Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zwolin
    Rider
    • 2010
    • 656

Zamieszczone przez _tm_

Problem polega na tym, że jeżeli zamówiłeś samochód w standardowym wyposażeniu to nikt w salonie się nie zmartwi jeżeli się obrazisz i powiesz, że takiego samochodu nie odbierzesz
    Odbiorę nawet jakby q... rózowy przyszedł, bo potrzebuję kombi jak nie wiem co. Mam niepełnosprawne dziecko, i jak kupiłem specjalistyczny wózek, to mi ledwo co do hb wchodzi, a do tego jest tak ciężki, że żonie jest bardzo trudno go wstawić. Teraz jak popadało to już zupełna lipa jest z rozkładaniem tego klamota.

Niemniej samo odebranie samochodu nie rozwiązuje problemu jego niezgodności z ofertą aktualną w dniu złożenia zamówienia. A samochód jest jako tako wyposażony, więc jak ktoś ma czas to pewnie dołoży parę groszy i kupi OIIFL 1.4 TSI, a nie toura (sam bym tak zrobił, gdyby nie to, że musiałbym kilka miesięcy czekać).
    Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
    O II Tour Combi 1.6
    Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14888
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez zwolin
      Odbiorę nawet jakby q... rózowy przyszedł
      byle nie z nowym logo :szeroki_usmiech
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• voltar
        L&K
        • 2009
        • 1107
        • Octavia II (1Z3)
        • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez marektbg
        Już mam mętlik - poszperałem w necie bo już nie wiem jak wyglądają te lampy zwykłe i te projekcyjne.
        Ja mam takie drugie i nazywaja sie ksenony a a nie projekcyjne ...
        myslicie ze bylby sens dawac soczewke bez ksenonu ? Widzialem cos takiego u kolegi w Vitarze i musze powiedziec ze swiecily mocniej niz normalne i ksztalt snopu swiatla byl jak w ksenonach tylko barwa i zasieg swiatel sie nie zgadzal.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

voltar, przecież były soczewki (projekcyjne) w O2 Scout
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

poczekajcie na samochód, na razie nie ma co się nasadzać i szukać problemów - jak będzie inaczej niż w zamówieniu to powiesz żeby ci doposażyli tak jak zamówiłeś i tyle.
            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• marektbg
              Elegance
              • 2010
              • 861

Zamieszczone przez machu
              MarekTBG - a Ty wiesz, jakie reflektory wsadzili do twojej Octavii?
              Nie wiem - napisałem wczoraj maila do dealera, jak to w końcu jest z tymi reflektorami i czy dostanę takie jak w cenniku z 9.09.

Komentarz

• rufix
                Drive
                • 2010
                • 50

wczoraj limuzyna 1.6 45 tys, dzisiaj 47 tys, niech sie SAP zdecyduje, do tego 1.6 mpi wraca do oferty O2fl,

Komentarz

• Tichy
                  Rider
                  • 2010
                  • 544

Zaczyna się ten Tour mało konkurencyjny do OIIFL robić...

1.6MPI przemawiał do tej pory za kupnem Toura (dla osób ceniących niezawodność). Teraz jak się doposaży OTII, to wychodzi niewiele taniej niż OIIFL z 1.6MPI...

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Nie wiem skąd Wam się wzięło to 45tys. za 1.6 - w pierwszym cenniku kosztowała 46700zł a w obecnym dla aut z 2010 46700zł a 2011 47100zł bo się VAT na 23% zmienia :roll:

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Jak silnik 1.6 jest juz znow w FL-ce, to Tour nie jest zadna alternatywa tak naprawde, no chyba ze dla klienta ktory byl napalony na zakup Fabii :roll:

W 2010 roku jednostka została tymczasowo wycofana z oferty, po to, by dostosować jej parametry do wymogów normy emisji spalin EU 5. Teraz, po zastosowanych zmianach zużycie paliwa zmniejszyło się o 0,4 l/100 km w obszarze miejskim i o 0,3 l/100 km poza obszarem miejskim. Przeniosło się to na obniżenie całkowitej emisji CO2 o 10 g/km (dane dla Octavii liftback).

Jak podaje strona Skody, co ciekawe 31% OII bylo wlasnie z silnikiem 1.6 :idea:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Tichy
                        Rider
                        • 2010
                        • 544

Zamieszczone przez Maicroft
                        Jak silnik 1.6 jest juz znow w FL-ce, to Tour nie jest zadna alternatywa tak naprawde, no chyba ze dla klienta ktory byl napalony na zakup Fabii :roll:
                        Ciekawe tylko, czy tymi modyfikacjami nie zaprzepaścili jego legendarnej bezawaryjności...

