Leon Cupra w szeregach... policji!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blysk777
    Classic
    • 2009
    • 17

Ja używam 9933 - navi działa super - wystarczy karta z dobrym oprogramowaniem , nie ma blokad... :wink: wkładasz kartę do gniazda SD i masz Auto Mapę lub inne oprogramowanie - zależy co sobie kupisz...
    Masz też karte 8GB na filmy , teledyski itd..u mnie działają wszystkie w odpowiednim formacie :P dzieciaki siedzą na tylnych siedzeniach i ogladają bajki...a jak ich nie ma to ja ogladam teledyski :szeroki_usmiech
    Zamieszczone przez Kermit128
    Ale skoro zdecydowałem się na O2 Tour to tracę tylko wizualizację czujników cofania - przeżyję.
    kup kamerkę cofania za 150 zł i będziesz miał wizualizację po właczeniu wstecznego a nie jakieś tam piki tiki z czujnikami :lol:
    Coś w tym stylu http://allegro.pl/kamera-cofania-kol...425672570.html
    podłączasz pod radio (ma pewnie wyjście bo moje też ma) i po sprawie.
    Ew poszukaj innej marki
  • ZipY
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 875

Drogówka prowadzi obecnie testy nowego radiowozu. Jest nim nieoznakowany Seat Leon Cupra w… żółtym kolorze!

Pod względem technicznym nowy radiowóz niczym nie różni się od seryjnego Leona Cupra. Nieoznakowany samochód policji kryje pod maską dwulitrowy silnik z turbodoładowaniem. Został wyposażony w potężne hamulce, sztywne zawieszenie oraz kubełkowe fotele.

240 KM i 300 Nm pozwalają na zatrzymywanie piratów jadących nawet bardzo szybkimi samochodami i motocyklami. Rzucający się w oczy Leon osiąga "setkę" w zaledwie 6,4 sekundy. Prędkość maksymalna nieoznakowanego radiowozu wynosi 247 km/h.

Więcej: ONET.PL

Do zobaczenia na polskich drogach
    http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

na większości zdjęć wymazali nr rej a na jednym nie
      WPR05058
      co za amatorka
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• tomek
        L&K
        • 2005
        • 1078

lepszym cichociemnym jest używany już przez policję superb v6 o praktycznie tych samych osiągach
        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

moim zdaniem to auto będzie zbyt widoczne
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Mickul
            RS
            • 2010
            • 2847

Apropo policji - wie ktoś może jakie silniki mają nowe Insignie?

Komentarz

• oolsztyniak
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6647
              • Superb II combi (3T5)
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Mickul
              Apropo policji - wie ktoś może jakie silniki mają nowe Insignie?
              z tego co wiem to 2.0T
              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7460
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

LOL mogli od razu wybrać kolor zielona limonka.
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• genesis
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 232

Zamieszczone przez oolsztyniak
                  A moim wręcz przeciwnie. Taki samochód się kojarzy z furą dla młodej osoby, a nie autem drogówki. W tym wypadku milicjanty zaczynają myśleć.
                  DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Skfarek
                    RS
                    • 2010
                    • 4795
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

no i o to im chodzi, łatwiej wyjdzie im numer na "wkur...", jak ci podjedzie taka Cupra pod zderzak to chętniej pociśniesz by pokazać leszczom w oczojebnym autku co masz pod machą :P
                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

Skfarek, masz rację i tego się boję bo zabawa w takie coś jest wg. mnie nie fair ale miśki ostatnio coraz częściej uprawiają taką partyzantkę.

Zresztą myślę, że nie ma co sobie za wiele głowy zawracać tym autem bo i tak je rozbiją za jakiś czas podobnie jak te Meganki :lol:
                      Co do radiowozów nieoznakowanych to w Uwaga Pirat często pokazują załogę w takim starym Saabie 9-5 albo starym Nisanie Maxima. Ci to są dopiero cicho-ciemni

Komentarz

• trucho
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 178

Zamieszczone przez genesis
                        A moim wręcz przeciwnie. Taki samochód się kojarzy z furą dla młodej osoby, a nie autem drogówki. W tym wypadku milicjanty zaczynają myśleć.
                        Tyle, że ciężko go przegapić. Passków czy Vectr są tysiące na naszych drogach, dlatego można się pomylić nieraz i nie zauważyć. A takiego Leona to każdy w lusterku rozpozna.

