Nowe 4-drzwiowe coupe za 44kzł???
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mac_aaron Zobacz wpisMPM kojarzy mi się z tanim kiepskim AGD
Dla mnie to jakiś fake. Bez podczepienia się pod jakąś popularną, tanią i szeroką sieć serwisową nie ma szansy. A zbudowanie własnej przy cenie tego produktu .....to prędzej jakiś przekręt w stylu "superaśnego" statupa tak popularnego w ostatnich latach że- co nakręca spirale, mami inwestorów a potem zniknie z kaską i pomysłem.
Chyba że z racji "konotacji" w nazwie siec serwisową zapewni np Media Markt
Jeśli to wogóle ociera się o prawde co jest napisane to w sumie byłoby OK. Fajnie wygląda, rozumiem że wolnossący silnik co jest plusem. A czy rynek by konkretnie toto chwycił czas dałby odpowiedź.
Dla konsumenta zawsze większy wybór jest lepszy. Jako drugie auto w domu przynajmniej z wyglądu dla mnie lepsza opcja niż np nowa fabia 1.0 MPI w podobnej cenie.
Pożyjemy, zobaczymy.
Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.
Komentarz
-
-
Gdyby to była prawda to Super! Gdyby wersja 150KM z klimą kosztowała poniżej 55 tys to byłaby rewolucja rynkowa. Prosta technika, podejrzewam, że rama stalowa i nadwozie plastikowe i ok, czemu nie. Wierzyć się nie chce.
Ps. Poczytałem ich www.mpm-motors.com W serii alu'18, klimatyzacja, hifi Alpine itp... I to ma 4,68m więc nie maleństwo.Ostatnio edytowany przez perfex; 197.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
W zach Europie niby troche punktów na mapie jest.
44 tyś baza plus akcyza, Vat, transport i teoretycznie cos koło 50 by było. Ale w takiej opcji mało kto sobie to sprawodzi.
A gdy pojawi się u nas dealer i jakies punkty serwisowe to słabiutko wierzę w cene poniżej 55 tyś. Ale wtedy mozna sobie sprowadzić indywidualnie za te ok 55 tysia powiedzmy a wtedy nasze serwisy muszą sie tym autem przez te 2 lata/60kkm zaopiekować.
Ciekawe....
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisJako drugie auto w domu przynajmniej z wyglądu dla mnie lepsza opcja niż np nowa fabia 1.0 MPI w podobnej cenie.
Komentarz
-
Bo przyjąłem kryterium ceny dla nowego auta opierając się na onetowych "rewelacjach". 44 tyś zł. Ale jak to w onecie - liczy sie efekt "łał" a nie rzetelne dziennikarstwo dlatego kryterium ceny sie lekko zmieniło.
Poza tym obstawiam że ten MPM będzie w jakości wykonania maksymalnie rapida....ale mogę się mylić. A właśnie powinienem zamiast fabii dać rapida 1.0 TSI Activ bo widzę takie w ok 46 tyś nowe w aukcjach. Ale każdy moze mieć swój pomysł na to.
Komentarz
-
-
A ja Wam powiem, ze w sumie tyle wlasnie powinny kosztowac auta... i tyle (a nawet sporo taniej!) kosztuja biorac pod uwage zarobki w USA i zachodniej czesci UE.
A tak nie dosc, ze wiekszosc osob w Polsce zarabia mniej o 3-4 razy niz w Niemczech to jeszcze sporo samochodow jest tutaj drozszych. Na forum Superba jakis czas temu ktos kupujacy Audi w Niemczech podawal kwoty rabatow... to u nas w PL wychodzilo bodajze ok. 15-20% drozej takie samo auto po rabatach w zakupie.
Komentarz
-
-
ktoś to już sprzedawał, sprowadzone:
https://www.otomoto.pl/oferta/mpm-mo...-ID6zqgh2.html
wygląd i wykonanie kupne....to z chin na pewno coś żywcem przemycowne, silnik też jest chiński, wnętrze i wykonanie sugeruje chińskie podróby
cena fajna, ale wygląd i wykonanie kupa....
wolałbym nowe tipo z wyprzedaży w biedzie wersji z 1.4 pod maską
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisa jaka jest jakość rosyjsko-chińskiej konstrukcji można się domyślić łatwo
Auto ma jak dla mnie dziwne ramki w drzwiach, zapewne wynika to z tego, że panele są plastikowe i trzeba było jakieś stalowe ramy zrobić żeby to się kupy trzymało.
A cena jest po prostu przeliczeniem z € z ich strony www.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
wiem, że made in china jest dużo rzeczy. te lepsze marki są też np. made in singapur, czy made in tajwan i różne takie....
ale jednak made in russia plus made in china plus made in france może być niezły badziew z tego
może wyglądem zainteresuje to auto na chwile przechodniów, ale przecież widać, że to kicz jakich mało - odstępy między maską a lampami, środek, jakie pseudosportowe kubły, jakość wykonania jak w ładzie 2107, te błyszczące plastiki, jak po plaku u handlarza mirka, przecież to widać gołym okiem.....no i 1.6 wolnossące w takiej budzie pseudoferrari......., na tyle zapewne ciasno, w ogóle widać, że to niskie auto. nie praktyczne na codzień do wsiadania i badziewnie wykonane. to auto wygląda bardzo jednorazowo
jako wynalazek można kupić, jak ktoś ma nadmiar gotówki, ale na codzień wolałbym tipo za ten pieniądz, nawet hatchbacka można wyhaczyć w biedzie, który lepiej wygląda niż sedan na tyle.
a jak ktoś ma 50 dych i chce typowo rosyjskie auto nowe, to proponuje to, tu przynajmniej w terenie polatasz i masz klasyka w swojej klasie:
https://www.otomoto.pl/oferta/lada-n...tml#48da9433adOstatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
zobaczcie jak zrobiony jest boczek....szczególnie panel od el. szyb i lusterek. jak w chińskiej zabawce z najgorszego plastiku, jakie spasowanie i jaki materiał:
od 11:47:
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=gx4lFAmhxM8
ten film naprawdę wiele mówi o tym pojeździe....szczególnie środek tego wynalazku "zachwyca" wykonaniem z tego plastiku made in zabawka chińska - dosłownie, choćby grubość owych, już nawet pomijając barwę (idealnie to widać jak schowek otwiera). ręce mi opadły, że takie coś w ogóle sprzedają.
tyle powinny kosztować normalne auta, jak zauważył marlej, a to powinno być warte 15 tysięcy max w tym momencie
a ten kolo to chwali, bo to chyba promocja tego badziewiaOstatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
Ja pier*ole, MASAKRA.
Ale dramat, gość wstydu nie ma, handlarz - to usiądzie na psie gówno i będzie się zachwycał ze siedzi się miękko i jes ciepło.....
Czegoś takiego dawno nie widziałem.
Zgadzam sie z sew1981...... za połowe tej kasy bym tego padła nie kupił. W ogóle bym nie kupił chyba starą barchette bym wziął. Te szpary wszędzie a zwłaszcza na styku słupka C z podsufitką, te obicia skajem, wejści do tyłu przez drzwi to niezła gimnastyka mimo, zę z tyłu troche miejsca jest....to wszystko tam jest wielką katastrofą optyczną dla mnie.
Komentarz
-
Komentarz