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

Zamieszczone przez Tichy
                          1.6MPI przemawiał do tej pory za kupnem Toura (dla osób ceniących niezawodność). Teraz jak się doposaży OTII, to wychodzi niewiele taniej niż OIIFL z 1.6MPI...
                          Tylko dla jednego 5 czy 10tys. to właśnie niewiele, a dla drugiego

Komentarz

• rufix
                            Drive
                            • 2010
                            • 50

Jak podaje strona Skody, co ciekawe 31% OII bylo wlasnie z silnikiem 1.6
                            a sprzedawcy jak mantre powtarzali że w tym roku 1.6 mpi to nie sprzedali ani jednego

Komentarz

• Tichy
                              Rider
                              • 2010
                              • 544

Zamieszczone przez Tichy
                              Tylko dla jednego 5 czy 10tys. to właśnie niewiele, a dla drugiego
                              Dlatego napisałem "dla osób ceniących niezawodność" Pozostaje jedynie argument ekonomiczny a i ten nadwątlony...

Komentarz

• radgal
                                Drive
                                • 2010
                                • 49

Nie wiem skąd Wam się wzięło to 45tys. za 1.6 - w pierwszym cenniku kosztowała 46700zł a w obecnym dla aut z 2010 46700zł a 2011 47100zł bo się VAT na 23% zmienia :roll:

doszły rabaty dla rocznika 2010 - 1800zł, a dla 2011 - 2200zł

Nie wiem co tam marekbg wynegocjowałeś u swojego dealera ale ja właśnie dostałem prezent 1800zł, którego się nie spodziewałem, a czekam na samochód z tego roku... :-)

Komentarz

• marektbg
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 861

radgal powaga, a kiedy zamawiałeś?
                                  Ja zamawiałem w październiku, utargowałem bardzo dobrze w gratisach - koło 3500zł w dodatkach plus bezpłatny montaż chlapaczy, listew na drzwi i progi. Nie mam co narzekać - rabat byłby OK ale czekać z zamówieniem na auto aż pojawi się promocja już mi się nie chciało bo samochód potrzebny był na wczoraj

Komentarz

• radgal
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 49

zamawiałem w połowie listopada.
                                    Zadzwoń do dealera i gadaj dalej, powołaj się na cenniki z ich oficjalnej strony - powodzenia ;-)

Komentarz

• marektbg
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 861

Czekam na kontakt od swojego sprzedawcy w sprawie reflektorów. Zapytam ale nie nastawiam się na jakieś rewelacje. Auto już mam wyprodukowane więc po ptokach, nie będę kombinował bo nawet bez rabatu 1800zł jestem zadowolony z zamówienia. Zresztą sądzę, że sprzedawca nie byłby chętny do załatwiania extra rabatu i dodawania gratisów - to nie auto za 100 czy 200tys. że można oczekiwać nie wiadomo czego. Promocja jest od 1 grudnia - jak zamawiałeś w połowie listopada to jeszcze jest on przed produkcją i może się coś dało zmotać.

Komentarz

• radgal
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 49

Myślę, że warto zapytać bo ten rabat nie jest chyba od sprzedawcy tylko od fabryki (firmy Skoda) i dealer nic na tym nie powinien tracić.

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a w umowie nie ma przypadkiem zapisu ze cena auta powinna byc według cennika z dnia odbioru?
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6
                                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

W umowie jest zapis:
                                            "...strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cene obowiązująca w dniu sprzedaży samochodu".
                                            Jak myślicie dzwonić i się powoływać na ta nową promocję?

Edit:
                                            Rozmawiałem z dealerem.
                                            Dowiedziałem się, że mój Tour już jest w Poznaniu
                                            Sprawa rabatu wygląda tak: rabat nie łączy się podobno z kredytem promocyjnym 2,99% a ja taki biorę. Ale mogę liczyć na mniejszy rabat - 800zł - dla mnie BOMBA bo jednak uda się kupić jeszcze taniej i zostanie na późniejszy zakup alusów :lol:
                                            Podobno SAP chce jakoś też wykombinować jakiś rabat dla biorących kredyt, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Komentarz

• EFENDI
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 97

[quote="marektbg"]W umowie jest zapis:
                                              "...strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cene obowiązująca w dniu sprzedaży samochodu".
                                              Jak myślicie dzwonić i się powoływać na ta nową promocję?

podziele sie swoimi doświadczeniami, ws CENY i zapisów z umowy.
                                              CENA: umowa i promocje sa tak skonstruowane ze tak na prawde uznaniowośc najwieksza jest prowadzacego klienta, on moze cie podpiąć pod wszystko a równocześnie powiedzieć SORRY..
                                              Obowiazująca cena: niespotkalem sie aby obowazywala cena z dnia zakupu wg kursu EURO czy CzK z dn zakupu, wystawienia faktury.
                                              Promocje czesto maja zapisy ze do czasu wyczerpania zapasów czy sztuk- udowodnij ze twoj egzeplarz nie jest juz spoza puli albo.. ze uwazasz ze jest inaczej, a na koncu postu przeczytasz odpowiedz sprzedawcy.
                                              Kredyt-, atrakcyjność owego kredytu nie jest znów az tak powalająca na kolana.... ukryte słowa i zapisy działaja troche na niekorzyść- był raz cały temat tu, po przeczytaniu uswiadomił mi kto wszystko w tym pokrywa i jak długo klient cieszy sie okazyjneym zakupem- do czasu az uswadomi dotrze co podpisał, chyba ze auto na tyle potrzebne i zarobi na siebie i wszelkie opłaty odsetki, prowizje.
                                              Rabaty i ubezpieczenie- ja takze mimo ze biore OI jednak otrzymałem owy rabat w ubezpieczeniu na 800, niekryje ze nie miałem jeszcze w ręku OWU i..i niewiemwielu jak poznalem promcyjny kredyt 2.99%.
                                              I na koniec najlepsze- usłyszałem dwukrotnie "moze Pan odstapić od odbioru, auto na pewno pojdzie i to na wyższej marży". Pytanie- dlaczego ja mam odstepować jesli np otrzymuje produkt/usługę niezgodną z umową?? Ano dlatego ze jak niepodoba sie to spadaj, w umowie NIE MA KAR za niewywiazanie z terminu czy w ogole realizacji zamówienia.Jestem przekonany ze umowy zostaną zmienione w nast roku kiedy siądzie sprzedaż aby zebezpieczyć dla SIEBIE zaliczki, niezwracac ich.
                                              Wyobraźmy sobie sytuacje- zamawia ktoś samochód i prosi o.. o skorzaną kierownice w kolorze ecru (indywidualne zamówienie nie z katalogu Skoda), sprzedawca informuje ze bedzie to kosztowało np 2xwiecej niz standartowa, czas realizacji zostaje wydłuzony nie jak normalnie 2 mies a np 5 miesięcy. POdczas odbioru.... okazuje sie ze nie mozna było zrealizosać mimo 5 mies zamowenia auto ejst ale z kierownicą skórzana czarną perforowaną. Odpowiedz sie słyszy: to bierze poan czy nie??? Auto pojdzie spokojnei z takim wyposazeniem jakie pan domówił...
                                              Po 5 miesiacach okazuje sie ze NIE MA bo weszły np przepisy unijne zakazujace używania pigmentów przy farbowaniu skór do koloru ecru.
                                              I jest sie z reką w nocniku po 5 miesiącach, umowa nie przewiduje nic poza zwrotem zaliczki, kary??? Trzeba udowodnić, ze niewywiązanie sie przez sprzedawce z umowy naraziło na szkzody wymierne klienta. A co ejsli osoba fizyczna?? moze pozbierac sbie bilety za autobus i ..i przełożyć z prośba aby zwrócił za nie??
                                              Porażka.... umowa chroniąca interesy jednej strony, ja owszem moge wycofac sie ale... ale kto zrobi to po 5 mies oczekiwania???W dodatku pod wpływem chwili zakup w grudniu auta obarczony znacznymi ograniczeniami, kolor, wypas itd.
                                              Jeszcze na naszym rynku panuje odrobina dzikiego zachodu tzn braku dalkowzroczności aby przywiązać emocjonalnie czy racjonalnie klienta od zakupu po czynności serwisowe.....
                                              OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

Zamieszczone przez Tichy
                                                Zaczyna się ten Tour mało konkurencyjny do OIIFL robić...

Zamieszczone przez Maicroft
                                                Gadacie...
                                                Skoro Tour 1.6i z pakietem Optimum kosztuje około 47.000zł, a Octavia MINT z tym samym silnikiem około 55.000zł (zakładam jedynie "oficjalne" upusty), to te 8kzł to jest jednak niemała kwota. Doposażając nawet Toura do poziomu (niemal) MINT (choć ten nie będzie miał np. MFA i pilota zo centralnego zamka) i tak zostaje w kieszeni sporo kasy... Gdybym myślał o zakupie nowej Octavii 1.4i lub 1.6i to ten Tour nadal byłby moim faworytem. I coś mi się wydaje, że więcej się sprzeda Toura, niż zwykłej Octavii 1.4i i 1.6i...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• radgal
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 49

Sprawa rabatu wygląda tak: rabat nie łączy się podobno z kredytem promocyjnym 2,99% a ja taki biorę.
                                                  Taki zapis jest w cenniku na Octavię II FL, a dla Toura NIE, chyba trochę Cię ściemniają...

Komentarz

• marektbg
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 861

radgal może ściemniają trochę. Wielkie dzięki za cynk

Komentarz

Pracuję...