelach grupy VW, czyli Volkswagenach oraz Skodach.

Zostaw komentarz:

• dj_adik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis

I jak. Która akcja byla u Ciebie?
    Już po, akcja 45F4 - akt. sterownika ABS/ESP. ASO dodało wpis do książki serwisowej. Godzina czekania.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dj_adik Zobacz wpis
    Akcja jak widać aktualna. Wizyta umówiona na wtorek.
    I jak. Która akcja byla u Ciebie?

Zostaw komentarz:

• boonsaw
    odpowiedział(a)
    Witam , panowie z tego co widziałem na grupie FB to akcja faktycznie jest. Ktoś już coś?

Zostaw komentarz:

• dj_adik
    odpowiedział(a)
    Akcja jak widać aktualna. Wizyta umówiona na wtorek.

Zostaw komentarz:

• tomek evo
    odpowiedział(a)
    Dobre Jak by to był FIAT czy inna Alfa to by każdy zwalał na włoski bałagan ale to w końcu Niemcy

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Pisałem o tym do SAP. Odpisali, że sam system pozwalający sprawdzić akcje serwisowe nie działał prawidłowo, został wyłączony i .... uwaga - sam jest objęty akcją serwisową

Zostaw komentarz:

• voltar
    odpowiedział(a)
    Czyli typowe burdello w VW group ...

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    akurat ja dzwoniłem do ASO Wieliczka i o żadnej akcji serwisowej
    Zamieszczone przez voltar Zobacz wpis
    Aktualizacja sterownika ASP/ESP ... myślę że chodzi o ABS/ESP
    itd nie wiedzą...

Zostaw komentarz:

• voltar
    odpowiedział(a)
    Zadzwoniłem do Porsche Inter Auto Katowice i dostałem taką bardzo dziwną odpowiedź że nie są w stanie udzielić mi odpowiedzi czy akcja serwisowa obejmuje moje auto po wymianie pompy/sterownika oraz oprogramowania nawet jeżeli przyślę im te wszystkie dane. Powiedzieli mi że pierwsza część akcji serwisowej polega na sprawdzeniu jaka wersja oprogramowania jest zainstalowana w aucie i czy podlega akcji serwisowej. Oznacza to że PRODUCENT NIE MA POJĘCIA O TYM CO ZAINSTALOWAŁ W FABRYCE co jest po prostu SZOKUJĄCE i nadaje się do zgłoszenia odpowiednim służbom. Możliwe jest też że serwis ściemnia czyli krótko mówiąc KŁAMIE w tej sprawie bo nie chce im się tyłka ruszyć.

Zostaw komentarz:

• voltar
    odpowiedział(a)
    Moje auto ma prawie 9 lat i właśnie dostałem pismo że podlega akcji serwisowej 45F4 ( Aktualizacja sterownika ASP/ESP ... myślę że chodzi o ABS/ESP)
    Co ciekawe 2 lata temu sterownik mi padł i wymieniałem go oczywiście poza ASO więc nic o tym nie wiedzą.
    Ciekawe czy akcja dotyczy też nowego sterownika i czy jej tak późne przeprowadzenie może być powodem awarii którą miałem z poprzednim sterownikiem ?

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    ciekawe czy ktoś bedzie na tyle kumaty i wklei skan z ABS-u przed i po aktualizacji....

Zostaw komentarz:

Pracuję...