Komentarz

• genesis
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 232

Zamieszczone przez trucho
                          A takiego Leona to każdy w lusterku rozpozna.
                          Wyjdź na ulice i spytaj przechodniów jakimi furami jeżdżą nieoznakowani. Mondeo, Vectra, Superb, Passat. Myślisz, że ktoś słyszał o Leonie? Ludzie się takimi rzeczami nie przejmują i nie zwrócą uwagi. Co innego Ci, którzy są codziennie w trasie.

Tu jest forum motoryzacyjne, ale większa część kierowców nie jest pasjonatami i nawet przepisów dokładnie nie zna. Zobacz ile ludzi używa światła mijania zamiast dziennych, większość z nich po prostu myśli, że nie może inaczej. I taka niewiedza jest w wielu dziedzinach, bo przecież nie siedzą na forum i nie dowiadują się o najnowszych nowościach.

Komentarz

• trucho
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 178

genesis, ale o tym nie tylko na forum mówią, ale też w wiadomościach, a te niekoniecznie pasjonaci oglądają. Poza tym część ludzi powie znajomym nie pasjonującym się motoryzacją co przeczytało i rozniesie się to dalej. Nie trzeba być pasjonatem motoryzacji, żeby interesować się czym jeżdżą nieoznakowani, bo teraz prawie każdy jeździ.

Komentarz

• genesis
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 232

Zamieszczone przez trucho
                              genesis, ale o tym nie tylko na forum mówią, ale też w wiadomościach
                              W wiadomościach to wczoraj trąbili o drogach prywatnych i mandatach, a mimo to pewnie informacja dotarła do góra 30 % kierowców. O leonie mnie nigdzie mi się info nie rzuciło w oczy. Ani na żadnym serwisie internetowym, ani w wiadomościach.
                              Tylko o ile o drogach wewnętrznych będą się sukcesywnie dowiadywać, o tyle w kolejnym autku policji zaraz zapomną Ci, którzy nie są zainteresowani.

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

A moim zdaniem, kupowanie takiego auta dla drogówki, to czysta głupota i marnotrastwo kasy. Po co im taki samochód??!! Czy do pilnowania żeby kierowcy nie wyprzedzali na przejsciu dla pieszych, lub do pilnowania aby nie jeździli z włączonymi przecimgielnymi, lub do tego aby karać mandatami blokujących lewy pas potrzeba takich mocnych aut ???!! NIE!! Do tego wystarczy zwyky Leon z silnikiem 1.8TSI lub 1.4 TSI 2 razy tańszy. Tylko, że nasza drogówka zwraca uwagę TYLKO na prędkość i faktycznie żeby poszaleć sobie za panstwowa kasę na dwupasmówce za autem jadacym 140 km/h trzeba kupować mocne samochody. Problem tylko w tym, że to nie ci co przekraczaja o te 20-30 km/h dozwoloną prędkość powodują wypadki. Wypadki powoduja ci co myslą ze wszystko im wolno i mają gdzieś przepisy, a tych drogówka nie łapie
                                Wczoraj w Lublinie doszło do tragicznego wypadku. Na Al. Witosa (szerokiej dwupasmowej wyjazdówce z lublina w kierunku Zamościa) motocyklistka potraciła na przejsciu dla pieszych 2 kobiety, z których jedna zmarła. Nie, nie jechała 150 czy 160 km/h. Jechała niecałe 100 km/h, tylko że wyprzedała cięzarówkę która ... zatrzymała sie by przepuscić ludzi na przejsciu !!! To jest jedna z przyczyn wypadków, a nie predkosć !!! Czy uważacie ze aby wyeliminowac takie włascie wypadki potrzeba 250 KM pod maska?? NIE !!! Potrzeba chęci i zaangazowania, a nie tylko pustych deklaracji o tym jak to niby drogówce zalezy na bezpieczenstwie na drogach, po czym wyjeżdża taki partol i ma wszelkie przpisy w d.... (jak w niedawno opisywanym przez mnie przypadku mojej jazdy pred a nastepnie za policyjną Vectrą) i jedyne co go obchodzi to predkość. Na co komu taka drogówka ??!!!
                                Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Zamieszczone przez Big
                                  Problem tylko w tym, że to nie ci co przekraczaja o te 20-30 km/h dozwoloną prędkość powodują wypadk
                                  Potrafisz podać jakieś dane które by uzasadniały taką bardzo modną, samo-usprawiedliwającą tezę?

