Nowe 4-drzwiowe coupe za 44kzł???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Nowe 4-drzwiowe coupe za 44kzł???

Czteroosobowe coupe, które po przymrużeniu oka wygląda jak małe Ferrari, Tesla albo – jak inni wolą – Panamera, i to wszystko za 44 tys. zł? Podobno to nie żart. Na polski rynek wchodzi francuska marka MPM Motors, która chce sprzedawać auto z techniką japońską, koreańską i... korzeniami rosyjskimi.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm
  • mac_aaron
    Elegance
    • 2012
    • 984
    • Octavia III (5E3)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

MPM kojarzy mi się z tanim kiepskim AGD

Komentarz

• JayKey49
      Elegance
      • 2014
      • 873
      • Superb II (3T4)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

To żart? Tylko prima aprilis juz dawno było. Poza tym rama .. i wgl jak to wchodzi w wymogi norm spalin euro ?
      Octavia I Tour 1.9 TDI 2007
      Passat B7 2.0 TDI 2013 Czarny Deep

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

Zamieszczone przez mac_aaron Zobacz wpis
        MPM kojarzy mi się z tanim kiepskim AGD
        Ale coraz częściej motoryzacja przypomina kiepskiej lub średniej jakości AGD
        Dla mnie to jakiś fake. Bez podczepienia się pod jakąś popularną, tanią i szeroką sieć serwisową nie ma szansy. A zbudowanie własnej przy cenie tego produktu .....to prędzej jakiś przekręt w stylu "superaśnego" statupa tak popularnego w ostatnich latach że- co nakręca spirale, mami inwestorów a potem zniknie z kaską i pomysłem.
        Chyba że z racji "konotacji" w nazwie siec serwisową zapewni np Media Markt
        Jeśli to wogóle ociera się o prawde co jest napisane to w sumie byłoby OK. Fajnie wygląda, rozumiem że wolnossący silnik co jest plusem. A czy rynek by konkretnie toto chwycił czas dałby odpowiedź.
        Dla konsumenta zawsze większy wybór jest lepszy. Jako drugie auto w domu przynajmniej z wyglądu dla mnie lepsza opcja niż np nowa fabia 1.0 MPI w podobnej cenie.
        Pożyjemy, zobaczymy.

Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.

Komentarz

• perfex
          L&K
          • 2005
          • 1117

Gdyby to była prawda to Super! Gdyby wersja 150KM z klimą kosztowała poniżej 55 tys to byłaby rewolucja rynkowa. Prosta technika, podejrzewam, że rama stalowa i nadwozie plastikowe i ok, czemu nie. Wierzyć się nie chce.
          Ps. Poczytałem ich www.mpm-motors.com W serii alu'18, klimatyzacja, hifi Alpine itp... I to ma 4,68m więc nie maleństwo.
          Ostatnio edytowany przez perfex; 197.
          Pozdrawiam
          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Alonzo_
            RS
            • 2009
            • 2460
            • Hyundai

W zach Europie niby troche punktów na mapie jest.
            44 tyś baza plus akcyza, Vat, transport i teoretycznie cos koło 50 by było. Ale w takiej opcji mało kto sobie to sprawodzi.
            A gdy pojawi się u nas dealer i jakies punkty serwisowe to słabiutko wierzę w cene poniżej 55 tyś. Ale wtedy mozna sobie sprowadzić indywidualnie za te ok 55 tysia powiedzmy a wtedy nasze serwisy muszą sie tym autem przez te 2 lata/60kkm zaopiekować.
            Ciekawe....

Komentarz

Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
              Jako drugie auto w domu przynajmniej z wyglądu dla mnie lepsza opcja niż np nowa fabia 1.0 MPI w podobnej cenie.
              Czemu fabia? Przecież ten mpm jest dłuższy i szerszy niż octavia mk3. I rozstaw osi ma jak w bmw 3er.

Komentarz

• Alonzo_
                RS
                • 2009
                • 2460
                • Hyundai

Bo przyjąłem kryterium ceny dla nowego auta opierając się na onetowych "rewelacjach". 44 tyś zł. Ale jak to w onecie - liczy sie efekt "łał" a nie rzetelne dziennikarstwo dlatego kryterium ceny sie lekko zmieniło.
                Poza tym obstawiam że ten MPM będzie w jakości wykonania maksymalnie rapida....ale mogę się mylić. A właśnie powinienem zamiast fabii dać rapida 1.0 TSI Activ bo widzę takie w ok 46 tyś nowe w aukcjach. Ale każdy moze mieć swój pomysł na to.

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

A ja Wam powiem, ze w sumie tyle wlasnie powinny kosztowac auta... i tyle (a nawet sporo taniej!) kosztuja biorac pod uwage zarobki w USA i zachodniej czesci UE.

