Od jutra mandaty także na osiedlu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micnur
    Ambiente
    • 2008
    • 109

Zamieszczone przez Michal2
    kieronte przejrzałem 10 pierwszych stron i nie znalazłem.
    moze juz ktoś kupił ale na bank było..

Michau sorry za ot w temacie

pozdro
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Od jutra policja i straż miejska mogą karać za wykroczenia popełniane w strefach ruchu, które obejmą większość dróg wewnętrznych. Kończy się zatem bezprawie pod blokami czy hipermarketami, gdzie kierowcy notorycznie parkują gdzie popadnie czy zajmują miejsca niepełnosprawnym.

reszta: http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...a_osiedlu.html
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

W końcu.....

Ciekawe czy działać będzie to też pod biurowcami :?: :roll:
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• filipT
        Rider
        • 2010
        • 554

aleluja, chyba sobie wydrukuje i edukacyjnie będę wkładał za wycieraczki co lepszym kubusiom ( czy kubusią? :?: ) zastawiającym chodniki u mnie na osiedlu
        Mój Szkodnik

Komentarz

• watchman
          Ambiente
          • 2009
          • 200

No to się zacznie rzeźnia...."panie policjancie z obrzydzeniem donoszę.....że ten (censored)
          sąsiad zaparkował na chodniku i zamiast przepisowych 50cm na przejście zostało 49cm proszę o interwencję"... to będzie klasyk założę się. :lol:
          NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie ktoś to odczytał do końca ? żeby SM/Policja mogła wejść na taki teren i egzekwować prawo zarządca musi odpowiednio oznakować wjazd jak i miejsca gdzie można parkować a potem zgłosić to na Policja, ona przychodzi z jakimś tam urzędnikiem , stwierdzają że znak jest postawiony prawidłowo i zostaje wpisany do ewidencji i dopiero po takim zabiegu można donosić na sąsiada, że źle zaparkował

Komentarz

• pascal
              Rider
              • 2009
              • 510
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

cieszą się chyba tylko ci co nie mieszkają na starych osiedlach bez parkingów.jakby taki jeden z drugim musiał powalczyc o miejscówkę na swoją brykę to by faja zmiękła. i żeby nie było - nie stawiam na chodniku bo lubię- po prostu nie mam gdzie zaparkować.ale teraz będzie fajnie- dostosowujemy przepisy do unijnych.szkoda ze tylko przepisy

Komentarz

• Yarwa
                Elegance
                • 2010
                • 915
                • BMW

Rozumiem was panowie ze macie problem z parkowaniem, też mnie to nieraz wkurza, ale trzeba pamiętac o innych. Czy któryś z Was próbował przejśc z wózkiem po chodniku kiedyś, na którym zaparkowane są auta w taki sposób że pieszy musi się przeciskać? Te 50cm (nie mówię ze 49cm jest zle bo nie popadajmy w paranoje - ok. 50cm na ok) jest po to żeby mógł inwalida przejechać wózkiem, lub o kulach lub żeby można było jako tako przejść z wózkiem z dzieckiem na spacer. Że jeden z drugim nie ma gdzie zaparkować to nie znaczy, że przez to inwalida bądź matka z dzieckiem ma iść środkiem ulicy bo chodnik zajęty.

Komentarz

• meeku
                  Drive
                  • 2009
                  • 66

Ja się cieszę, ukróci się takim co to muszą zaparkować pod samym wejściem, a najchętniej i po sklepie by samochodem jeździli bo przejść parę kroków z miejsca parkingowego to dla nich za dużo
                  Nie jestem piratem drogowym, ja po prostu dbam o budżet Państwa. O1

Komentarz

• kjedi
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 282

loru - ale znalazłeś gdzieś, jak kierowca ma wiedzieć czy to strefa ruchu czy nie?

Komentarz

• trucho
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 178

Nie mówię o tych co parkują pod blokami, bo ich jeszcze można zrozumieć, jak nie maja gdzie stawać, ale tych co pod marketami nie mogą dupy ruszyć, że przejść z końca parkingu tylko muszą pod wejściem na miejsce inwalidzkie się wcisnąć powinni tępić od dawna. Bardzo fajnym pomysłem były naklejki na szybę z 50 cześci, se taki delikwent poszorował to się może nauczył. Mój sąsiad taką dostał i już nie parkuje, bo pół soboty czyścił szybę i się nauczył.

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

loru - ale znalazłeś gdzieś, jak kierowca ma wiedzieć czy to strefa ruchu czy nie?
                        na razie, dopóki nie będzie zmiany rozporządzenia o znakach i sygnałach drogowych to "strefa ruchu" jest pojęciem martwym, bo w nowelizacji ustawy jest o że musi być oznaczona, a nie ma znaku ją oznaczającą.

Komentarz

• loru
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4286
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kjedi
                          projekt znaku to auto a pod nim napis strefa ruchu.
                          Spółdzielnie mieszkaniowe nie radzą sobie z kierowcami, którzy blokują przejazd drogą pożarową. Posłowie rozpoczynają debatę nad wprowadzeniem rygorów kodeksu drogowego na drogi i skwery osiedlowe, a także parkingi pod supermarketami. Przygotowana przez rząd nowela ustawy - Prawo o...

Komentarz

Pracuję...