Wystarczy zrobić to co powiedział Gwiazdowski i parę innych osób. Trzeba robić drogi ekspresowe. Tańsze, szybciej się robi, mniej zezwoleń i obostrzeń formalnych.
bzyq_74, na szczęście A4 od Krakowa do Jędrzychowic jeżdżę raz w roku. Więc do Jaworzna chyba nie będę zjeżdżał dla 10zł bo mnie czas goni z drugiej strony.
No i sprawdziło się. We wcześniejszym poście wspominałem o "dziwnym zapisie w umowie" i jest "odzew "stalexportu". http://www.tvn24.pl/12690,1685825,0,...wiadomosc.html
Dziwny to kraj, że dobro ogółu stawia się na drugim miejscu. Najpierw kasa, kasa.
andrzej1962, można by poszukać kto był ministrem skarbu gdy podpisywano tajny aneks do umowy ze STX i czy bynajmniej ten jegomość nie został po zakończeniu pracy w rządzie prezesem STX? :wink:
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
andrzej1962, można by poszukać kto był ministrem skarbu gdy podpisywano tajny aneks do umowy ze STX i czy bynajmniej ten jegomość nie został po zakończeniu pracy w rządzie prezesem STX? :wink:
Ciekawe czy podczas obecych autostradach równiez takie tajne aneksy podpisuje sie do umów? Przeciez to jest chore! Czy w tym kraju bedzie kiedys normalnie? :shock:
Stalexport teraz zażąda dopłat od państwa za poniesione straty. Państwo w osobie rostowskiego podniesie którąś z danin, aby sobie odbić koszty na obywatelach.
A ci co dobrze wzieli w łapę w 1997r. (może tez były min syryjczyk) teraz mają to w
Ostatnio chciałem przetestować obwodnicę Jaworzna i nie nabijać kasy Stalexportowi.
Bramkę co prawda ominąłem, ale co pokrążyłem to moje. I nie pojechałem tą obwodnicą.
Jeśli ktoś jechał i by mu się chciało to niech napisze dla forumowiczów jak jechać. Jadąc od strony Wrocławia tuż przed 1-szą bramką są 2 skręty na S1 /obok siebie/. Co dalej?
Który zjazd na S1 wybrać i który skręt potem wybrać tak by trafić na obwodnicę /droga 79/, a nie jechać starą drogą przez miasto?
Pewno jak mapy zostaną zaktualizowane to nie będzie to problem, ale trochę to potrwa.
Droga Fajna usprawnia życie ---ale jak ktoś nie z Jaworzna lub okolic to rzeczywiście można pobłądzić .....No i uwaga czasami stają i suszą przed albo za mostem na obwodnicy więc uwaga z prędkością .......
narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Jadąc od strony Wrocławia tuż przed 1-szą bramką są 2 skręty na S1 /obok siebie/. Co dalej?
Który zjazd na S1 wybrać i który skręt potem wybrać tak by trafić na obwodnicę /droga 79/, a nie jechać starą drogą przez miasto?
Od strony Wrocławia:
Mijasz Katowice, mijasz węzeł na Mysłowice i za remontowanym mostem masz nad sobą wiadukt z S1. Tychy - pierwszy zjazd i Czestochowa drugi - za mostem. Tym wjeżdżasz. Czyli wjeżdżasz ślimakiem na most i kierujesz się w lewo w porównaniu do kierunku z którego przyjechałeś (na północ). Dalej - ze 4 km S1 i masz drogowskaz na 79-tkę w prawo, do Jaworzna. Potem -jak znaki prowadzą (a są zaktualizowane dobrze) aż do minięcia Jaworzna i jak przejedziesz nad autostradą tuż przed Chrzanowem, to masz zjazd na Kraków.
Od strony Krakowa - mijacie 2 zjazdy na Chrzanów i zjeżdżacie zjazdem na Jaworzno. Dalej - odwrotnie j.w.
To nie jest dużo tylko właśnie jakieś 4km jak chłopaki piszą. Ja też kiedyś wracałem z Krakowa i chciałem sprawdzić i zjechałem za wcześnie na DK-79 chyba i przejechałem przez to przez prawie całe Jaworzno :twisted: ale potem sobie przypomniałem że dalej (właśnie tuż przed bramkami w Mysłowicach) był zjazd na Jaworzno chyba bez żadnego nr drogi i to na to trzeba zjechać jadąc od Krakowa. Dobrze mi się wydaje? Tak samo jak jadąc od Katowic zjeżdżamy na S1 na fashion house, potem kawałek DK-79 i zaraz się wyjeżdża na A-4 za bramkami już.
zjazd na Jaworzno chyba bez żadnego nr drogi i to na to trzeba zjechać jadąc od Krakowa
Dokładnie, trzeba zjechać zjazdem na płatnej opisanym JAWORZNO...
[ Dodano: Czw 03 Lut, 11 20:25 ]
Zamieszczone przez Strzała
Tak samo jak jadąc od Katowic zjeżdżamy na S1
Dokładnie...S1 na Łódź, a potem trzeba uważać, bo jest zjazd na 79...dalej trzeba kierować się za znakami 79 Kraków/A4 Kraków...i wreszcie będzie do wyboru prostu Chrzanów, a w lewo A4...
Trasa Katowice-Kraków:
1/ zjazd S1 Łódź - za mostem: /tuż wcześniej jest zjazd Mysłowice - nie skręcamy/.
2/ zjazd na E79 - po x km /tu różne warianty to może ktoś doprecyzuje/
3/ następnie wg znaków na Kraków /tu bym coś dopisał, żeby nie wjechać do miasta Jaworzno/
4/ rozjazd A4 - Chrzanów - skręcamy w lewo na A4
Trasa Kraków-Katowice
1/ zjazd na Jaworzno nie skręcamy na węźle Byczyna!
2/ tu bym coś dopisał
P.S. Proponuję aby poprawioną wersję wklejać jako całość /tekst jednolity/. Będzie bardziej czytelne.
Komentarz