A tak nie dosc, ze wiekszosc osob w Polsce zarabia mniej o 3-4 razy niz w Niemczech to jeszcze sporo samochodow jest tutaj drozszych. Na forum Superba jakis czas temu ktos kupujacy Audi w Niemczech podawal kwoty rabatow... to u nas w PL wychodzilo bodajze ok. 15-20% drozej takie samo auto po rabatach w zakupie.

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

ktoś to już sprzedawał, sprowadzone:
                    https://www.otomoto.pl/oferta/mpm-mo...-ID6zqgh2.html
                    wygląd i wykonanie kupne....to z chin na pewno coś żywcem przemycowne, silnik też jest chiński, wnętrze i wykonanie sugeruje chińskie podróby
                    cena fajna, ale wygląd i wykonanie kupa....
                    wolałbym nowe tipo z wyprzedaży w biedzie wersji z 1.4 pod maską

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

z rosji (jednak) przemycone do francji i sprzedawane chyba nord streamem hehe
                      a jaka jest jakość rosyjsko-chińskiej konstrukcji można się domyślić łatwo/
                      ciekawe kto to składa w tej francji.....
                      Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
                        a jaka jest jakość rosyjsko-chińskiej konstrukcji można się domyślić łatwo
                        A super Ajfon to niby gdzie robiony? Made in China☺
                        Auto ma jak dla mnie dziwne ramki w drzwiach, zapewne wynika to z tego, że panele są plastikowe i trzeba było jakieś stalowe ramy zrobić żeby to się kupy trzymało.
                        A cena jest po prostu przeliczeniem z € z ich strony www.
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

wiem, że made in china jest dużo rzeczy. te lepsze marki są też np. made in singapur, czy made in tajwan i różne takie....
                          ale jednak made in russia plus made in china plus made in france może być niezły badziew z tego
                          może wyglądem zainteresuje to auto na chwile przechodniów, ale przecież widać, że to kicz jakich mało - odstępy między maską a lampami, środek, jakie pseudosportowe kubły, jakość wykonania jak w ładzie 2107, te błyszczące plastiki, jak po plaku u handlarza mirka, przecież to widać gołym okiem.....no i 1.6 wolnossące w takiej budzie pseudoferrari......., na tyle zapewne ciasno, w ogóle widać, że to niskie auto. nie praktyczne na codzień do wsiadania i badziewnie wykonane. to auto wygląda bardzo jednorazowo
                          jako wynalazek można kupić, jak ktoś ma nadmiar gotówki, ale na codzień wolałbym tipo za ten pieniądz, nawet hatchbacka można wyhaczyć w biedzie, który lepiej wygląda niż sedan na tyle.
                          a jak ktoś ma 50 dych i chce typowo rosyjskie auto nowe, to proponuje to, tu przynajmniej w terenie polatasz i masz klasyka w swojej klasie:
                          https://www.otomoto.pl/oferta/lada-n...tml#48da9433ad

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

poza tym na tym filmiku co marlej wkleił jak kolo otwiera maskę już słychać dziwny dźwięk z silnika, jakby z napędu paska wielorowkowego - może z koła pasowego czy coś..... to ta jakość właśnie

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

zobaczcie jak zrobiony jest boczek....szczególnie panel od el. szyb i lusterek. jak w chińskiej zabawce z najgorszego plastiku, jakie spasowanie i jaki materiał:
                              od 11:47:
                              https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=gx4lFAmhxM8
                              ten film naprawdę wiele mówi o tym pojeździe....szczególnie środek tego wynalazku "zachwyca" wykonaniem z tego plastiku made in zabawka chińska - dosłownie, choćby grubość owych, już nawet pomijając barwę (idealnie to widać jak schowek otwiera). ręce mi opadły, że takie coś w ogóle sprzedają.
                              tyle powinny kosztować normalne auta, jak zauważył marlej, a to powinno być warte 15 tysięcy max w tym momencie
                              a ten kolo to chwali, bo to chyba promocja tego badziewia

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Ja pier*ole, MASAKRA.
                                Ale dramat, gość wstydu nie ma, handlarz - to usiądzie na psie gówno i będzie się zachwycał ze siedzi się miękko i jes ciepło.....
                                Czegoś takiego dawno nie widziałem.
                                Zgadzam sie z sew1981...... za połowe tej kasy bym tego padła nie kupił. W ogóle bym nie kupił chyba starą barchette bym wziął. Te szpary wszędzie a zwłaszcza na styku słupka C z podsufitką, te obicia skajem, wejści do tyłu przez drzwi to niezła gimnastyka mimo, zę z tyłu troche miejsca jest....to wszystko tam jest wielką katastrofą optyczną dla mnie.

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2009
                                  • 10917
                                  • Fiat

dokładnie ja też w sumie bym nie kupił, musieliby mi dać za darmo i jeszcze opłacać eksploatację i OC
                                  wspomniany przez Ciebie Rapid to klasa premium przy tym czymś.....

Komentarz

Pracuję...