Właśnie, więc kiedy kolejny spocik??
Superb\Mondeo\Passat\Insignia
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
-
-
Biorąc pod uwagę fakt, iż Pasat jest w gruncie rzeczy najstarszą konstrukcją (to tak naprawdę fajslifting B6 z 2005 roku) to 3 miejsce i tak można uznać za sukces...
No nie wiem, ja jakoś nie mogę sie przyzwyczaić do wyglądu B7. Zresztą tak jakoś mam, że dla mnie B6 jest ładniejsze niż B7, ale tak samo jest z B5/B5FL i B3/B4 (starszy model jest urodziwszy)...
Komentarz
-
-
Moim zdaniem Skoda od zawsze przewyższała VW w konsolach środkowych. Podszybia, boczki drzwi itd. takie same lub mocno zbliżone do tego, co aktualnie lub w poprzednim modelu wypuścił VW, ale Czesi mieli zawsze zdecydowanie lepszy pomysł na zagospodarowanie i wygląd tego co po środku. W prezentowanych modelach różnice w tym miejscu są już mniejsze, niż np. Passat B5/S1 czy Golf 4/O1, gdzie według mnie konsolę środkową w VW projektował drwal. Wciąż jednak VW jakieś takie surowe... ale to kwestia gustu Jeśli chodzi o całokształt, może zamiast polityki "vw górą, skoda gorsza marka" wystarczy po prostu zamienić się znaczkami?
Komentarz
-
-
srodek w pasacie jest strasznie do dupy :xsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprMI ten nowy Passat tak średnio podchodzi też, musiał bym zobaczyć na żywo.. może bym zmienił zdanie, ale Superb z wyglądu to dla mnie tez nic specjalnego, np Superb Kombi z daleka po ciemku to światlami wygląda mi tak jak FabiaI po face liftingu..superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
dla mnie osobiście te wyniki nie są zaskoczeniem poprzednia generacja paska wyglądała o niebo lepiej niż obecna. Nie jestem jakimś zagorzałym fanem skody jednak porównałem sobie oba modele i skoda przebiła wizualnie pasata takich opini słyszałem już wiele a co najciekawsze wyraziły je również kobiety a to one mają oko na szczegóły.
Nie znamy tych aut pod wzgledem prowadzenia.
Komentarz
-
-
Superb tez mnie wczesniej nie robil, jednak pewnego razu wziolem go na testy i przy blizszym zapoznaniu sie bylo juz zdecydowanie lepiej. Srodek rewelacyjnie spasowany a i to co na zewnatrz tez moze sie podobac. Jazda nim to juz czysta poezja, 2.0 TDI DSG Niestety nie mam porownania do reszty aut z testu ale po zdjeciach faktycznie szalu nie robia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabJazda nim to juz czysta poezja, 2.0 TDI DSG
2,0 tdi z DSg w S2 wcale mnie nie powala na kolana w porównaniu z moją poprzednią (o obecnej nie wspomnę) O2
Insignia słabo jedzie(raczej toczy się jak mój poprzedni Saab z 2,2 Tid) a automat w niej to porażka
mondeo ładne ale powala cena dodatków wyposażenia no i nie było jeszcze skrzyni DuraShift
passatem nie jeździłem ale wiualnie mnie nie powala
ogólnie IMHO najlepszy wybór to S2przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
zasłużone pierwsze miejsce dla Superba moim skromnym zdaniem najlepszy stosunek jakości do ceny.
Opel nadal zasłużone 4 miejsce ze względu na swoja wagę słaby automat i ta deska rozdzielcza jak dla mnie jest postęp ale nadal uważam że w ciężarówkach są lepsze.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76ta deska rozdzielcza jak dla mnie jest postęp
jeździłem testówką i póxniej porównywalem z innymi autami- we wszystkich trzeszczał :roll:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdydaneczek76 napisał/a:
ta deska rozdzielcza jak dla mnie jest postęp
zapomniałeś że kokpit w oplu trzeszczy od samego patrzenia
jeździłem testówką i póxniej porównywalem z innymi autami- we wszystkich trzeszczał[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
nie wiem o co chodzi z S2, wczoraj zrobiłem nim jakieś 50km i nadal twierdzę, że jest mniej miejsca z przodu albo mniej wygodnie niż w O2...
chyba chodzi o szerokość\sposób zabudowy na wysokości kolan, jakaś lipa tu jest.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaże jest mniej miejsca z przodu albo mniej wygodnie niż w O2...O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodaże jest mniej miejsca z przodu albo mniej wygodnie niż w O2...
nie dyskutuję z bezwzględną szerokością itd. po prostu dla dużych jest ciaśniej niż w O2, w passacie zresztą jest to samo, jakoś inaczej poprowadzony podłokietnik w drzwaich i konsola środkowa bardziej zachodzi na boki, chyba o to idzie...
poza tym... ale tu już się czepiam :lol:
nie mam wrażenia jazdy wielkim autem z dłuuuuugą potężną machą, tylko wrażenie jazdy przegubowym ikarusem, inaczej - tym nieprzegubowym solarisemsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodaże jest mniej miejsca z przodu albo mniej wygodnie niż w O2...
nie dyskutuję z bezwzględną szerokością itd. po prostu dla dużych jest ciaśniej niż w O2, w passacie zresztą jest to samo, jakoś inaczej poprowadzony podłokietnik w drzwaich i konsola środkowa bardziej zachodzi na boki, chyba o to idzie...
poza tym... ale tu już się czepiam :lol:
nie mam wrażenia jazdy wielkim autem z dłuuuuugą potężną machą, tylko wrażenie jazdy przegubowym ikarusem, inaczej - tym nieprzegubowym solarisemCała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2To jak Ty chlopie sie miescisz w Civicu
w jarisie podobnie i w lanosie też, jezeli chodzi o to o czym mówię.
w superbie zasadniczo też, z taką różnicą że nie mam gdzie dać kolan.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
No tak...rozbudowana konsola środkowa i tunel to kicha. Np Audi A4 atakuje okolice kolan i jest gorzej niż w O1! :?
Na plus Insigni jest to, że można mieć napęd 4x4Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
eee mówcie co chcecie ja bym wybrał z tych czterech Forda Mondeo :szeroki_usmiech bo stylistyka VW przejadła mi się zdecydowanie, Opel to nie mój typ a Skody już miałem i to 3.. .hehe więc następny będzie pewnie Ford Mondeo lub bardziej prawdopodobne , że Hyundai model i40 :diabelski_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz