Zamieszczone przez Maicroft
Nowe nieoznakowane radiowozy!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MisiekWAWa to trzeba jeździć żeby wiedzieć że jak auto ma 230KM zamiast 260 to nie będzie jechało tak jak powinno :?: :roll:
http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=5573
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXZAZ5t6DtU[/youtube]
A kto wytłumaczy, jak działa hamownia ?
Nurtują mnie następujące pytania:
1. jak jest liczona moc: czy jest to moc na kołach + strata ?
2. jak jest liczona strata? czy jest to pomiar oporów "na luzie" ?
3. na jakim biegu odbywa się pomiar w manualu i w automacie (DSG) ? Po danych prędkości z tego wykresu wnioskuję, że jest to czwarty bieg.
4. Jak jest blokowany bieg? w dsg wcisnięcie kick-down powoduje redukcję do optymalnego biegu niezależnie od położenia skrzyni "D", "S", czy "ręczny"O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigWystarczy przecież nagrać jego wyczyny z tablicą rejestracyjna na rejestratorze i ... odpuścić. Po czym ustalic właściciela pojazdu i wysłać mu zaproszenie za komendę
a polonezy jeszcze sie zdarzajaBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrstu sie mylisz kolego bo wystarczy ze wlasciciel po wie ze nie ma pojecia kto jechal akurat tym samochodem bo uzytkuje go pare osob i wtedy jest ju umorzenie. ostatnio byla tka sparwa i poczytaj sowie wyrok Sadu Najwyższego . od tego momentu wszystkie sprawy zostaja umarzane o ile nie mozna ustalic sparwcy
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 18:50 ]
Zamieszczone przez blackrsa ja ci mowie że ejszcze by sie znalazłyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA w trasie dużo łatwiej i co ważniejsze bezpieczniej byloby zamiast ścigać takiego pirata podac info. o tym, że takowy jedzie kolejnemu patrolowi na trasie i ten zatrzymuje delikwenta.
Big, wspominałeś chyba, że byłeś w policji, to wiesz jak czasem wygląda obsadzenie czy dyslokacja patroli, że się zdarza jeden zmotoryzowany na gminie 40 tys o rozpiętości kilkunastu kilometrów (nocka), więc z tym drugim patrolem to nie zawsze się da.
Poza tym w czym problem - mają nowe auta, niech służą a tu widzę przeszkadza to ludziom, nie wiem dlaczego.
ps.u mnie to wolniej chodzi wskazówka obrotomierza niż tu prędkościomierza :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez MisiekWAWa to trzeba jeździć żeby wiedzieć że jak auto ma 230KM zamiast 260 to nie będzie jechało tak jak powinno :?: :roll:
http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=5573
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXZAZ5t6DtU[/youtube]
a co do filmu to szału nie ma :PTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78mają nowe auta, niech służą a tu widzę przeszkadza to ludziom, nie wiem dlaczego.