Zamieszczone przez Big
                                  motocyklistka potraciła na przejsciu dla pieszych 2 kobiety, z których jedna zmarła. Nie, nie jechała 150 czy 160 km/h. Jechała niecałe 100 km/h, tylko że wyprzedała cięzarówkę która ... zatrzymała sie by przepuscić ludzi na przejsciu !!!
                                  Po pierwsze to skąd wiesz że "niecałe 100", po drugie to właśnie m.in. do temperowania motocyklistów tego typu auta są używane, bo tym 1,8 tsi jak mówisz nie zawsze się da takiego dogonić.

Zamieszczone przez Big
                                  Wypadki powoduja ci co myslą ze wszystko im wolno i mają gdzieś przepisy, a tych drogówka nie łapie
                                  Też łapie, tylko o tym nie ma programów telewizyjnych bo to mało spektakularne, skąd większość ludzi czerpie wiedzę na temat pracy policji.

Komentarz

• jama89
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1214

Big, ale ten leon będzie latał na trasie i łapał głownie tych, którzy przekraczają prędkość, do takich rzeczy jak wyprzedzanie na przejściu w mieście to wystarczy im oznakowana kia. pozatym jakoś trzeba załatać dziurę budżetową, a najlepiej zrobić to mandatami i kolejna akcyza/podatkiem na paliwo. :x
                                    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez westwi78
                                      Potrafisz podać jakieś dane które by uzasadniały taką bardzo modną, samo-usprawiedliwającą tezę?
                                      Tak, oczywiście. Wszelkie wypadki o których ostatnio słyszałem, lub widziałem na własne oczy lub czytałem w prasie ( a było ich ostatnio w Lublinie sporo) były spodowana ... wymuszeniem pierwszenstwa przejazdu, wyprzedzaniem na przejsciu dla pieszych, lub niesygnalizowaniem manewru. ŻADEN z tych wypadków nie miał miejscy przy prędkosciach większych niż 50-80 km/h.

Po pierwsze to skąd wiesz że "niecałe 100",
                                      Z wypowiedzi , no , no zganiej kogo ?? Tak, brawo policjantów

eż łapie, tylko o tym nie ma programów telewizyjnych bo to mało spektakularne, skąd większość ludzi czerpie wiedzę na temat pracy policji.
                                      Taaa, jasne. Chłopie kogo ty chcesz oszukać Ostatnio jechałem najpierw "przed" a potem "za" panami policjantami w nieoznakowanej vectrze C na chełmskich blachach. Najpierw podpuszczali mnie do przekroczenia prędkosci siadajac mi dosłownie na ogonie (co juz samo w sobie jest wykroczeniem), a jak to nie dało rezultatu to pomkneli przekraczając prędkość do przodu (z kąd wiem że przekroczyli prędkosć? Bo miałem ustawiony tempomat na 90 km/h a oni mnie wyprzedzili i baaaardzo szybko sie oddalili) i próbowali złapać innego jelenia. Dalej im się tez nie udało więc ... wyprzedzili BEZ KIERUNKOWSKAZU i pojechali dalej. W międzyczasie z naprzeciwka jechało auto bez właczonych świateł mijania co panów policjantów zupełnie nie zainteresowal. Ale to jeszcze nic. Najlepsze w tym wszystkim jest to że na odcinku ok. 10 km JEDYNYM autem KRÓRE ŁAMAŁO PRZEPISY była ... policyjna Vectra !!! To ja serdecznie dziękuję za taka drogówkę. Jesli tak ma wygladac ich dbanie o bezpieczenstwo na drogach to moze lepiej niech ich zwolnią.

[ Dodano: Sob 04 Wrz, 10 18:39 ]
                                      skąd większość ludzi czerpie wiedzę na temat pracy policji.
                                      Ja mam tą wiedze prosto z ... policji i niestety ale nie konfabuluje a pisze prawdę. Parę razy też rozmawiałem sobie z panami z drogówki którzy pełnili akurat słuzbę i ich wypowiedzi tylko potwierdzają to co napisałem powyżej. takze sorry ale informacje mam z najlepszego mozliwego źródła bo od samych policjantów drogówki
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Zamieszczone przez Big
                                        Tak ,oczywiście. wszelkie wypadki o których ostatnio słyszałem lub widziałem na własne oczy lub czytałem w prasie były spodowana ... wymuszeniem pierwszenstwa przejazdu, wyprzedzaniem na przejsciu dla pieszych lub niesygnalizowaniem manewru. ŻADEN z tych wypadków nie miał miejscy przy prędkosciach wiekszych niż 50-80 km/h.
                                        poczytaj sobie tutaj :
                                        http://dlakierowcow.policja.pl/porta...ty_roczne.html , raport za 2009, strona. 20

Zamieszczone przez Big
                                        Taaa, jasne. Chlopie kogo ty chces zoszukac
                                        A po co miałbym kogoś oszukiwać

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

poczytaj sobie tutaj :
                                          http://dlakierowcow.polic...rty_roczne.html , raport za 2009, strona. 20
                                          Kochany to co pisze policja to bajki dla dzieci Oni jako przyczynę kazdego jadnego wypadku wpisują "niedostosowanie predkosci do warunków panujących na drodze" bo tak najłatwiej i najszybciej. wiec takie statysyki to mozna położyć przy WC w wiadomym celu
                                          A po co miałbym kogoś oszukiwać
                                          Przeczytaj jeszcz eraz co napisałem o jeżdzie i zachowaniu policjantów drogówki i jeszcze raz przeanalizuj to co napisałeś o tych co mają wszyskie przepisy dalego w d.. i ich łapaniu przz policję. No chyba że łapią samych siebie, co oczywiście nie ma miejsca.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

Zamieszczone przez Big
                                            Kochany to co pisze policja to bajki dla dzieci Oni jako przyczynę kazdego jadnego wypadku wpisują "niedostosowanie predkosci do warunków panujących na drodze" bo tak najłatwiej i najszybciej.
                                            to dopiero bajki

ale ok, przyjmuję Twoje "argumenty"

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

to dopiero bajki
                                              wiesz moze jak bym nie pracował przez prawie 4 lata w policji i nie słyszał tego co mówiło się na korytarzach, a nie oficjalnie do mediów to był ci uwierzył ale niestety dla ciebie wiem jak to wygląda od środka i tak się składa, że to co pisze to poprostu prawda. Tylko nie prawda medialna, a ta zwykła - prawdziwa
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Chcesz kolejnego przykładu? Prosze bardzo - opisywałem go również wczesniej ale moge powtórzyć.
                                                  Jadę sobie ostatnio Al. Solidarności w Lublinie do pracy. Godzina ok. 6:25 rano. Jadę prawym pasem 3 pasnowej ulicy ok. 90 km/h (dozwolone 80 km/h) w lusterku stecznym widzę, że z baaardzo dużą szybkoscia zbliża się do mnie BMW 3 (stary model ok. 93 -94) Wyprzedziło mnie jadąc ok. 120 km/h. ale spotkalismy się na światłach. Myślę - pewnie jakiś łepek jak to w tego typy BMW - odwracam głowę i widze ... faceta ok. 33 lat, a na rączce nad tylnimi drzwiami wisi niebieska koszula z dystynkcjami sierżanta :evil: Czyli pan policjant. Zapaliło się zielone i dotrzymałem mu kroku tylko do 100 km/h, bo nie chciałem przeginać, on baaardzo szybko się ode mnie oddalił. Myslę, że jechał ok. 120 km/h. No cóż im można, tak samo jak tym z nieoznakowanej Vectry C na chełmskich blachach. Widocznie dla policji jest wtym kraju inne prawo, a moze inaczej na nich działa fizyka?? . Oni moga wymagać, ale od nich niestety wymagać nie można :evil: To takie smutne ale prawdziwe podsumowanie.
                                                  Dziekuję.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...