Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9942
    • Ford

Zamieszczone przez blackrs
    Zamieszczone przez zizizi
    koro instalacja LPG nie jest fabryczna gdzie jest wlew? Czy to prawda że baniak z gazem jest na tylnym środkowym siedzeniu pasażera?
    to nie prawda butla jest pod siedzeniem pasażera a wlew masz umieszczony w kierownicy obok stacyjki
    ale to przy napędzie helem...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

skoro instalacja LPG nie jest fabryczna gdzie jest wlew? Czy to prawda że baniak z gazem jest na tylnym środkowym siedzeniu pasażera?
      A ja słyszałem, że zbiornik gazu LPG (czyli baniak z gazem) znajduje się tam, gdzie normalnie mieści się koło zapasowe, ma zresztą podobny kształt, a wlew gazu jest na tylnym zderzaku lub pod klapką wlewu benzyny.
      Pozdrawiam

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9942
        • Ford

Zamieszczone przez Polon
        skoro instalacja LPG nie jest fabryczna gdzie jest wlew? Czy to prawda że baniak z gazem jest na tylnym środkowym siedzeniu pasażera?
        A ja słyszałem, że zbiornik gazu LPG (czyli baniak z gazem) znajduje się tam, gdzie normalnie mieści się koło zapasowe, ma zresztą podobny kształt, a wlew gazu jest na tylnym zderzaku lub pod klapką wlewu benzyny.
        łooo, to są gusła i zabobony :szeroki_usmiech
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Polon
          Rider
          • 2010
          • 315

Zamieszczone przez Agamek12
          Zamieszczone przez Polon
          łooo, to są gusła i zabobony :szeroki_usmiech
          Tak podejrzewałem.
          Pozdrawiam

Komentarz

• zizizi
            Classic
            • 2011
            • 15

To w końcu gdzie ten przepraszam - wlew - LPG ? To dość istotne. Zderzak czy klapka?
            Uff ... dobrze że są wersje ze zbiornikiem w miejscu koła zapasowego, bo te z baniakiem przypiętym pasami na siedzeniu pasażera wydają sie trochę mało praktyczne.
            Ale co z kołem zapasowym? Jeździcie bez? Tak dla podniesienia adrenalinki?
            Dlaczego szary antracyt wygląda jak sinoniebieski? Jedyny wg mnie słuszny dla tego samochodu czarna perła nie spotkał się z przychylnymi opiniami reszty rodziny.

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4826
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no wlew przy kierownicy tak jak pisałem. kolo mozna wozić tak jak w jepach albo na dachu albo przypiete z tyłu
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6
              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Octa-vian
                Ambiente
                • 2010
                • 122

A czy można schować wlew "pod zderzakiem" ?
                Kolega ma tak w Golfie i wlewu wcale nie widać...

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Pomysł słaby. Podjedziesz na stacje i gość bedzie mieć zły humor i Ci węża nie zapnie.Powie ,ze jest w niedostępnym miejscu i tyle. Byli goście cco nawet nie schylali się za bardzo i zapinali.Byli i tacy co się kładli na plecach(tylko po co :shock: ) a czasem trafił się bufon i powiedział dowidzenia.A na trasie ciężko znaleść coś innego. Np. w Francji pistolet jest tak skonstuowany ,ze brakło mi miejsca by go zapiąć i jazda na benzynie(auto było niskie) a w niemczech nierówno wkręciłem końcówke i poparzyłem sobie ręce.Ogólnie nie polecam.Jak już strasznie chcesz by był nie widoczny to dopłać i Ci go w wlewie zamontują
                  Dziś bym tego błedu nie zrobił.Wyrośniesz z tego ,że gaz to wstyd :diabelski_usmiech

Komentarz

• marbab
                    RS
                    • 2009
                    • 4713
                    • Fiat
                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Octa-vian, Ojciec ma tak w O2FL. Fajnie bo tego nie widac i zderzak nie jest naznaczony. Wada ze przy zaladowanym bagazniku ciezko podpiac pistolet, ale sie da

shok, jeszcze nie zdarzyly sie klopoty, bylem tez w Niemczech, Francji a nawet Wloszech i zero problemow. Poza tym tam sam zapinasz pistolet
                    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ale moje auto było niskie.Wiem bo w Francji mi brakło miejsca.W niemczech zimą jak miałem się schylać i końcówke wkręcać to klnołem sam na siebie ,że ten wlew tam umieściłem.Chociaż nigdy nie było zawalone lodem jak to wcześniej gazownik straszył.Miałem tak i nie polecam.

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4826
                        • Superb II combi (3T5)
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Uff ... dobrze że są wersje ze zbiornikiem w miejscu koła zapasowego, bo te z baniakiem przypiętym pasami na siedzeniu pasażera wydają sie trochę mało praktyczne.
                        a teraz an serio negdy nie bylo inaczej monowane w octavii niz w kole lub ew bagazniku. skad info że na siedzeni?? poczytaj sobie kilka stron wczesniej i ebdziesz wiedział gdzie co i jak z tymi wlewami robią. zamiast kola zapasowego mozna miec przecież dojazdówke lub zestaw naprawczy.
                        skąd ty sie urwałeś??
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6
                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• t271828
                          Elegance
                          • 2008
                          • 928

Zamieszczone przez shok
                          w niemczech nierówno wkręciłem końcówke i poparzyłem sobie ręce.
                          chyba odmrozilem

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez t271828
                            Zamieszczone przez shok
                            w niemczech nierówno wkręciłem końcówke i poparzyłem sobie ręce.
                            chyba odmrozilem
                            odmrozić to można sobie na sankach jak jest -3'C na dworze. A gazem to sobie ręce poparzysz.Wiem co mówie.Podjedz na stacje LPG i spytaj co się stanie jak psiknie Ci gazem na ręke.Albo kierowcy co rozładowuja gaz na stacji.Powiedzą Ci co daja np.rękawiczki lub kombinezon.
                            Poważnie jest to niebezpieczne

Komentarz

• r2r
                              RS
                              • 2008
                              • 4721
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez shok
                              odmrozić to można sobie na sankach jak jest -3'C na dworze. A gazem to sobie ręce poparzysz.Wiem co mówie.Podjedz na stacje LPG i spytaj co się stanie jak psiknie Ci gazem na ręke.Albo kierowcy co rozładowuja gaz na stacji.Powiedzą Ci co daja np.rękawiczki lub kombinezon.
                              Poważnie jest to niebezpieczne
                              Szczera prawda. Też zdarzyło mi się poparzyć bo złym wkręceniu niemieckiej końcówki. Paluchy cholernie bolały, a do tego łapa capiła gazem chyba póltora dnia
                              Artur

Komentarz

• Borsuk2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1203

skroplony gaz przy gwałtownej zmianie skupienia odbiera ciepło ze środowiska otaczającego. Skutki tego gwałtownego zmrożenia rąk są bardzo podobne jak przy oparzeniach, stąd to złudne uczucie. Wystarczy o tym poczytać ....
                                Fajna stronka

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

Dlaczego szary antracyt wygląda jak sinoniebieski?
                                  sam jesteś sinoniebieski... :szeroki_usmiech
                                  siny to jest beżcapucino przy pochmurnej pogodzie.. :diabelski_usmiech
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• zizizi
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 15

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 15:46 ]
                                    Nudny ten wątek wszyscy sie wypsztykali. Może jakieś tips&tricks w temacie Octavii?

... np w jaki sposób używać oświetlenia rowerowego jako świateł do jazdy dziennej :lol:

albo jak złożyć przednie siedzenie pasażera bez używania piłki do metalu

Komentarz

• Tomasz_WS
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 170

W czeskim konfiguratorze pojawiła się nowa wersja Octavia Tour Family - nie wiem czy to jest odmiana polskiego pakieu Optimum?:
                                      na pewno ma inną tapicerkę Onyx a nie Twinkle

Ihned k dodání: Paket Family: - Metalická barva - Klimatizace - Elektrické ovládání oken vpøedu - Dal¹ích 6 reproduktorù - Palubní poèítaè
                                      Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

Pracuję...