i uwierz nie jest to odosobniony przypadek
Idea oczywiscie jest słuszna, bo ma wyeliminować piratów tylko, że tymi piratami stali się ... stróze porządku, którzy dostali do rąk mocne i luksuowe auta, a to w połaczeniu z brakiem szcunku dla obywateli i wywyższaniem siebie jako stróża prawa wyposazonego w instrumentu przymusu stwarza wieeeelkie zagrozenie. Niestety ludzie służący w drogówce (głownie młodzi) nie dorośli jeszcze ani do SŁUŻENIA ludziom ani do tego żeby dac im do rak sprzet jaki dostali ani do tego żeby dac im władze jaką mają
żeby nie było, nie bronię piratów drogowych i uwazam ze trzeba ich tępić, ale po pierwsze nie tylko prędkość ale też i inne wykroczenia, a po drugie policja MA DAWAĆ PRZYKŁAD a nie olewać przepisy, bo " koledzy mi nic nie zrobią jak pokażę im blachę", a tak niestety to wyglada teraz.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
no wiadomo zawsze zdarzają sie przypadki że nei każdy wykonuje swoją służbeprawidlowo ale mowiac że wiekszosc siedzie an ogonie i podpuszcza to chyba przesada.mi tam nie zal moich pieneidzy an ich radiowozy bo czy by kupowali fiaty pandy czy superby to ja i tak tego nie odczuje w portfelu. a im lepsze samochody maja i bardziej zróżnicowane tym bardziej wplywaja na świadomosc piratów że beda ich mogli złapać. taka gra psychologiczna. zaznaczyc tez tzreba że w wiekszosci przypadków samochody do słuzb kupowane sa w przetargach gdzie policja wyznaczy że auto klasy średniej moc np 200 km 0-100 nei wiecej niz 8s i wygrawy ten co ma najnizsza cene i nie ma błędów w ofercie przetargowej. takim to tez sposobem jakis czas temu wygrala alfa 159 ale cos tam wyszlo i do kupna ostatecznie nie doszlo.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrszaznaczyc tez tzreba że w wiekszosci przypadków samochody do słuzb kupowane sa w przetargach gdzie policja wyznaczy że auto klasy średniej moc np 200 km 0-100 nei wiecej niz 8s i wygrawy ten co ma najnizsza cene i nie ma błędów w ofercie przetargowej
A przecież mozna przeznaczyc znzacznie mniej kupić tańsze auta i ... uzyskać ten sam efekt i cel.
Można też zawrzeć tzw. umowę ramową i podpisac ja na max. 4 lata zgodnie z ustawą PZP i ustalić z producentem, aby wyprodukował specjalnie dla policji np. Superba II 3.6, ale w podstawowej specyfikacji wyposażenia co będzie duuuuuzo tańsze i wyposażyć w ten model auta wszystkie wydziały ruchu drogowego w kraju. Trzeba tylko chcieć i myśleć po gospodarsku, a nie wywalać publiczną kasę na prawo i lewo bez przemyslenia. No chyba, że się chce wozic d..... na skórze z podgrzewanymi fotelami i mieć navi, bo tym zawsze można zaszpanować.
P.S.
Jak pracowałem w Policji pojawiły sie pierwsze Vectry C 3,2 V6 auta mocne i luksusowe. W tym samym czasie w KWP 1 komputer przypadał na ... 5 pracowników, a WC w komisariatach wygladały jak w hotelu robotniczym z lat 70-tych, oraz brakowało w nich ciepłej wody z ... braku kasy !!!! Ale Vectry C 3.2 V6 były i ścigały "piratów". Szkoda tylko, że nie miał kto ścigać gwałcicieli, włamywaczy czy morderców, bo do Poldków czy starych Passatow które były na wyposażeniu komistariatów brakowało paliwa Ale dla drogówki paliwo było zawsze 8) To pokazuje priorytety w naszej policjiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, ale zobacz jaka jest cena podana w artykule :!:
Moim zdaniem będą to właśnie najtańsze wersje comfort. Ciekawe, czy cena uwzględnia dodatkowe wyposażenie, tj. syreny, światła itp.
Ja też uważam, że potrzeba szybkich samochodów, bo też po drogach jeżdzą szybkie samochody, a działanie psychologiczne o którym pisze blackrs też jest dobrym argumentem.
Jakby mieli słabe samochody, to jeżdżąc szybko policja nie była by wstanie wlepić mandatu. O ile mi wiadomo, to pomiar odbywa się na odcinku 100 metrów.
