Zamieszczone przez xtremesystems
Promocja w serwisie Skody - kontrola za 1zł
Zwiń
X
-
Sądzę, że ta złotówka może obowiązywać tylko np. w wypadku wymiany/naprawy/itp. niesprawnych elementów na łączna kwotę minimum dajmy na to 500zł :wink:
Ale jestem ciekaw czy rzeczywiście przegląd kosztuje 1zł bez rzadnych zobowiązań, bo jak tak to sam chętnie podjadeByło, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Eeee tam,
Kontrola 11 punktów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo za 1zł!
Za symboliczną złotówkę sprawdzimy w Twojej ©kodzie m.in. układ wydechowy, hamulcowy, olejowy, kierowniczy i chłodzenia, a także zawieszenie, opony i oświetlenie.
Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydEeee tam,
Za symboliczną złotówkę sprawdzimy w Twojej ©kodzie m.in. układ wydechowy, hamulcowy, olejowy, kierowniczy i chłodzenia, a także zawieszenie, opony i oświetlenie.
Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.a kto wierzy ze w polsce jest cos za darmo.... niech wierzy dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbZamieszczone przez loydEeee tam,
Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.a kto wierzy ze w polsce jest cos za darmo.... niech wierzy dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydEeee tam,
Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.
Czas i paliwo stracone na dojazd i oczekiwanie są warte dużo wiecej niż to sprawdzenie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez samuraja ja się przekonam we wtorek, podobno to trwa około 40 min.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Panowie, ja pamietam jak były darmowe przeglady sezonowe w Skodzie. Sprawdzali podobnie ( chyba) jak teraz. Ojciec pojechal 3 letnia Felicja z przebiegiem ok 20 tys km. Mechanik stwierdził na takim przegladzie ,że jest do wymiany przekładnia kierownicza. Ojciec poprosił "Głownego majstra" jak tamten mechanik odszedł od samochodu aby zerknął ta przekładnie i usłyszał " Prosze pana taki luz przekładnia ma jak samochody wyjezdzaja z fabryki, więc u Pana jest jak nówka i nie ma co wymieniać" . Po chwili podszedł mechanik ktory stwierdzil luz i przy Majstrze głupio było mu se przyznac do błędu. Obecnie Fela ma obecnie 155 tys. km i jeszcze orginalną przekładnie.
Ja tam sądze ze można jechać na taki przegląd jak ktos chce, przecież nie ma przymusu , że trzeba robic u nich jak cos wyjdzie. A sądze ,że wiekszośc zwas wie co trzeba poprawic albo wymienic w waszych samochodach aby elegancko jezdzily i były bezbieczne.
Ja osobiście planuje podjechac na taki przegląd pod koniec marca, ale z ciekawościa poczytaam jak u was on przebiegał.
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
przegląd
Byłem wczoraj w Sopocie, przegląd trwał ponad godzinę, łącznie zapłaciłem 16zł (1zł serwis+ 15 dolewka płynu do wspomagania).
Sprawdzili dość gruntownie, o większości rzeczy wiedziałem (serwo, amortyzatory, łączniki stabilizatorów, sprzęgło, opony). Dodatkowo okazało się, że trzeba będzie wymienić mcpherson'y i jakieś drobiazgi (lampka podświetlenia schowka itp.).
Ogólnie świetna akcja jak ASO się przyłoży. Polecam.
//edit Szczególnie jak ktoś kupuje SkodęW oczekiwaniu na 2.0 tsi w O3 scout...
Komentarz
-
-
byłem dzisiaj.
Najpierw zadzwoniłem, żeby się umówic. Okazało się, że nie ma żadnych zapisów, po prostu się podjeżdża. No to byłem wieczorem i czekałem prawie godzinę aż ktoś się zajmie autem.
Jak już auto wzięli to trwało to jakieś 30 minut.
W tym czasie było na ścieżce diagnostycznej - tak jak przy przyglądzie okresowym, potem pojechali na halę, wzięli na podnośnik.
Dostałem kartkę, gdzie jest napisane co sprawdzono:
układ wydechowy, zawieszenie, układ hamulcowy, układ olejowy, układ chłodzenia, opony, zasilanie, spryskiwacze, układ kierowniczy, wycieraczki, światła.
Pod każdym z tych punktów ocena typu: wszystko ok/wymienić/nieszczelność/ - różne opcje w zależności od sprawdzanego elementu.
W sumie nie powiedziano mi nic nowego.
Ale fajna akcja, szczególnie dla starszych samochodów, więc polecam. Tylko musi sie ASO sprężać, jak ludzie zaczną zjeżdżać na ten niemal darmowy przegląd.
I nie zapłaciłem nic
Komentarz
-
-
Wszystko zależy od podejścia :!: tak jak pisze ciuk15, też jezdziłem na takie przeglądy i miałem następujący przypadek.
w okresie letnim lipiec lub sierpień nie pamiętam już teraz dokładnie byłem na serwisie w Skodzie. Przypadał termin wymiany płynu hamulcowego który serwis podobno wykonał i za który zostałem skasowany finansowo :!: Po około 3 miesiącach była akcja skody "jesień ze skodą" (tak to się chyba wtedy nazywało) więc umówiłem się na darmowe sprawdzenie (u tego samego dilera). Jakież było moje zdziwienie gdy przy odbiorze na specjalnej kartce na której były punkty które podlegały sprawdzeniu było że mam płyn hamulcowy do wymiany :!: Zaraz oczywiście spytałem kierownika serwisu jak to możliwe skoro dopiero co była wymiana i na dowód tego pokazałem fakturę z ostatniego przeglądu. Płyn oczywiście wymieniono, mechanik dostał zjebkę i takie tam różne tłumaczenia. I teraz powstaje pytanie czy dokładniejszy był przegląd płatny czy darmowy.
Komentarz
-
-
kurcze tak sie zastanawiam bo znalazłem jedna o2 do kupienia mój emchanik eni ma czasu zeby ze man podskoczyc ale jakbym z nia zajechał do aso to za tego 1 zeta by mi dokładnie sparwdzili. jak to jest z autami które jeszcze nei sa w polsce zarejstrowane. ewentualnie ile kosztuje dokłądne sparwdzenie auta w aso szczególnie chodzi mi o wiarygodnośc pzrebiegu. koleś mówi ze na 100 % jest autentyk.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Komentarz