Zamieszczone przez Bigsiadajac mi dosłownie na ogonie (co juz samo w sobie jest wykroczeniem)
Problem jednak polega nie na tym, że mają szybkie samochody, tylko w słabym przeszkoleniu i kontroli. Powinni im np. wyrywkowo kontrolować nagrania i za taką jazdę karaćO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez Bigsiadajac mi dosłownie na ogonie (co juz samo w sobie jest wykroczeniem)
Problem jednak polega nie na tym, że mają szybkie samochody, tylko w słabym przeszkoleniu i kontroli. Powinni im np. wyrywkowo kontrolować nagrania i za taką jazdę karać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsale mowiac że wiekszosc siedzie an ogonie i podpuszcza to chyba przesadaZamieszczone przez tomekBig napisał/a:
siadajac mi dosłownie na ogonie (co juz samo w sobie jest wykroczeniem)
też to widziałem w ten weekend, w rykach jak jechali za avensisemZamieszczone przez MickulJa się o tym przekonałem na własnej skórze - jechali za mną dosłownie na zderzaku, gdzie jest ograniczenie do 70km/h (tyle miałem). Myśleli, że pójdzie więcej, ale nihuhuCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Trochę spaczone macie pojęcie Panowie. To że się czasami trafi idiota w nieoznakowanym, nie znaczy że wszyscy są tacy. Załogi na które ja trafiałem z reguły okazywały się bardzo miłe. Big, z tymi pieniędzmi to też nie jest tak jak piszesz, przynajmniej w komendzie w moim mieście. Drogówce też brakuje na wszystko, naprawa VR w Vectrze trwała 2 miesiące, bo KWP nie miała podobno funduszy. A, że miesięcznie owa Vectra zarabia ok 80 tysięcy PLN to ich nie obchodziło. Na paliwo też brakuje, tak samo jak w każdym innym wydziale. A sprawę, gdzie Vectra gdzieś z Polski stała uziemiona bo nie mieli na nowe opony...? Komedia.
Przeszkolenia w zakresie umiejętności szybkiej i bezpiecznej jazdy brakuje chyba najbardziej. Nie ma co ukrywać, że auto mające grubo ponad 200 koni potrafi być zdradliwe (w sumie Kijanki mające po ~150 też), a policjantów w ogóle się praktycznie nie szkoli. A potem się ludzie dziwili że w warmińsko mazurskim, na tych ich wesołych drogach meganki wypadąły z trasy.
Wracając do głównego tematu i samych samochodów - dobrze, że w końcu 4x4. Dobrze, że z mocnym silnikiem. Ale nie było czegoś mniejszego? :wink:
Komentarz
-
-
w niektórych krajach nie musza mieć szybkiego 4x4 zeby dogonić pirata
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 23:23 ]
Zamieszczone przez Bigblackrs, no to jak tam z tą twoją przesadą, Hmmmm Kolego to jest STANDARDOWE zachowanie polskiej policji szybkościowej (o pardon drogowej). Niewazne że niezgodne z prawem, im wolno. Przecież mają piękne drogie i mocne auta, maja broń i mogą użyć środków przymusu bezpośredniego, po prostu mają władzę wiec nikt im nic zrobić nie może Przykre to ale prawdziwe. Tak wygląda polska drogówka. Zapomnieli tylko o jednym - że to oni maja SŁUŻYĆ ludziom i DBAĆ o ich bezpieczeństwo, a nie zabawiać się kosztem innych i urządzac polowania.
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 23:26 ]
Zamieszczone przez PieTrzaKa policjantów w ogóle się praktycznie nie szkoliBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Dziwi mnie, że narzekacie iż polska policja dostała wypasione SKODY superb. Przypominam, że nie dostaliśmy Porsche, Mercedesów AMG czy Lambo, więc i tak jesteśmy hoho w tyle za np Niemcami. To czym mają u nas jeździć, jak nie klasą średnią z mocnym silnikiem? Moim zdaniem superby odpowiadają standardom jak na średnio bogaty kraj w UE.
Zamieszczone przez MickulW Katowicach jest Carrera GT i Ferrari 430 - ciekawe jak sobie z nimi Vectry dają rade, bo zawsze jak ich mijam to jadą ostro.
Zamieszczone przez BigW międzyczasie z naprzeciwka jechało auto bez właczonych świateł mijania co panów policjantów zupełnie nie zainteresowal.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKWracając do głównego tematu i samych samochodów - dobrze, że w końcu 4x4. Dobrze, że z mocnym silnikiem. Ale nie było czegoś mniejszego?[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz